01 februāris, 2011

A-LIST: James Blake - "The Wilhelm Scream"

James Blake - "The Wilhelm Scream" [Polydor]
(from f/c LP "James Blake", out on February 14th)
(released as a 12" vinyl single on March 7th)



Nav. Ja runājam par jaunajiem māksliniekiem, nu nav šobrīd skaļāka vārda britu mūzikā par Džeimsu Bleiku. Lai man piedod Džeimijs un viņa The xx! Jaunais producents, kurš pērn sevi pieteica kā izcili talantīgs un oriģināls elektroniskās un dabstepa mūzikas producents, jau pērnā gada beigās burtiski apsēdināja uz pakaļas visus mūzikas apskatniekus ar pasakaini skaistu kaverversiju Leslijas Feistas singlam „The Limit To Your Love”, kurā Bleiks vairāk atgādināja... Entoniju Hegartiju nekā dabstepa(!) jauno talantu.

Pēc „The Limit To Your Love”, kad jau vairs vispār nevarēja saprast, ko tad vēl gaidīt no šī mākslinieka, Džeimss Bleiks pārsteidz vēlreiz. Pārsteidz ar izcilu sava iepriekšējā EP „Klavierwerke” ambientās mūzikas sajaukumu ar iepriekšējā singla „The Limit To Your Love” vokāla spozmi, kā rezultātā tapis naksnīgs, ārkārtīgi minimāls, taču perfekti noproducēts singls, kura atslēga un nagla jau atkal ir teicamais dabstepa noskaņu savienojums ar Bleika vokālu: „I don't know about my dreamin' anymore / All that I know is I'm fallin', fallin', fallin', fallin'”. Visgaršīgāk to visu var sajust tieši zemāk ievietotajā video materiālā no dzīvās uzstāšanās BBC Radio 1 sesijas ietvaros.

Klausoties Džeimsa Bleika daiļradi, rodas neizbēgama sajūta, ka jaunietis ar katru savu nākošo singlu burtiski ņirgājas sejā par britu „mūzikas speciem”, kas divas dažādas „2011.gada spožāko debitantu” balvas vēl pagājušajā mēnesī aizsūtīja uz nekurieni (lasi – Džesijai Džei). Izņemiet, dārgie angļu draugi!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru