12 februāris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (08.02.-14.02.), 2.DAĻA

The Maccabees feat Roots Manuva - "Empty Vessels" [Polydor; 08/02/2010]
AMG rating: 7/10



Sen tā nebija bijis, kad es sēdētu un pusstundu no vietas klausītos vienu dziesmu (šajā gadījumā gan divās dažādās versijās), un domātu, KO DARĪT. Bet laikam jāsāk ar visu pēc kārtas.

The Maccabees pērn izdeva savu otro albumu „Wall of Arms”, ko ļoti saslavēja kritiķi, bet kuru tā arī pagājušajā gadā nepaguvu noklausīties, neskatoties uz to, ka tā pirmais singls „Love You Better” izcīnīja 2.vietu 2009.gada maija topā un tikai nedaudz, NEDAUDZ tai pietrūka līdz iekļūšanai Gada Top 20.

Kā tagad izrādās, pirms šīs dziesmas The Maccabees jau martā bija piedāvājuši vēl vienu dziesmu digitālā formā vēl pirms albuma iznākšanas – „No Kind Words”. Tad nu tagad šī pati dziesma ir pārtapusi par „Empty Vessels”, kurā no „No Kind Words” palicis vien instrumentālais pavadījums un piedziedājuma teksts: „If you got no kind words to say / You should say nothing more at all”. Pārējo tekstu izpilda pieaicinātais britu reperis Roots Manuva.

Tagad jautājums, KO DARĪT? Lieta tāda, ka „No Kind Words” oriģinālā versijā faktiski pat kļūtu par šīs Nedēļas Singlu, kamēr „Empty Vessels” manu sirdi tomēr nespēj aizskart. Izlēmu rīkoties sekojoši – šonedēļ singlu ieskaitē iet „Empty Vessels”, kas tomēr ir aktuālais The Maccabees singls un iznāca tieši šopirmdien. Savukārt nākamnedēļ tad nu piedāvāšu Jums The Maccabees oriģinālu – „No Kind Words”, un tad arī paskatīsimies, kā šīs abas dziesmas sacentīsies 2010.gada Februāra topā.



tUnE-yArDs - "Real Live Flesh" [4AD; 08/02/2010]
AMG rating: 7/10


Joprojām īsti nevaru līdz galam pieņemt un jūsmot par ārkārtīgi dīvaino amerikāņu mūziķi Merilu Gārbusu jeb tUnE-yArDs, taču viņas ieraksti (konkrēti – debijas albums „Bird-Brains” pērn un tagad šis singls) ir tik ļoti savdabīgi un interesanti, ka gluži kā magnēts piesaista sev.

The New York Times Gārbusas dziedājumu salīdzināja ar Aretas Frenklinas un Joko Ono krustojumu, kas pagaidām šķiet trāpīgākais apzīmējums šai ļoti jau nu eksperimentālajai folk, lo-fi un r’n’b mūzikas kombinācijai. Pavisam noteikti zinu, ka reti kurš šobrīd Latvijā jūsmo par eksperimentālu lo-fi, bet varbūt ir vērts sākt pievērst uzmanību? Ja jā, tad noteikti iesaku pagājušā gada tUne-YaRdS albumu „Bird Brains”. Šo dziesmu gan tajā neatradīsit – „Real Live Flesh” iepriekš tika izdots EP „Bird-Droppings”, kas iznāca neilgi pēc albuma, bet tagad dziesma pieejama digitālā singla un septiņu collu plates izskatā. Ekstravaganti!



Miike Snow - "Silvia" [Columbia; 08/02/2010]
AMG rating: 7/10


Pēc tik lieliskiem singliem, kādi bija „Animal” (iekļuva gada singlu top 20!!) un „Black & Blue” pagājušā gada vasarā un rudenī, no Miike Snow debijas albuma, protams, gaidīju lielas lietas. Sanāca gan neliela vilšanās, taču amerikāņu un zviedru kopuzņēmums tomēr ir un paliek viens no 2009.gada labākajiem muzikālajiem atklājumiem. Jaunais singls „Silvia” atšķirībā no tā priekšgājējiem ir liriskāks un mazliet skumjāks muzikāls solis, taču visumā joprojām simpātisks. Starp citu, klips atkal līmenī! Šķiet, nedēļas labākais:



Placebo - "Bright Lights" [Dreambrother; 08/02/2010]
AMG rating: 7/10


Placebo fanu armija Latvijā varētu smīkņāt par mani. Albumu novērtēju kā vāju, bet visi trīs līdzšinējie singli novērtēti ar atzīmi 8 no 10, turklāt divi no tiem pat ierindojušies 2009.gada Top 20. Un tagad vēl ceturtais singls „Bright Lights” saņem pietiekami augstu atzīmi 7/10. Paradoksāli. Bet fakts ir un paliek – radio un televīzijā Placebo singli joprojām skan simpātiski un netraucē, bet ja tos saliek kopā, tad... Nu tad roka stiepjas pēc „Without You I’m Nothing” vai „Sleeping With Ghosts”. Starp citu, tā ir ar daudzām grupām, kuras māk veidot lipīgus hītus, bet kuras savu mesidžu jau sen ir veiksmīgi nodevušas un īsti, ko teikt, nav.



Japanese Voyeurs – „That Love Sound” [Polydor; 08/02/2010]
AMG rating: 7/10

„Japāņu lūriķiem” patiesībā nav nekāda sakara ar Japānu. Tā ir piecu cilvēku apvienība no Londonas, kas jau pērnā gada oktobrī izdeva savu debijas singlu „Sicking and Creaming”, bet diemžēl tas paskrēja garām AMGmusic. Šonedēļ Japanese Voyeurs piedāvā nākošo dziesmu – „That Love Sound”, kurā faktiski tiek turpināti mēģinājumi atdzīvināt kopā ar Kurtu Kobeinu mirušo grunge stilu. Man kā izbijušam grunge fanam iet pie sirds!



The Bamboos feat Kylie Auldist - "On The Sly" [Tru Thoughts; 08/02/2010]
AMG rating: 6/10


Līdz šim man ne jausmas nebija par Austrālijas kolektīvu The Bamboos, kura sastāvā darbojas astoņi cilvēki un kuru kontā, kā izrādās, ir jau veseli pieci albumi – divi no tiem tapuši kopā ar vokālisti Kailiju... Nē, citu Kailiju no Austrālijas – Oldistu. Ja tīk pozitīvs un dejojams ska/regejs vai britu grupa Madness, tad noteikti ies pie sirds arī šis deep funk ansamblis no attālās Austrālijas.

Video šeit: http://www.youtube.com/watch?v=6r0_MhILT0M


The Soft Pack - "C'Mon" [Heavenly; 08/02/2010]
AMG rating: 5/10


Pirms nedēļas beidzot tika izdots Sandjego apvienības The Soft Pack debijas albums „The Soft Pack”, ko AMGmusic pērnā gada novembrī ieskandināja ar singlu „Answer To Yourself”. Ne toreiz mani pārliecināja šī jaunā garage rock grupa, ne arī tagad. Turklāt albums, kuru gan neesmu dzirdējis, arī saņēmis visai viduvējus rezultātus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru