03 decembris, 2009

Paziņotas 2010.gada Grammy balvu nominācijas



Amerikāņu Grammy balvas pasniegšanas ceremonija nekad tā īsti nav interesējusi AMG, bet šī NEinterese ir vēl vairāk pastiprinājusies pēdējos gados. Tomēr laikam jau pienākuma dēļ nedaudz jāpieskaras arī šai, man nezināmu iemeslu dēļ arvien prestižajai balvu dāļāšanai. Tā kā pašam nekas ironisks nenāk prātā, atļaušos šoreiz 1:1 pārtulkot rakstu no pitchfork.com:

2010.gada Grammy balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies svētdien, 31.janvārī Losandželosā. Vakar tapa zināms, kuri ir potenciālie mazo gramofonu ieguvēji un uz mūžiem varēs vazāt līdzi piekabi „Grammy ieguvējs”, kas laikam jau kādam kaut ko arī nozīmē (goda vārds, pēdējais teikums ir tulkots no pitchfork un nepieder man! – A.Ž.).

Nominantu sarakstā nav daudz pārsteigumu: Beyonce ir 10 nominācijas, tāpat par balvām cīnīsies arī Kanye West, Lady Gaga, Jay-Z, Maxwell, Taylor Swift, Kings of Leon un Brūss Springstīns. Lieki piebilst, ka Lady Gaga tērps vai Kanjē Vesta un Teilores Sviftas tikšanās varētu būt galvenā lieta, ko cilvēki apspriedīs pēc pasākuma (atkal – tas nav mans izdomājums! – A.Ž.).

Pitchfork tālāk piedāvā ielūkoties tikai VIŅIEM interesanto nominantu sarakstā, kurš AMG versijā tiek VĒL vairāk sagriezts, jo reāli īkšķi jātur tikai par ņujorkiešiem MGMT, kas pretendē uz balvu par gada labāko debiju, savukārt Yeah Yeah Yeahs mēs novēlam iegūt gramofonu par „Gada labāko alternatīvās mūzikas ierakstu”. Pilns nominantu saraksts atrodams šeit (nu, JA NU kādam tiešām interesē!), bet AMG saistošais saraksts izskatās šādi:

Best Alternative Music Album:
David Byrne & Brian Eno: Everything That Happens Will Happen Today
Death Cab For Cutie: The Open Door
Depeche Mode: Sounds of the Universe
Phoenix: Wolfgang Amadeus Phoenix
Yeah Yeah Yeahs: It's Blitz!

Best New Artist:
Zac Brown Band
Keri Hilson
MGMT
Silversun Pickups
The Ting Tings


Hei, atcerēsimies 2008.gadu un paklausīsimies vēlreiz nu jau stabili par klasiku vērtējamo MGMT debijas singlu „Time To Pretend”, kurš pat pamanījies šur tur iekļūt desmitgades(!) labāko singlu sarakstā. Nu pirmā pantiņa teksts dziesmai SPRIDZINA joprojām: „I’m feeling rough, I’m feeling raw in the time of my life / Let’s make some music, make some money, find some models for wives / I’ll move to Paris, shoot some heroin and fuck with the stars / You man, the island and the cocaine and elegant cars”. Un tālāk piedziedājums: „This is our decision / To live fast and die young / We’ve got the vision / Now let’s HAVE SOME FUN!”. PERFEKTI. Goda vārds, viens no labākajiem, ja ne pats labākais desmitgades teksts dziesmai!


Starp citu, pērn Grammy balvu pasniegšanas ceremonijā GAN bija, ko redzēt! Ne tikai ļooti stāvoklī esošu M.I.A., kas sniedza diezgan enerģisku performanci, neskatoties uz savu apjomīgo vēderu, bet arī kāda mazpazīstamas un AMG reti apspriestas grupas Radiohead uzstāšanās kopā ar veselu ritma orķestri, izpildot albuma "In Rainbows" dziesmu "15 Steps". Man gan bez orķestra vairāk šajā klipā piesaista Jorka enerģiskā dejošana!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru