10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Latvian Act)

LABĀKAIS LATVIEŠU IZPILDĪTĀJS 2010:

AMGmusic sāpju bērns – balva Gada Labākajam Latviešu Izpildītājam, kuru parasti nav vairāk par diviem/trim, bet jāatlasa vismaz pieci. Diemžēl arī šogad Latvijas mūzikā ir bijis ļoti maz prātā paliekošu ierakstu un debitantu, bet nav ļaunuma bez labuma – toties tiem pāris, kas ir, varam veltīt vissiltākos vārdus un laba vēlējumus, kā arī cerēt, ka nākamgad būs daudz labāk. Balva tiek pasniegta kopš 1999.gada. 2010.gada AMGmusic balvai „Gada Labākais Latviešu Izpildītājs” nominēti sekojoši mākslinieki:

1) Basta. Grupa Basta savā ziņā ieies AMGmusic vēsturē – viņi tiek nominēti gada balvai, neskatoties uz faktu, ka grupas... vairs nav. Jā, aprīlī nodevuši atklātībā savu pirmo un pēdējo EP „Basta”, grupa paziņoja par savas darbības pārtraukšanu. Patiesi žēl, jo šī EP fantastiskais „Melalcoholic” (4.vieta aprīļa singlu topā) ir viens no šī gada ģeniālākajiem latviešu mūzikas skaņdarbiem. Vēl pavasarī paredzēju spožu nākotni... AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz.

Dziesma "Melalcoholic" atrodama šeit.

2) Dunian. Ja AMGmusic latviešu mūzikas sadaļā būtu atsevišķa balva par gada labāko debiju, tad tur uzvarētājs būtu skaidrs par 200%. Dun Dun dalībnieka Artūra Liepiņa projekta Dunian debijas EP „Dunian” ir oriģinālākais, svaigākais un perspektīvākais 2010.gada ieraksts Latvijā. Ja Artūrs būtu dzimis ASV vai Anglijā, ticu, ka par viņu runātu ne mazāk, kā par Džeimsu Bleiku, Baths vai pat Flying Lotus. Viena no šā brīža lielākajām cerībām pašmāju mūzikā. AMGmusic balvai nominēts pirmoreiz


3) Goran Gora. Neskatoties uz to, ka AMGmusic joprojām ir skeptisks pret Jāņa Holšteina alter-ego Goran Gora spēlēto mūziku, šaubu nav – savā jomā Goran Gora ir viennozīmīgi visprofesionālākais nu nopietnākais spēlētājs. Šī gada albums „Mystrys Yrs” lielu sajūsmu neizsauca, toties tajā atrodams lieliskais singls „Distant Light”, kas tikai stiprās konkurences dēļ nekļuva par Goran Gora pirmo hītu AMGmusic singlu topā. AMGmusic balvai nominēts pirmoreiz.


4) Gustavo. Par Gustavo atrašanos labāko sarakstā, šķiet, nevienam jautājumu nebūs. Albums „3.elpa” un pilnā Arēna Rīga pierādīja, ka šobrīd, kamēr Prāta Vētra strādā pie jauna albuma, Gustavo ir Latvijas Mūzikas Karalis. Profesionāls, harizmātisks, interesants un muzikāli radošs. AMGmusic balvai nominēts otro reizi, turklāt pēc kārtas. Pērn tika zaudēts Tribes of the City.


5) Instrumenti. Neskatoties uz to, ka šogad Instrumenti nav izdevuši nedz EP (tas iznāca pērn), ne arī albumu (debijas plate gaidāma 2011.gada pavasarī), savu vietu starp labākajiem šis duets atradis, pateicoties faktam, ka singls „Born To Die” pirmoreiz Instrumentiem deva vietu AMGmusic singlu topā. Turklāt tuvākajās dienās gaidāmi, manuprāt, ļoti interesanti koncerti Sapņu Fabrikā, bet gaidāmo debijas albumu uzskatu par vienu no saistošākajiem notikumiem Latvijas mūzikā pēdējo gadu laikā. Cerams, šīs uz sevi liktās cerības Instrumenti attaisnos, un balvai viņus varēsim nominēt arī 2011.gadā. Līdz šim AMGmusic balvai nav tikuši nominēti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru