10 decembris, 2010

AMG AWARDS 2010 (Best Club Track)

DEJU ZĀĻU HIMNA 2010:

Pēc lielumlielās revidēšanas vienalga AMGmusic 2010.gada mapītē „deju himnas” atrodami ne vairāk un ne mazāk kā 228 skaņdarbi. No šiem bija ne tikai jāatlasa 20 labākie, bet pieci jānominē Gada Balvai par „Deju Zāļu Himnu”. Pie viena atgādināšu, ka remiksu gadījumā (un tādi šoreiz ir divi) balva pienākas remiksētājam nevis oriģināla autoram! Balva tika ieviesta 2006.gadā, bet 2010.gada balvai „Deju Zāļu Himna” nominēti sekojoši skaņdarbi:

1) Andy Cato – „That Bassline Track”

Britu dueta Groova Armada dalībnieks Endijs Kato šogad parūpējās ne tikai par pārsteidzoši baudāmu albumu Groove Armada sastāvā, bet arī izdeva vienu sasodīti spēcīgu un eksplozīvu EP ar nosaukumu „That Bassline Track”. Uzreiz divi šī EP treki nopietni pretendēja uz vietu starp labākajiem gada trekiem, bet beigu beigās tomēr izvēlējāmies spridzinošo titulgabalu, kas joprojām ir gana jaudīgs deju zālēs. Nedz Endijs Kato, ne arī Groove Armada nekad nav bijuši nominēti AMGmusic Gada Balvai.


2) Azari & III - "Reckless With Your Love" (Tensnake Remix)

Kanādiešu klasiskā chicago-house reanimētājus, duetu Azari & III var droši saukt par 2010.gada spožākajiem debitantiem deju mūzikas lauciņā. Vairāki EP, vairāki teicami skaņdarbi, taču par īsto sprādzienu viņi var pateikties vācu producentam Tensnake, kurš šogad ne tikai radīja pats vienu klubu himnu (skaņdarbs „Coma Cat” palika uzreiz aiz piecinieka strīpas!), bet arī par remiksu, kuru daudzviet mūzikas žurnālisti jau paspējuši nodēvēt par gada labāko. Debitants Tensnake, protams, AMGmusic balvai nekad nav ticis nominēts.


3) The Chemical Brothers – „Swoon” (Boyz Noize Summer Mix)

Kas var būt skaistāks decembrī, kā dzīvas un spilgtas atmiņas par vasaru? Tieši tādas rodas, vēlreiz un vēlreiz klausoties Chemical Brothers dziesmas „Swoon” Boyz Noize miksā, ko laikam jau droši var dēvēt par manu šīs vasaras spēlētāko deju mūzikas skaņdarbu, jo īpaši nedēļas nogalēs. Vācu elektroniskās mūzikas duets Boyz Noize šogad parūpējās par vairākiem lieliskiem miksiem, kā arī oriģināldarbiem, taču nekas TIK jaudīgs, kā vasarīgais un saules piepildītais mikss trekam „Swoon” vairs nebija atkārtojams. Boyz Noize AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz.


4) Discosamurai – „Yes & No”

Izdodot plati „Yes & No” ar diviem tajā atrodamajiem trekiem, ierakstu leibls Turbo Recordings izplatīja paziņojumu: „Mēs nekad un ne pie kādiem apstākļiem neatklāsim, kas ir šī projekta autori”. Interneta laikmetā tas ir diezgan riskants solījums, taču Turbo Recordings vismaz pagaidām savu noslēpumu ir izdevies saglabāt – arī gada beigās minējumi par to, kas tad slēpjas zem šī spēcīgā un trakojoši jaudīgā electro skaņdarba, nav mitējušies. Poplārākie minējumi? Tiga un Crookers. Jebkurā gadījumā Discosamurai AMGmusic balvai nominēti pirmoreiz.


5) Gatekeeper – „Chains”

Šogad daudz sajūsminājāmies par aktuālajiem mūzikas stiliem chillwave un witch-house, bet bija arī kas pilnīgi jauns un valdzinošs. Gatekeeper pārstāv tā dēvēto „slasher-disco” stilu, un skaņdarbs „Chains” bija viens no 2010.gada rudens fantastiskākajiem un baisākajiem trekiem, ar ko radīt pavisam neviltotu helovīna noskaņojumu deju zālē. Gada nogalē gaidāms dueta debijas EP, tātad visticamāk par Gatekeepers vēl dzirdēsim arī 2011.gadā. AMGmusic balvai, protams, nominēti pirmoreiz.

GATEKEEPER "Chains" from Thunder Horse Video on Vimeo.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru