10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Video)

LABĀKAIS VIDEO 2010:

Nu jau otro gadu pēc kārtas esmu attīrījis savu sirdsapziņu no gada labāko videoklipu vērtēšanas, uzticot šos pienākumus savai centīgajai palīdzei Ievai jeb AMGmusic VJ Eve. Pats piedalīšos vien balsošanā par Gada Video. Jāpiekrīt Ievai, šogad tiešām bijis ļoti daudz labu un interesantu video, ko var skaidrot ar arvien lielāku YouTube un citu video vietņu popularitāti internetā. Turklāt arī blogeri mīl savus rakstus par mūziku izskaistināt ar saistošiem videoklipiem. AMGmusic Best Video balva tiek pasniegta kopš 1999.gada. 2010.gada balvai „Gada Labākais Video” nominēti sekojoši klipi:

1) Grinderman – „Heathen Child” (režisors John Hillcoat)

Nika Keiva un viņa kolēģu grupā The Bad Seeds projekts Grinderman šogad parūpējās ne vien par skaļu (vārda tiešā nozīmē šoreiz!) albumu, bet arī skaļu (un tagad pārnestā nozīmē) videoklipu. Klipa režisors ir slavenais austrāliešu režisors Džons Hilkouts, kas vēl nesen radīja apokaliptisko drāmu „The Road” ar Vigo Mortensenu galvenajā lomā. Savulaik režisējis arī Placebo („You Don’t Care About Us”), Depeche Mode („I Feel Loved” un „Freelove”) un Muse („Time Is Running Out”) videoklipus. Grinderman AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz, taču Niks Keivs ir trīsreiz (2001., 2003. un 2004.gadā) bijis nominēts „Best Male” balvai, vienreiz (2001.gadā) to arī iegūstot.


2) Klaxons – „Twin Flames” (režisors Saam Farahmand)

Klaxons ar videoklipu dziesmai „Twin Flames” paspēja ielekt ejošā vilcienā. Videoklips albuma „Surfing The Void” otrajam singlam „Twin Flames” izrādījās gana spēcīgs, lai iekļūtu starp pieciem gada labākajiem, neskatoties uz faktu, ka tas tika prezentēts vien novembra vidū. Atkailinātā un perversā klipa režisors ir ilggadējs Klaxons sabiedrotais Sāms Faramands, kurš jau iepriekš taisījis klipus tādiem grupas hītiem kā „Magick”, „Gravity’s Rainbow” un „Not Over Yet”. Tāpat Faramanda kontā ir klipi Markam Ronsonam, These New Puritans, The xx un citiem. Klaxons tika nominēti uzreiz četrām balvām 2007.gadā, saņemot titulu par „Gada Labāko Debiju”. Vai šai balvai izdosies pievienot otru?


3) Liars – „Scissor” (režisors Andy Bruntel)

Amerikāņu mūzikas video režisors Endijs Brantels par savu darbu pie Liars klipa „Scissor” jau vienu balvu šogad ir ieguvis – populārais video portāls VIMEO to atzinis par gada labāko klipu. Viens no gada paranoiskākajiem un biedējošākajiem klipiem, kas agrā pavasarī arī bija pirmais klips, ko jau tad nosaucu par vienu no gada labākajiem. Savā karjerā Brantels veidojis klipus arī Modest Mouse, The Mountain Goats, No Age un citiem neatkarīgās mūzikas scēnas māksliniekiem. Liars, tāpat kā Endijs Brantels, AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz.


4) M.I.A. – „Born Free” (režisors Romain Gavras)

Franču režisora Romēna Gavrā drūmo un brutālo videoklipu M.I.A. dziesmai „Born Free” var pavisam droši dēvēt par gada skandalozāko videoklipu. Kā jau to varēja paredzēt, pret šā videoklipa ievietošanu aktīvi cīnījās arī puritāniskais video portāls YouTube, taču, protams, tas tur ir sameklējams tāpat. Gavrā līdz šim bija pazīstams kā franču elektroniskās mūzikas projekta Justice, kā arī britu Simian Mobile Disco klipu autors. M.I.A. iepriekšējos gados AMGmusic balvai nav bijusi nominēta, bet šogad uzreiz divās („Gada Video” un „Gada Izpildītāja”) kategorijās. Vai izdosies arī vienu balvu iegūt?


5) Yeasayer – „Madder Red” (režisors Andreas Nilsson)

Lai uzskaitītu tikai slavenākos zviedru režisora Andreasa Nilsona videoklipus, vajadzētu atsevišķu rindkopu, tāpēc es vien minēšu, ka šis talantīgais vīrs pērn mūs priecēja ar lieliskiem klipiem Royksopp dziesmai „This Must Be It” un Fever Ray trekam „If I Had A Heart”, kas abi bija ļoti tuvu pagājušā gada labāko klipu pieciniekam. Kas neizdevās pērn, ar uzviju ir atdarīts šogad. Amerikāņu eksperimentālās rokmūzikas grupas Yeasayer klips „Madder Red” neapšaubāmi bija viens no spilgtākajiem, skumjākajiem un apspriestākajiem klipiem. Iepriekšējos gados Yeasayer AMGmusic balvai nav tikuši nominēti, bet šogad piedalās uzreiz 3 kategorijās – „Gada Albums”, „Gada Grupa” un „Gada Video”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru