10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Male)

LABĀKAIS SOLO IZPILDĪTĀJS 2010:

Šī gada labākā solo izpildītāja balva ir ievērības cienīga ar diviem faktiem. Pirmkārt, šis ir pirmais gads AMGmusic balvu pasniegšanas vēsturē, kad uz „Best Male” titulu pretendē uzreiz četri melnādainie izpildītāji, turklāt divi pārstāv hip-hopu. Otrkārt, šoreiz starp pieciem pretendentiem uz balvu NEVIENS nav iepriekš ticis pat nominēts. Balva tiek pasniegta kopš 1999.gada. 2010.gada AMGmusic balvai „Labākais Solo Izpildītājs” nominēti sekojoši mākslinieki:

1) Big Boi. 35 gadus vecais grupas Outkast dalībnieks šogad izdeva savu ilgi loloto debijas solo albumu, kas guva ļoti labus panākumus un ir atrodams arī starp AMGmusic Gada Labāko 20 albumu nosaukumiem. Paralēli tam veiksmīgi startējis arī singlu topos ar hītiem „For Yo Sorrows” (13.vieta martā) un „Shutterbug” (9.vieta maijā). AMGmusic balvai izvirzīts pirmoreiz.


2) Cee-Lo Green. Arī 36 gadus veco, Atlantā dzimušo dziedātāju Sī Lo Grīnu vairāk pazīstam kā kāda dueta dalībnieku. Gnarls Barkley sastāvā tika gūti labi panākumi 2006.gadā, taču AMGmusic balvai Grīns izvirzīts pirmoreiz. Šogad viņa kontā ļoti atzīts albums „The Lady Killer”, kā arī trīs singli, no kuriem lielākos panākumus guva „Fuck You” – 17.vieta oktobrī.


3) Steve Mason. Leģendārās skotu apvienības The Beta Band līderis Stīvs Meisons šogad laida klajā pirmo albumu, kas izdots, parakstoties ar īsto vārdu un uzvārdu (iepriekš Meisona kungs solo albumus izdeva zem nosaukuma King Biscuit Time). Albums „Boys Outside” nopelnīja ļoti augsto atzīmi 8/10 no AMGmusic, labus vērtējumus guva arī abi albuma singli, tiesa, mēneša Top 20 iekļūt neviens nespēja. AMGmusic balvai Stīvs Meisons nominēts pirmoreiz.


4) Gil Scott-Heron. 61 gadu vecais amerikāņu mūziķis, dzejnieks un par repa krusttēvu dēvētais Džils Skots Herons savu pēdējo albumu izdeva 1994.gadā, kad AMGmusic vēl nebija pat izveidots. Leģendārā mākslinieka atgriešanās albums „I’m New Here” saucams par triumfu un atrodams arī šī gada AMGmusic Labāko 20 Albumu sarakstā. Paralēli tam ļoti veiksmīgi startēja arī plates singls „Me and the Devil”, kas izcīnīja 4.vietu februārī. AMGmusic balvai Skots Herons nominēts pirmoreiz.


5) Kanye West. Lai arī 33 gadus vecais reperis Kanjē Vests AMGmusic vienmēr bijis cienīts un mīlēts, ar lieliem panākumiem pie mums līdz šim viņš nav varējis lepoties. Šī gada albums „My Beautiful Dark Twisted Fantasy” nopelnīja atzīmi 9/10 un pamatoti tika nominēts balvai Gada Labākais Albums. Savukārt uz labākā gada singla godu pretendēs dziesma „Runaway”, kas arī novērtēta ar 9/10. Augstus vērtējumus izpelnījās arī singli „Power” un „Monster”. Šis ir vērtējams kā triumfāls gads Vestam, un likumsakarīga ir viņa pirmā nominācija AMGmusic balvai.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru