04 decembris, 2009

NOVEMBRA DMS TOP 10

10. Four Tet – „Love Cry” [Domino]
(from 12” „Love Cry”, out now)
AMG rating: 7/10


Iespējams, ka „Love Cry” – deviņu minūšu eposs – varētu sākotnēji šķist nedaudz garlaicīgs, taču tā vis galīgi neliekas šo dziesmu noklausoties līdz galam, turklāt atkārtoti. Ļoti lēni, bet pacietīgi būvēts skaņdarbs, kura kulminācija ir jāgaida (jā, atzīstu, arī man šķiet, ka „Love Cry” tomēr ir nedaudz izstiepts, prasītos īsāku versiju), taču sagaidīta (eksellents sieviešu vokāls!) tā neliek vilties. Tā liek ar nepacietību gaidīt 25.janvāri, kad veikalu plauktos nonāks piektais Four Tet studijas albums „There Is Love In You”.



9. Solid Gold – „Matter Of Time” [Green Label Sound]
(free download)
AMG rating: 7/10


Indie-electro trijotne no Minesotas, ASV, kas mūziku kopā veido jau kopš 2001.gada. Pirmais grupas albums gan iznāca tikai pērn, tā nosaukums ir „Bodies of Water”. Lai arī šī singla nosaukums šķiet līdzīgs debijas albuma vārdam, tomēr „Matter of Time” ir pilnīgi jauna dziesma. Iespējams, 2010.gadā gaidāms jauns Solid Gold albums.

Dziesmu par velti lejupielādēt iespējams šeit:
http://vinylandvodka.com/2009/11/solid-gold-matter-of-time/


8. Chew Lips – „Slick” [Kitsune]
(free download)
AMG rating: 7/10

Pavasarī iepazītais Londonas dance-pop kolektīvs Chew Lips šomēnes piedāvāja par velti lejupielādēt jaunu dziesmu no gaidāmā debijas albuma. Joprojām svaigā atmiņā enerģiskā „Salt Air” panākumi jūlija mēneša topā, kad dziesma negaidīti izcīnīja augsto 2.vietu, pateicoties lieliskajām vasaras ballītēm. Šis ir piezemētāks un melanholiskāks darbs, taču joprojām patīkami būvēts un joprojām vokāliste man atgādina Karinu O no Yeah Yeah Yeahs. Par gaidāmo albumu sīkāk lasiet šeit.

Dziesmu par velti lejupielādēt iespējams šeit:
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&title=chew_lips_slick_free_mp3&more=1&c=1&tb=1&pb=1


7.Hot Chip – „Take It In” [EMI]
(from f/c album „One Life Stand”; out in 2010)
AMG rating: 8/10


Pirmais singls no jaunā Hot Chip albuma „One Life Stand”, kuru mēs ar lielu jo lielu nepacietību gaidām, būs šīs plates tituldziesma (veikalos jau decembrī!). Bet vēl pirms tās internetā parādījies ārkārtīgi skaistais un veiksmīgais treks „Take It In”, kas būs jaunā albuma noslēdzošā dziesma. Starp citu, jau pavasarī šis gabals tika iekļauts Hot Chip miksā „A Bugged Out Mix by Hot Chip”, kuru var joprojām iegādāties 2 disku izlasē, kas iznākusi uz leibla EMI. Daudzsološs ievads jaunajam albumam!



6.Best Coast – „When I’m With You” [Black Iris]
(7” single; out now)
AMG rating: 8/10

Kalifornijas iedzīvotāja Betanija Kosentino jeb Best Coast nupat kā klajā laidusi savu otro singlu „When I’m With You”. Šogad īpaši populārs neatkarīgās mūzikas scēnā ir bijis lo-fi stils, bet kārtīgu izrāvienu gada beigās ir piedzīvojis arī tāds mūzikas paveids, ko tagad sauc par „chillwave”.

Chillwave/beach pop mūzika gan vairāk saistās ar vasaru, sauli un... pludmali, protams, taču aukstā decembra rītā ļoti labi der arī kafijas vietā. Turklāt, svarīgākais, ka šī mūzikas stila raksturīgākā īpašība ir izteikts melodiskums. Gluži kā šajā konkrētajā, ļoti saulainajā dziesmiņā „When I’m With You” („when i’m with you / I have fun”).



5.tUnE-yArDs – „Lion” [4AD]
(from album „BiRd-BrAiNs”, out now)
AMG rating: 8/10

Merila Gārbusa jeb tUnE-yArDs – nosaukums, kas ir kā dadzis acīs rakstošajiem mūzikas apskatniekiem (pAmĒģInIeT jŪs ŠiTā PaRaKsTīT, iT īPaŠi, Ja Ir JāStEiDzAs!) – novembrī beidzot arī Eiropā izdeva vienu no gada interesantākajiem, lai arī mani varbūt ne saistošākajiem lo-fi albumiem, kurā atrodama lo-fi/folk dziesmiņa par lauviņu ar vienu no gada teicamākajiem piedziedājumiem: „When you tell the lions / That you love them so / You love them so / You love them so”. Pielīpoši! Un jautri!



4.Hot Toddy feat Ron Basejam – „I Need Love” [Eskimo]
(from 12” „I Need Love”; out now)
AMG rating: 8/10

Šis ir nešaubīgi viens no 2009.gada spēcīgākajiem house skaņdarbiem, kuru pat tā grūti ielikt kādā konkrētā stila mapītē. Var saklausīt gan minimal, gan progressive, gan arī deep house noskaņas. Tāpat ļoti jāuzteic dziesmu ievadošais vīrs ar zemo balsi, kas stipri atgādina nelaiķi Beriju Vaitu, atkārtojot tikai vienu frāzi „I Need Love”.

Seko pacietīgs, bet arvien kāpjošs un pavelkošs instrumentāls turpinājums, kas kulmināciju sasniedz, pievienojoties treka vokālistam Ronam Beisdžemam un piedziedājumam „You could be mine / Always...”. Ārkārtīgi naksnīga un teicama kompozīcija, ko bieži nespēlēsi disenē, bet savu reizi ap 4-5 rītā varētu iet PERFEKTI!



3.Wild Nothing – „Confirmation” [self-released]
(free download)
AMG rating: 8/10

Pašā mēneša sākumā AMG fonotēkā iepeldējis, neticami skaists skaņdarbs no Virdžīnijas štata, ASV. Tas ir kāds vīrs vārdā Džeks Tatums, kurš ierakstās zem segvārda Wild Nothing un šo singlu „Confirmation” izdevis paša spēkiem, turklāt piedāvā lejupielādei par velti. Muzikāli šo varētu dēvēt par lirisku Passion Pit apvienojumu ar vēl liriskāku Memory Tapes.

Dziesmu par velti lejupielādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11598-confirmation/


2.Former Ghosts – „The Bull and the Ram” [Upset The Rhythm]
(free album „Fleurs”; out now)
AMG rating: 9/10

Dziesma ir fantastiska, bet uzreiz BRĪDINU! Šo nebūtu ieteicams klausīties, ja ir kaut mazliet depresīvs noskaņojums, un Jūs esat mājās viens/-a. Par sekām neatbildu.

Former Ghosts ir jauns muzikāls projekts, kuru veido This Song Is A Mess But So Am I dalībnieks Fredijs Ruperts un Džeimijs Stjuarts no Xiu Xiu. Tomēr nešaubīgi spēcīgākais un teju vai nogalinošākais dziesmas ierocis ir vokāls – apvienības Zola Jesus balss Nika Roza. Šis ir jādzird, bet... Izlasiet vēlreiz kārtīgi pirmo rindkopu! SPĒCĪGI!

Dziesmu par velti lejupielādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11605-the-bull-and-the-ram/


1.We Fell To Earth – „Careful What You Wish For” [In Stereo]
(free album „We Fell To Earth”; out now)
AMG rating: 9/10


Jā, brīdī, kad es domāju, ka DMS krātuvītē vairs nekas neienāks, ko varētu nominēt 2009.gada spēcīgākajam DMS skaņdarba titulam, novembra sākumā saņēmām trīs dziesmas no dueta We Fell To Earth debijas albuma. Sūds ar visu DMS, jānoklausās ar steigu šis albums, jo, kas zina, iespējams, nāksies pārskatīt arī gada labāko albumu sarakstu! Ilgi nevarēju izšķirties, kuru no trim dziesmām iekļaut DMS izlasē, beigās nosliecos par labu šai – naksnīgajai „Careful What You Wish For”.

We Fell To Earth gan par nekādiem iesācējiem mūzikā dēvēt nevar, lai arī šī apvienība noformējusies vien pagājušā gada beigās. Grupas muzikālais līderis ir kāds Ričards Fails, kura vārds varbūt neko neizsaka, bet viņš kopā ar Džeimsu Lavelli savulaik bija AMG labi zināmās grupas UNKLE smadzenes. Tieši Fails bija AMG iecienītā 2003.gada UNKLE albuma „Never Never Land” producents, tātad atbildīgais par skanējumu.

Atceros, ka 2008.gada janvārī pat rakstīju kādā no AMG blogiem par to, ka Ričards Fails gada sākumā nāca klajā ar paziņojumu par aiziešanu no UNKLE, atstājot visu šo projektu Džeimsa Lavelles pārziņā. Kā izrādās, tad jau bija radušies aizmetņi We Fell To Earth dzimšanai. Ar otru We Fell To Earth pusi – vokālisti Vendiju Fouleri – Fails esot iepazinies vēl būdams UNKLE sastāvā, un jau tajā laikā arī esot tapušas pirmās kopīgās dziesmas.

Grupas skanējums (gan ne šajā konkrētajā dziesmā!) ļoti jau nu atgādina UNKLE daiļradi, kas man liek sākt domāt, kurš tad īsti bija galvenais muzikālais noteicējs grupā – Lavelle vai Fails. Tomēr We Fell To Earth, manuprāt, ir muzikāli krietni interesantāks un daudzveidīgāks, lai arī nenoliedzami depresīvāks skanējums.

Starp citu, šī dziesma esot tikusi izmantota arī populārajā ASV seriālā „CSI: Ņujorka”. Vēl viena dueta kompozīcija „The Double” (starp citu, otrs mans pagaidu We Fell To Earth favorīts) savukārt skanējusi vēl populārākajā seriālā „Gossip Girl” jeb latviskajā variantā – „Intrigante”.

Ar lielu interesi nākošnedēļ klausīšos albumu!!!



+


HOT MIX OF THE MONTH

Aufgang – „Channel 7 (you and me)” (John Talabot remix) [Discograph]
The Tough Alliance – „A New Chance” (Juan MacLean remix) [Sincerely Yours]
Danny Howells – „Right Off” (Casio Social Club mix) [Dig Deeper]
Two Door Cinema Club – „I Can Talk” (Moulinex remix) [Kitsune Music]
Ladyhawke – „Back of the Van” (Wawa Club mix) [Island]
The Playin Stars feat Romanthony – „You Needed Me” (Morjac remix) [Rise]
Mika – „Rain” [Seamus Haji Big Love remix) [Island]
Little Boots – „Earthquake” (Dekker & Johan remix) [679 Records]
Passion Pit – „Little Secrets” (Jack Beats remix) [Columbia]
Ananda Project – „Shouldn’t Have Left Me” (Morel’s Pink Noise Vocal mix) [Nite Grooves]
Hot Toddy feat Ron Basejam – „I Need Love” [Eskimo]

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru