22 oktobris, 2010

3 FOR THE WEEKEND (22.10.2010)

Šajā nedēļā pārsteidzošā kārtā nav bijis diez ko daudz jaunu deju mūzikas skaņdarbu, ko tā vien prasītos atskaņot kādā nakts lokālā, tādējādi saplosot tā jumtu un aizsūtot tā apmeklētājus cita realitātē, taču pārītis bija gan. Ar tiem tad arī padalīšos. Ievērojot tradīcijas, šeit pat piedāvāšu arī šīs nedēļas Saulrieta Dziesmu.




3 FOR THE WEEKEND

Gatekeeper – „Chains” [Merok]
(from f/c EP „Giza”, out in December)


Vēl nenoklausījies dziesmu, bet kādā interneta lapā atradis apzīmējumu Gatekeeper skaņdarbam „Chains” - slasher-disco, nodomāju, ka tam ir jābūt kaut kam spēcīgam. Tā arī ir! Šis ir viens no velnišķīgākajiem, šausminošākajiem (labā nozīmē!) un vienlaikus enerģiskākajiem deju zāļu jumtu rāvējiem, kādu pēdējā laikā nācies dzirdēt. Un termins „slasher-disco” šķiet vistrāpīgākais. Gatekeeper, Čikāgas dueta jaunākais EP „Giza” iznāks tikai decembrī, bet skaņdarbu „Chains” jau varam skandināt nedēļas nogalēs šobrīd:



Suckers – „A Mind I Knew” (Baryshnikov Remix) [self-released]
(available as a
free download)

Kļūdāties, ja domājat, ka šo remiksu veidojis pirms 62 gadiem Rīgā dzimušais krievu baletmeistars Nikolajs Barišņikovs. Slavenā dejotāja uzvārds šoreiz kalpojis par pseidonīmu kādam Bruklinas electro/new wave duetam, kurš parūpējies par tiešām gaumīgu un enerģisku remiksu Suckers – starp, citu, arī no Bruklinas – skaņdarbam „A Mind I Knew”. Mikss ir tik izdevies, ka paši Suckers tviterī vien spējuši izdvest „Oh, shit!”.



M.I.A. – „Bedroom to the Hallway to the Road to the World” [bootleg]
(available to stream here
)

Jaunāko M.I.A. albumu nevarētu nosaukt par izdevušos un viegli klausāmu, turklāt arī garastāvokļa uzlabošanai un trakulīgām dejām sestdienas rītos tur atrodamas tikai dažas dziesmas. Toties ieraksta procesā radušies daži atgriezumi, kurus slavenā šrilankiešu izcelsmes mūziķe tagad publicē visai interesantu nosaukumu interneta lapās. Viens no šādiem trekiem ir pagājušajā nedēļas nogalē atklātībā nonākušais „Bedroom to the Hallway to the Road to the World”. AMGmusic-prāt, šis ir gana jaudīgs, lai būtu pelnījis iekļūt starp trim labākajiem deju trekiem šonedēļ.



SUNSET ANTHEM

Kings of Leon – „Closer” (Presets Remix) [RCA]
(available on Deluxe Edition of „Come Around Sundown” LP)

Cik labi, ka ir internets un MP3! Nekad un nekādos apstākļos es nevienam neieteikšu pirkt Kings of Leon piekto studijas albumu „Come Around Sundown”, kurš iznāca pirmdien un – skaidrs kā diena – būs Lielbritānijas pirktākais albums šajā nedēļā. Pats gandrīz iemigu, klausoties šo garlaicīgo ierakstu. Tomēr ir arī kāds BET. Un šis „bet” šajā gadījumā atrodams „Come Around Sundown” Deluxe Edition versijā, kurai ir pievienoti trīs bonus treki. Viens no šiem bonus trekiem ir Presets remikss brāļu Folovilu iepriekšējā albuma „Only By The Night”, manuprāt, spēcīgākajai dziesmai, albumu ievadošajai „Closer”.

Starp citu, interesantā kārtā arī jaunajā albumā man vislabāk patīk ievadošais treks „The End”, nemaz nerunājot par 2007.gada albuma pirmo dziesmu „Knocked Up”, ko es vispār uzskatu par Kings of Leon visu laiku spēcīgāko skaņdarbu. Varbūt viņiem vajadzētu izdot EP albumu vietā? Klausoties „Come Around Sundown” tāds iespaids rodas, jo atsevišķi gabali ir tik līdzīgi viens otra, neizteiksmīgi un līdz ar to garlaicīgi, ka jābrīnās, kā brāļi un brālēns koncertos paši šīs dziesmas nejauc.

Labi, ne par to ir stāsts. Presetsdance-punk duets no Sidnejas – parūpējies par tiešām gaumīgu un naksnīgu miksu „Closer”, un atliek vien priecāties, ka mūsdienās jebkura albuma jebkuru dziesmu var nopirkt atsevišķi. No „Come Around Sundown” iesaku tieši šo!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru