10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Breakthrough)

LABĀKĀ DEBIJA 2010:

Ja par Gada Labāko Grupu allaž ir vissīvākā spēkošanās, tad par Gada Labāko Debiju arī šogad ir skaitliski visapjomīgākā cīņa. Jau esmu deklamējis, un deklamēšu arī šobrīd – kopš 2009.gada AMGmusic prioritāte ir tieši jaunās grupas un mākslinieki, tāpēc nav brīnums, ka no lielā saraksta izvēlēties vien piecus nav viegls uzdevums. Pārsteigumi gan izpalika – starp šī gada labākajiem debitantiem ir TIKAI grupas un izpildītāji no ASV.

Pie viena atgādināšu, ka pēdējo trīs gadu Labākās Debijas AMGmusic balvas ieguvēji bija Klaxons (2007.gads), Vampire Weekend (2008.gads) un The xx (2009.gads). Piekritīsit – šodien labi zināmi un iespaidīgi vārdi. Balva tiek pasniegta kopš 1999.gada. 2010.gada AMGmusic balvai „Labākā Debija” nominēti sekojoši mākslinieki:


1) The Drums. Bruklinas kvarteta straujajai karjeras izaugsmei AMGmusic ir bijis klāt no pašiem pirmsākumiem. Pērn rudenī piedāvājām Jums divus lieliskos singlus „Let’s Go Surfing” un „I Felt Stupid”, kā arī pasakaini skaisto EP „Summertime”. Šogad grupa izdeva ilgi gaidīto debijas albumu, kas gan neatkārtoja „Summertime” panākumus, bet tomēr atradīs sev vietu starp šī gada labākajām platēm. Turklāt paralēli ļoti veiksmīgi grupai gāja arī singlu topā – trīs dziesmas un trīs Top 10 hīti, no kuriem augstāko – 3.vietu – augustā izcīnīja jau pieminētais „Let’s Go Surfing”.


2) SALEM. Ja The Drums talantu mums izdevās atklāt uz karstām pēdām, tad Mičiganas witch-house trijotnes SALEM perspektīvu mazliet nogulējām. Grupa jau 2008.gadā izlaida savu pirmo EP „Yes, I Smoke Crack”, taču starptautiskus panākumus guva tieši šogad ar debijas albumu „King Night” un tā neatkārtojamo tituldziesmu, kas jūlijā nopelnīja atzīmi 9/10 no AMGmusic un noteikti būs atrodama Gada Singlu topā. Tāpat kā debijas albums – Gada Albumu topā.


3) Twin Shadow. Vienīgie starp šī gada pieciem labākajiem debitantiem, kuru karjeras pirmsākumi nesniedzas tālāk par... 2010.gadu. Tikai vasarā pirmoreiz iznāca noklausīties šīs Džordža Lūisa vadītās Bruklinas apvienības pirmo dziesmu „Castles In The Snow”, par kuru tagad vai jākož pirkstos, ka savulaik neiekļāvām singlu apskatos – būtu mums par vienu 9/10 singlu vairāk. Toties septembrī ar „Slow” Twin Shadow jau izdevās aizkļūt līdz AMGmusic topa 3.vietai, bet visam punktu pielika pirms mēneša iznākušais teicamais debijas albums „Forget”, kas arī noteikti saucams par vienu no 2010.gada spēcīgākajiem albumiem.


4) Warpaint. Arī Losandželosas meiteņu kvartetam Warpaint sekojam līdzi kopš 2009.gada, kad AMGmusic ar patiesu lepnumu piedāvāja saviem lasītājiem dziesmu „Billie Holiday” no tad vēl Eiropā neiznākušā grupas debijas EP „Exquisite Corpse”. Šogad Warpaint ne tikai izdeva ļoti gaumīgu un baudāmu debijas albumu „The Fool”, bet pamanījās izdot arī trīs singlus, no kuriem lielākos panākumus gan guva albumā neatrodamā kaverversija Deivida Bovija slavenajam „Ashes To Ashes”.


5) Wild Nothing. Vēl pavisam nesen Džeka Tatuma projekta Wild Nothing debijas albumu „Gemini” AMGmusic nodēvēja par „vienu no 2010.gada nenovērtētākajiem albumiem”. Tagad laikam šie vārdi jāņem atpakaļ, jo „Gemini” atrodams teju vai visu mūzikas žurnālu gada topos. Pelnīti. Manuprāt, viens no gada romantiskākajiem un skaistākajiem albumiem, kuru rudenī lieliski papildināja arī EP „Golden Haze”. Šī EP tituldziesma izcīnīja 10.vietu augusta singlu topā AMGmusic.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru