10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Female)

LABĀKĀ SOLO IZPILDĪTĀJA 2010:

Atšķirībā no pērnā gada, ko droši varēja dēvēt par sieviešu uzvaras gājienu, 2010.gadā, atlasot piecas pretendentes balvai „Labākā Solo Izpildītāja”, nācās mazliet palauzīt galvu. Interesanti, ka Zviedrijai ir iespējas arī šogad nosargāt titulu, ko pērn piešķīrām Fever Ray, jo sarakstā atkal atrodams viens zviedrietes vārds. Pa divām pretendentēm no ASV un Lielbritānijas. Balva tiek pasniegta kopš 1999.gada. 2010.gada AMGmusic balvai „Labākā Solo Izpildītāja” nominētas sekojošas mākslinieces:

1) M.I.A. Šrilankiešu izcelsmes britu dziedātāja M.I.A. jeb īstajā vārdā Matangi Arulpragasama šogad laida klajā savu trešo studijas albumu ar nosaukumu „Maya”. Tā kvalitāte un saturs mūs diemžēl pievīla, toties gan ar skandaloziem izlēcieniem, gan arī veiksmīgajiem plates singliem, no kuriem īpaši jāizceļ albuma pirmais singls „Born Free”, kas sasniedza 4.vietu maijā, M.I.A. diezgan pārliecinoši nopelna vietu starp pretendentēm uz Gada Labākās Izpildītājas balvu. AMGmusic balvai nominēta pirmoreiz.


2) Laura Marling. Tikai 20 gadus jaunā angļu folk dziedātāja pirmoreiz tika pamanīta 2008.gadā, kad iznāca viņas debijas disks. Toreiz AMGmusic bija noskaņots mēreni skeptiski pret jauno zvaigzni, toties šī gada otrais albums „I Speak Because I Can” mūs pārliecināja pilnīgi un galīgi – Mārlinga IR viena no pēdējo gadu talantīgākajām britu dziedātājām. Albums nopelnīja augsto atzīmi 8/10, tiesa, neviens no plates singliem mēneša Top 20 nespēja iekļūt. AMGmusic balvai nominēta pirmoreiz.


3) Janelle Monae. 25 gadus veco amerikāņu dziedātāju Žanelli Monē droši var dēvēt par vienu no 2010.gada spilgtākajiem atklājumiem mūzikā. Outkast dalībnieka Big Boi protežētā māksliniece šogad izdeva savu debijas disku „The ArchAndroid”, kas nopelnīja ļoti augstus vērtējumus kritiķu vidū, tai skaitā arī no AMGmusic, kas albumam piešķīra augsto atzīmi 8/10. Diez ko nesekmējās ar singlu izvēli, taču pats albums ir gana spilgta debija, lai Monē droši varētu iekļaut starp pretendentēm uz Gada Labākās Izpildītājas balvu, kurai viņa, protams, nominēta pirmoreiz.


4) Robyn. 2007.gadā ar albumu „Robyn” pierādījusi, ka ir viena no pagājušās desmitgades talantīgākajām mūziķēm, zviedru dziedātāja Robina šo pieņēmumu uzskatāmi apliecināja šogad ar albuma „Body Talk” trim daļām, kuras visas pelnījušas uzslavu. Paralēli Robina noplosījusies arī AMGmusic singlu topā – visi trīs dziedātājas skaņdarbi atzīmējušies Top 20, turklāt divi pat iekļuvuši starp mēneša pieciem labākajiem singliem. Pirmoreiz Robina šai balvai tika nominēta 2007.gadā. Togad tika zaudēts Bat For Lashes. Vai šis būs revanša gads?


5) Zola Jesus. Vēl viena no spilgtākajām 2010.gada debitantēm. Padomju izcelsmes amerikāņu dziedātājai Nikai Rozai Danilovai šis ir bijis ārkārtīgi veiksmīgs gads. Pirmkārt, izdots ļoti saturīgs debijas albums „Stridulum II”, kā arī divi EP. Otrkārt, meitene kopā ar Roriju Keinu ļoti veiksmīgi iesaistījās arī projektā Nika+Rory, kuru singls „I’m Not Going Anywhere” sasniedza 7.vietu maijā. Kā Zola Jesus Nika vislabākos panākumus AMGmusic guva ar dziesmu „Night”, kas aizkļuva līdz 8.vietai jūnijā. AMGmusic balvai nominēta pirmoreiz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru