12 februāris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (08.02.-14.02.)

SINGLE OF THE WEEK

Tensnake – „Coma Cat”

Release date: 08/02/2010
Label: Permanent Vacation
AMG rating: 8/10


Brīnumi nav notikuši, un par šīs Nedēļas Singlu kronējam jau pagājušās nedēļas nogalē iespēlēto Tensnake 90’to gadu house mūzika veltīto balērisko ballīšu himnu „Coma Cat” no nupat uz leibla Permanent Vacation izdotā EP „Coma Cat”.

Ļoti maz informācijas ir par šo jauno dīdžeju no Hamburgas. Ja var ticēt discogs.com, tad Tensnake īstais vārds ir Marko Nīmerski (izklausās vairāk pēc skandināva...), un plates uz dažādiem lebliem šim producentam iznāk jau kopš 2006.gada. Starp paša sacerētiem un veidotiem EP ir arī pāris remiksi zināmākiem māksliniekiem – Junior Boys un Sally Shapiro. Sallijas Šapiro gadījumā Tensnake ir minēts arī kā viens no producentiem viņas pērnā gada debijas albumam.

Pieļauju, ka par šo producentu un dīdžeju, kuru prestižais pitchfork.com pat dēvē par vienu no „labākajiem jaunajiem producentiem”, mēs vēl šogad dzirdēsim. Tikmēr pagrieziet vēlreiz skaļāk „Coma Cat”, kas ir kā tāda maza vēstures grāmatiņa cilvēkiem, kas nav klausījušies house mūziku tās pirmsākumos – 80’tajos gados un 90’to gadu sākumā. Un saulainums šeit ir pārpārēm. Tā vien prasās pēc glāzes auksta šampanieša. Prozit.

1 komentārs: