04 februāris, 2011

JANVĀRA EP TOP 5

EP TOP 5 JANVĀRĪ

5.Julio Bashmore – „Everyone Needs A Theme Tune” EP

Release date: 10/01/2011
Label: PMR
AMG rating: 7/10


Ja ar britu rokmūziku pēdējos gados ir, kā ir, tad elektroniskās mūzikas lauciņā pa jaunam talantam parādās vai katru mēnesi. Šis ir jaunietis no Bristoles, kas savā debijas EP „Everyone Needs a Theme Tune” spēlējās ar tech-house, deep-house un šobrīd tik aktuālajiem dabstepa ritmiem. „Battle For Middle You” – viens no janvāra labākajiem deju trekiem!



4.Shadow Dancer – „Murder Room”EP
Release date: 24/01/2011
Label: Boys Noize Records
AMG rating: 7/10


80’to gadu Detroitas tehno šobrīd neapšaubāmi ir modē. Ar to, 90’to gadu house mūziku un arī 80’to gadu synth-pop savā jaunākajā EP nodarbojas brāļi Pols un Als Ferjeri jeb Shadow Dancer no Mančestras. EP centrālā odziņa ir space-disco krustojums ar electro-pop otrajā trekā „Parallax”.



3.Star Slinger – „Rougue Cho Pa” EP
Release date: 05/01/2011
Label: self-released
AMG rating: 7/10

Esmu savā dzīvē daudz saskāries ar cilvēkiem, kuriem principiāli riebjas, kā viņi paši apgalvo, hip-hops. Tādos brīžos man vienmēr gribas piedāvāt viņiem noklausīties kaut ko no INSTRUMENTĀLA hip-hopa. Aptuveni tā arī varētu raksturot Mančestras producenta Star Slinger EP „Rougue Cho Pa”, kas, tāpat kā visas viņa relīzes, ir pieejama par baltu velti. Uzmanību! EP centrālais treks „Do It Myself”, ja to klausīsieties skaļi, var izsaukt nevajadzīgus pārpratumus ar Jūsu mājiniekiem. Noklausieties uz austiņām un sapratīsit, kāpēc.



2.Beth Ditto – „Beth Ditto” EP
Release date: 10/01/2011
Label: Deconstruction
AMG rating: 8/10


Nedaudz vairāk kā gads apgājis, kopš jūsmojām par Simian Mobile Disco aktuālo singlu „Cruel Intentions”, kas tapa kopā ar The Gossip solisti Betu Dito, kā klāt ir pati Beta Dito ar pirmo solo ierakstu, kurš tapis sadarbībā ar... jā, uzminējāt, ar Simian Mobile Disco. Londonas duets ar spožo producentu Džeimsu Fordu priekšgalā, kuru nereti dēvē par t.s. „jaunā reiva” kustības aizsācēju, parūpējies par ļoti gaumīgu electro/house noskaņās ieturētu EP māksliniecei, kura līdz šim vairāk saistījusies ar rokmūziku un pankiem. Savā debijas EP Beta Dito izklausās pēc pieredzes bagātas house mūzikas dziedātājas, kura tā vien katru sestdienas vakaru uzstājas glamūros klubos pie mikrofona vai pat aiz DJ pults.



1.The New Division – „The Rookie” EP
Release date: 11/01/2010
Label: The New Division
AMG rating: 8/10


Esmu parādā The New Division. Tikai laika trūkuma dēļ šomēnes tā arī netapa neviens raksts par šo ļoti talantīgo Kalifornijas kvintetu, kuru es kādā piektdienas vakarā tviterī paspēju kronēt par „Šā brīža pārliecinoši labāko 80's new-wave revival grupu”. Neskatoties, ka minētajā piektdienas vakarā biju tā kā nedaudz iemalkojis ko grādīgāku, no saviem vārdiem neatsakos joprojām. Izlieto (lasi – neuzrakstīto) vairs nesasmelsi, tāpēc Jums vienkārši atliks man uzticēties uz vārda. Ja jums ir sirdij tuvs šis 80’tajos gados dzimušais mūzikas virziens, tad The New Division ir lielas cerības kļūt par jūsu jauno mīļāko grupu. Būtībā visi(!) seši EP „The Rookie” skaņdarbi ir bezgala skaisti, gaisīgi un, kā jau tas new wave piederas, līdz kaulam romantiski.



VĒL ŠOMĒNES IZVĒRTĒJĀM:

Com Truise – „Cyanide Sisters” EP [Ghostly International]
AMG rating: 6/10

Wavves & Best Coast – „Summer Is Forever” EP [Mexican Summer]
AMG rating: 6/10

M.I.A. – „Internet Connection Remixes” EP [Interscope]
AMG rating: 3/10

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru