10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Single)

BEST SINGLE 2010:

AMGmusic senākā un vēsturiski svarīgākā balva. Šogad Singlu Apskatos esam izvērtējuši precīzi 768 dziesmas, no kurām 159 ieguva atzīmi 8/10, bet vēl divdesmit tika novērtētas ar 9/10 vai maksimālo vērtējumu 10/10. No šīm dziesmām, prātam svīstot, tad arī esam atlasījuši, mūsuprāt, piecas nozīmīgākās, svarīgākās un arī labākās. AMGmusic balva Gada Singls tiek pasniegta kopš 1996.gada. 2010.gada balvai nominētas sekojošas dziesmas:

1) Arcade Fire – „Ready To Start” (1.vieta oktobrī)

Gluži kā 2007.gadā, arī šogad Arcade Fire nominēti visām trim svarīgākajām balvām – Labākā Grupa un Labākais Albums kanādiešu rokgrupa pievieno arī nomināciju Labākais Singls. „Ready To Start” izcīnīja 1.vietu oktobra mēneša topā, ļoti saspringtā konkurencē apsteidzot Kanjē Vesta „Runaway” un Forest Swords „Rattling Cage”, kas visas tika novērtētas ar 9/10. 2007.gadā Arcade Fire izdevās iegūt balvu Gada Singls par dziesmu „No Cars Go”. Vai pēc trim gadiem šis panākums tiks atkārtots?


2) Caribou – „Odessa” (1.vieta janvārī)

Kanādiešu mūziķis Dens Snaits jeb Caribou šogad tikai par mata tiesu „izvairījās” no nominēšanas Gada Albums balvai, taču par singlu kategoriju šaubas neradās ne mirkli. Ar fantastisko dziesmiņu „Odessa” iesākās šis ražīgais gads – tā kļuva par pirmo AMGmusic hītu 2010.gadā, ar ko lepojāmies un par ko priecājāmies. Caribou AMGmusic balvai nominēts pirmoreiz.


3) Crystal Castles feat Robert Smith – „Not In Love” (1.vieta novembrī)

Crystal Castles varētu lasīt lekcijas mūziķiem par to, kā pareizi izdot singlus no albuma. Būtībā ar visiem trim tika trāpīts desmitniekā (Gada Singlu Topā būs atrodamas uzreiz divas Crystal Castles dziesmas), taču neapšaubāmi lielāko rezonansi Toronto duets sarīkoja gada izskaņā, pieaicinot The Cure solistu Robertu Smitu iedziedāt „Not In Love” jaunā versijā. Viens no AMGmusic šī gada nešaubīgi lielākajiem hītiem.


4) Foals – „Spanish Sahara” (1.vieta martā)

Arī Oksfordas kvinteta Foals lieliskais albums „Total Life Forever” diemžēl tomēr neatrada sev vietu starp AMGmusic pieciem gada labākajiem albumiem, toties martā atklātībā nodotā albuma pirmā dziesma „Spanish Sahara” joprojām uzjundī vissiltākās atmiņas par vēso pavasari. Foals visu laiku skaistākā dziesma šogad tika pasludināta par Gada Labāko Singlu NME gada topā. Vai izdosies ko līdzīgu sasniegt AMGmusic? Foals AMGmusic balvām līdz šim nav bijuši nominēti.


5) Kanye West feat Pusha T – „Runaway” (2.vieta oktobrī)

Neesmu melojis – tik tiešām oktobris šogad ir bijis visražīgākais mēnesis singlu ziņā. Kanjē Vesta triumfālajam skaņdarbam „Runaway” mēneša topā toreiz nācās samierināties ar 2.vietu, taču tas nekādi nenozīmē, ka šai dziesmai būtu mazākas cerības uz Gada Singla Balvu. Starp citu, AMGmusic 15 gadu vēsturē šis ir tikai otrais hip-hop singls, kas pretendē uz Gada Singla Balvu. 2001.gadā Eminems ar „Stan” piekāpās Depeche Mode dziesmai „I Feel Loved”. Vai Vestam izdosies kļūt par pirmo reperi, kas balvu arī iegūst? Līdz šim Kanjē Vests AMGmusic balvai nav ticis nominēts.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru