10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Sunset Anthem)

SAULRIETA HIMNA 2010:

Paeksperimentējuši pērn ar nevienam nesaprotamu terminu „Different Music Selection” šogad nonācām līdz sadaļai „Saulrieta Mūzika”, kurai pēc definīcijas būtībā nav nekādu ierobežojumu – tas var būt čilveivīgs pops, padrūmds dabsteps, maigs roks vai pat laisks house. Galvenais gan, ko ņēmām vērā, ievietojot dziesmas Saulrieta Izlasē, lai tās 1)nebūtu pirms tam izdotas singla formātā, 2)būtu pēc iespējas mazāk spēlētas radiostacijās, proti, būtu salīdzinoši nenodrillētas dziesmas. Pēc lielās revidēšanas 2010.gada mapītē „Saulrieta Dziesmas” palika 210 dziesmas, no kurām tad arī esam izvēlējušies, mūsuprāt, piecas spilgtākās un svarīgākās. AMGmusic PIRMAJAI „Saulrieta Himnas” balvai nominētas sekojošas dziesmas:

1) The Drums – „Down By The Water”

Šī gada spožo debitantu The Drums dziesma „Down By The Water” tika iekļauta jau viņu debijas EP, kas iznāca vēl 2009.gadā. Tolaik nodomāju: „Re, kāds potenciāls hīts puišiem ir.” Pienāca 2010.gada jūnijs, un tika izdots The Drums debijas albums, kurā jau atkal tika iekļauta dziesma „Down By The Water”, taču singla formātā tā joprojām netika piedāvāta. Tad nu nospļāvāmies un iekļāvām šo treku Saulrieta Izlasē, jo nav liriskākas un skaistākas dziesmas The Drums daiļradē par šo. Pamatoti tā kļuva par 2010.gada vasaras skandētāko dziesmu, saulei rietot. The Drums šogad nominēti arī balvai „Gada Labākā Debija”.


2) Keep Shelly In Athens – „Running Out Of You”

Ja kāds man 1.maijā, kad izlidoju uz Grieķiju, būtu teicis, ka šogad uz vienu AMGmusic balvu pretendēs grupa no šīs valsts, būtu labākajā gadījumā skaļi smējies. Tā vienkāršā iemesla dēļ, ka vēl maijā es nezināju NEVIENU vērā ņemamu izpildītāju no šīs siltās un, kā izrādījās, nebūt ne tik sliktās Eiropas valsts. Keep Shelly In Athens ir pavisam jauns duets, ar kuru iepazināmies rudenī, pateicoties šai spēcīgajai un siltu emociju rosinošajai dziesmiņai „Running Out Of You”, kas skan tik ļoti aktuāli un trāpīgi. Nupat kā klajā laists grupas debijas EP „In Love With Dusk”, bet to jau vērtēsim 2011.gadā.


3) Clare Maguire – „Ain’t Nobody” (Breakage Remix)

Nemaz ne tik bieži gadās, kad prātā pilnīgi nepaliekošai dziesmai tiek radīts grandiozs un monumentāls remikss. Par to šajā gadījumā parūpējies angļu dubstep un electronica producents Džeimss Boils jeb Breakage no Londonas. Jau vairākkārt esmu minējis, ka šo viņa rīmeiku jaunās dziedātājas Klēras Magvairs skaņdarbam „Ain’t Nobody” kā aptracis n-tās reizies savā radiošovā spēlēja slavenais britu dīdžejs Zeins Louvs, pasludinot to par gada labāko remiksu. Grūti viņam kaut ko iebilst. Breakage AMGMusic balvai nominēts pirmoreiz.


4) Twin Shadow – „Castles In The Snow”

Dziesma, ar ko pasaule pirmoreiz iepazina lielisko Džordžu Lūisu un viņa projektu Twin Shadow, kas nominēts arī AMGmusic balvai par 2010.gada labāko debiju. Tolaik vēl albums „Forget” nebija iznācis, bet piedziedājuma skumjās rindiņas „You’re my favourite daydream / I’m your famous nightmare / Everything I see looks like gold / Everything I touch turns cold / Castles in the snow...” dungojām no galvas un ļāvāmies šim lipīgajam Twin Shadow sentimentam. Viena no saulrieta izlases dziesmām, kas ar katru nākošo nedēļu arvien vairāk un vairāk lika atkust bargajām AMGmusic kritiķu sirdīm.


5) The Walkmen – „Stranded”

Šīs vasaras saulrieta himnas godu kopā ar The Drums dalīja arī viņu daudz pieredzējušākie novadnieki The Walkmen, kas jūlijā nodeva atklātībā pirmo dziesmu no tad vēl gaidāmā albuma „Lisbon”. Albums, starp citu, iekļauts AMGmusic 2010.gada Top 20. „Stranded” var salīdzināt ar mīlestību no pirmā acu skatiena, kad kļūsti kā apmāts, pats īsti nesaprotot un arī nemaz nevēloties analizēt, kāpēc. Dziesma, kas man joprojām asociējas ar kādu padomju laika latviešu kinolenti, bet netieku gudrs, tieši kuru. The Walkmen AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru