09 februāris, 2010

Mūzikas ziņas īsumā (09.02.2010)


Conrad Murrey

Saistībā ar Maikla Džeksona nāvi, viņa ārstam Konrādam Marejam izvirzītas apsūdzības par nonāvēšanu aiz neuzmanības. Par to ārstam draud cietumsods līdz četriem gadiem. Mareja advokāts jau paziņojis, ka ārsts neuzskata sevi par vainīgu un viņi „cīnīšoties līdz pēdējam”.


The Drums, Broken Social Scene un Spoon būs starp māksliniekiem, kas uzstāsies martā gaidāmajā SXSW festivālā. Ikgadējais jauno talantu atklāšanas festivāls, kas norisinās Teksasā, ASV, šogad notiks no 17.līdz 21.martam. No slavenākajiem vārdiem, kas šogad uzstāsies SXSW, var minēt sekojošus: We Are Scientists, Spoon, Broken Social Scene, The Kissaway Trail, Mariachi El Bronx, She & Him, Fucked Up , The Drums, The Very Best , !!! , jj u.c.


Bombay Bicycle Club

Pērnā gada debitanti Bombay Bicycle Club izdos akustisko albumu. Turpinājums pagājušā gada ierakstam „I Had The Blues But I Shook Them Loose” gaidāms vasaras sākumā, tā žurnālistiem pavēstījis grupas ģitārists Džeimijs Makols. Viņš arī piebilda, ka paralēli turpinoties darbs pie „īstā” otrā studijas albuma.


The Pogues līderis Šeins Makgovans ar plejādi citu zvaigžņu izdos labdarības singlu, kura ienākumi tiks ziedoti zemestrīcē cietušajai Haiti. Screamin’ Jay Hawkins klasiskā hīta „I Put a Spell On You” ierakstā piedalījušies arī Niks Keivs, Bobijs Gilespī no Primal Scream un Miks Džouns no The Clash. Singls digitālā formā iznāks 1.martā uz leibla IRL Records. Makgovans norādījis, ka šī 1956.gada dziesma esot atbilstoša izvēle, jo tā ir „mūsdienu himna cerībām un mīlestībai”.


MGMT

MGMT darījuši zināmu jaunā albuma „Congratulations”, kurš iznāks aprīļa sākumā, dziesmu sarakstu:

'It's Working'
'Song for Dan Treacy'
'Someone's Missing'
'Flash Delirium'
'I Found a Whistle'
'Siberian Breaks'
'Brian Eno'
'Lady Dada's Nightmare'
'Congratulations'

Jauno albumu producējis Pīters Kembers, miksējis Deivs Fridmans. Kā raksta žurnāls Spin, gandrīz visas albuma dziesmas tapušas, iedvesmojoties no sērfinga, izņemot instrumentālo „Lady Dada’s Nightmare”, kas ir veltījums Lady Gaga, un albuma tituldziesmu, kura esot par pasaules ekonomisko krīzi.

MGMT visu laiku lielākais hīts AMGmusic - "Electric Feel" (2008.gada jūnijs)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru