01 februāris, 2011

A-LIST: Fleet Foxes - "Helplessness Blues"

Fleet Foxes - "Helplessness Blues" [Bella Union]
(from f/c LP "Helplessness Blues", out on May 3rd)
(available as a
free download)


Šogad apritēs trīs gadi kopš kāda neticama fakta – par AMGmusic Gada Albumu kronējām vienu sasodīti skaistu folkmūzikas ierakstu. Melošu un stipri, stipri pārspīlēšu, ja apgalvošu, ka esmu liels šī mūzikas novirziena speciālists, bet ne pirms tam, ne arī pēc tam neko tik dvēselisku un emocionāli spēcīgu no folkmūzikas vairs neesmu dzirdējis. Spriežot pēc jaunākā Fleet Foxes singla, mums ir visas iespējas sagaidīt ko tikpat baudāmu arī šovasar.

Atšķirībā no citiem 2008.gada spīdekļiem – Vampire Weekend – Fleet Foxes pēdējos divus gadus ir bijuši gana klusi un arī tagad bez lielas reklāmas un skaļām fanfarām Sietlas apvienība vakar salīdzinoši kautrīgi ar mūzikas preses starpniecību ne tikai darīja zināmu, ka maijā iznāks fantastiskā debijas albuma turpinājums, kas sauksies „Helplessness Blues” (vāciņa bildīti skatīt augstāk!), bet arī uzdāvināja mums visiem šīs plates pirmo singlu – tituldziesmu. Lejupielādējiet savu MP3 šeit vai arī noklausieties to zemāk.

Robins Peknolds vēl pērn intervijā izteicās, ka jaunais albums būšot "ne tikai lēnāks, bet arī mazāk „popsīgs” par iepriekšējo." Nezinu, tieši ko viņš saprot ar vārdu salikumu „mazāk popsīgs”, bet klausoties gaidāmā albuma pirmo singlu, rodas sajūta, ka šis bārdainais un skumjais vīrs gluži vienkārši nemāk sarakstīt nelipīgas melodijas. Negribu apgalvot, ka šis ir pats lieliskākais Fleet Foxes darbs, jo tā tik tiešām nav, bet kāds neizskaidrojams skaistums un melanholisks patiesums staro arī no šī singla.

Fleet Foxes - Helplessness Blues by subpop

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru