19 oktobris, 2010

3 NEW VIDEOS

3 NEW VIDEOS

Pārcilājot arhīvus un sakārtojot jaunākās un interesantākās mūzikas lietas pa plauktiņiem, atskārtu, ka AMGmusic rīcībā ir aizsēdējušies pāris teicami videoklipi, ar kuriem noteikti jāpadalās. Plus vakar ļoti interesantu un baudāmu klipu piedāvājis arī respektablais Losandželosas producents Flying Lotus. Tātad – trīs jauni video otrdienas pēcpusdienai!


Local Natives – „Wide Eyes” [Infectious Records]

Local Natives pagājušā gada nogalē izdotais debijas albums „Gorilla Manor” ir viens no tiem 2009.gada kritiķu ļoti augsti novērtētajiem albumiem, kas tā arī pērn netika noklausīts un izvērtēts no AMGmusic puses. Toties tagad mums ir jauns video dziesmai no minētā albuma. Klipu režisējis Cat Solen, kas iepriekš veidojis videoklipus CSS, Bright Eyes un Los Campesinos! dziesmām. Manuprāt, šis ir viņa ģeniālākais darbs par kādu uzmācīgu haizivi un beigu beigās arī veidu, kā ar uzmācīgām haizivīm ir pareizi jācīnās.



Holy Fuck – „Red Lights” [XL Recordings]

Kaķi ir pilntiesīgi saucami par 2010.gada indie mūzikas scēnas oficiālajiem dzīvniekiem. Atliek vien apskatīties Best Coast, Wavves un Klaxons jaunāko albumu vāciņus, lai par to šaubas nerastos. Atvainodamies, ka savā jaunākajā albumā „Latin” kanādiešu eksperimentālās elektroniskās mūzikas apvienība Holy Fuck tā kā piemirsa uz albuma vāciņa uzlikt kaķi, grupa to kompensē ar savu jaunāko videoklipu dziesmai „Red Lights”, kura galvenais varonis ir... Nē, neuzminējāt! Tas ir kaķis! Turklāt vēl vesela grupa ar kaķiem spēlē koncertu, kamēr galvenajam varonim pakaļ dzenas... suns.



Flying Lotus – „Kill Your Co-Worker” [Warp]

Lūk, arī jaunākais no videoklipiem, kas ievietojas gada labāko klipu kaudzītē. Ja par septembrī izdoto Flying Lotus EP „Pattern + Grid World” es neesmu stāvā sajūsmā (mazliet par vienmuļu un elektroniski samudrītu man tas šķiet), tad klips šī EP labākajam skaņdarbam „Kill Your Co-Worker” ir sanācis pat ļoti asprātīgs un interesants. Klipa autors ir kāds amerikāņu vizuālais mākslinieks Maiks Vinkelmans, kurš sevi dēvē par Beeple. Turklāt japāniski robotu stilā ieturētais zīmētais klips gana labi sasaucas ar pašu kompozīciju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru