30 novembris, 2009

Tapusi dokumentāla filma par Blur apvienošanos (papildināts!)



Tā vien šķiet, ka Jacko „This Is It” radījusi muzikāli dokumentālo filmu bumu pasaulē, par ko šo rindu autoram, protams, tikai liels prieks. Jau stāstīju Jums par filmu par Depeche Mode faniem, trīs ģitāru leģendu stāstu „It Might Get Loud”, tepat Rīgā skatāms stāsts par Viktoru Coju „Poslednij Geroj”... Nupat parādījusies ziņa, ka 2010.gada janvārī uz kinoteātru ekrāniem varēs noskatīties filmu par brit-pop leģendām Blur.

Filma, kas nosaukta grupas 1999.gada singla „No Distance Left To Run” vārdā, kino būs skatāma no 19.janvāra. Tiesa, arī šoreiz AMGmusic rīcībā nav informācijas, vai lente atkļūs arī līdz Latvijas kinoteātriem.

„No Distance Left To Run” režisori ir Dilans Sautherns un Vils Lovleiss. Filma koncentrēsies uz Blur atkal-apvienošanos 2009.gadā – sākot no mēģinājumiem un pirmajiem pēc-apvienošanās koncertiem Kolčesterā un Londonas „Goldsmith’s College”, beidzot ar grandiozo Glastonberijas 2009 noslēguma uzstāšanos un, protams, vēl jo grandiozāko koncertu Londonas Haidparkā.

Šis ir MUST-SEE ne tikai Blur faniem. Katrā ziņā, viena no ietekmīgākajām 90’to gadu grupām, kuras mūzika dzīvo vēl joprojām. Video redzams filmas reklāmas rullītis:


PAPILDINĀTS:

Deimons Olbērns šobrīd strādā pie trešā Gorillaz albuma, un pēdējā intervijā izteicies, ka jaunajai platei jābūt visu laiku labākajam Gorillaz albumam, jo viņu esot ļoti pozitīvi ietekmējusi Blur apvienošanās šajā vasarā.

Kā izrādās, Olbērns pat esot pārtraucis darbu pie Gorillaz projekta, tikai lai varētu pilnībā koncentrēties Blur koncertiem. Stāsta pats Olbērns:

Bija diezgan dīvaini, jo tas laiks iedvesa zināmu disciplīnu. Es pilnībā pārstāju lietot alkoholu. Uz trim mēnešiem pārtraucu arī darbu pie Gorillaz albuma, jo vienā brīdī sapratu, ka nevaru darīt abas lietas vienlaicīgi. Un soli pa solim mēs atgriezāmies tajā līmenī, kādā bijām savos ziedu laikos.”

Es izbaudīju katru sekundi no tā visa, tas bija vienreizēji emocionāli... Bet tad, kad viss beidzās, bija aptuveni tāda sajūta, ka „tā, tagad visiem atkal jāatgriežas reālajā dzīvē”. Tās bija kā patīkamas brīvdienas, lieliska pieredze. Nav iespējams pārvērtēt tās izjūtas, kad 120 000 cilvēku Glastonberijā izdzied kopā ar tevi katru vārdu! Tās ir fantastiskas sajūtas! Neticami!

Iespaidojoties no tā visa, es, iespējams, esmu sācis daudz kārtīgāk piestrādāt pie dziesmu vārdiem un melodijām jaunajā Gorillaz albumā. Domāju, ka tā ir tā pieredze, ko guvu šajā vasarā.

Atliek vien gaidīt jauno Gorillaz plati 2010.gadā.

Mazlietiņ kaut ko no Glastonberijas 2009 un Blur? Pierunājāt. :)


Šodienas otrs konkursa jautājums: "Ir iespējams NESAJUKT prātā pozitīvā ziņā šādā koncertā?" :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru