08 februāris, 2010

Ieskats pagājušajā nedēļā (01.02.-07.02.)

Sveiciens jaunā nedēļā!

Jau pavisam drīz (šovakar vai rīt no rīta) sagatavošu īsu ieskatu šīs nedēļas svarīgākajos ierakstos (gan albumos, gan singlos), bet nedēļu vēlējos sākt ar trim dziesmām no pagājušās nedēļas. Kā zināms, pagājušā nedēļa AMGmusic pagāja janvāra topu veidošanas zīmē, tāpēc nesanāca laiks parunāt par jaunajiem singliem un albumiem, bet tādi, protams, neizpalika.

No izklausītajiem pieciem albumiem noteikti vēlos atzīmēt kārtējo lielisko Husky Rescue ierakstu. Šī somu grupa turpina priecēt arī jaunākajā albumā „Ship of Light”, un, kā jau izteicos tviterī, manuprāt, nepelnīti maz uzmanības izpelnās no Eiropas mūzikas preses. Ļoti liegs, intīms un mīļš dream-pop skanējums ar teicamām melodijām un Rētas Lēnas Korholas valdzinošo balsi. Albumu varat iegādāties (un dziesmu fragmentus paklausīties) šeit. Iepriecināja arī jaunais Lindstrom & Christabelle albums „Real Life Is No Cool”.

No singliem vēlos izcelt trīs dziesmiņas:

1) Yeasayer - „O.N.E.”. Precīzi, kā es prognozēju pirms divām nedēļām – šī dziesma ar katru reizi iepatīkas arvien vairāk un vairāk, un šobrīd es nespēju iedomāties februāra labāko dziesmu apskatu bez šīs enerģiskās un saulainās vīkendu himnas. Piedziedājums spridzina! Atgādinu, ka singlu par velti var lejupielādēt šeit.

2) I Blame Coco feat Robyn – „Caesar”. Slavenā dziedātāja Stinga meitiņa, 19 gadus vecā Eliota Paulīne Samnere uzsākusi solo karjeru. Turklāt, paldies Dievam, pilnīgi distancējoties no tēta spēlētās mūzikas, Eliota jeb I Blame Coco piedāvā zviedriski garšīgu electro-pop, kas nebūt nav sliktāks par Robinas singliem. Robinu neminu nejauši – viņa arī piedalījusies šī singla tapšanā. Blondā zviedriete piedalījusies arī šīs dziesmas videoklipā:


3) Hot Chip – „One Life Stand”. Otrais singls, kas šogad no AMGmusic saņem atzīmi 9/10. Nešaubīgs „Single of the Week” un pretendents uz augstāko vietu februāra Top 20. Manuprāt, spēcīgākais Hot Chip singls kopš 2006.gada „Boy From School”. Nemaz NECERIET, ka es šo nespēlēšu tuvākajā laikā paredzētajos DJ setos. ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru