16 februāris, 2010

Ieskats Nedēļā (15.02.-21.02.)

Sveiciens jaunā nedēļā!

Ir pāris reizes gadā, kad mūzika tiek pakārtota sportam pat AMGmusic. Galvenokārt tas notiek ik pēc pāris vasarām, proti, Eiropas un Pasaules futbola čempionātu laikā, kad vienīgais, par ko ar šī raksta autoru var runāt, ir futbols un Anglijas izlases starts tajā. Tomēr arī olimpiāde ir sporta notikums, kas ievieš savas korekcijas manā dzīvē, jo īpaši, ja šajā olimpiādē startē kāda man – individuālo sporta veidu nedraugam – tīkama KOMANDA, šajā gadījumā – Latvijas hokeja izlase.

Kā par spīti tieši tagad ir jāatsākas arī Čempionu Līgas izslēgšanas spēlēm, kuras arī, protams, nedrīkst laist garām. Tā nu šī nedēļa paies varen sportiski – dīvānā pie televizora ar alus pudeli rokās. Esmu taču sportisks cilvēks. Sirdī.

Visā šajā sporta pasākumu gūzmā būs gan jāatrod arī vieta mūzikai. Paldies Dievam, šonedēļ nav pārāk daudz jaunu ierakstu, ko vērtēt. Faktiski ļoti interesanti ir vien trīs albumi, kuriem varam pieplusot 12 jaunos singlus. Tomēr – atkal jau jālieto izteiciens „kā par spīti” – otrdien tiks pasniegtas Brit Awards balvas labākajiem britu (un ne tikai) mūziķiem. Šī balvu pasniegšanas ceremonija sāksies 16.februāra 22:00 vakarā pēc Latvijas laika, un tai noteikti sekos līdzi arī AMGmusic.

Tiesa gan, šogad ir ārprātā bēdīga situācija ar balvu pretendentiem (tos varat izlasīt un pašausmināties šeit), no kuriem pat nav īsti, ko izvēlēties. Vienīgais, par ko turēšu īkšķus – par Florence and the Machine (nominēta balvai „Labākā britu izpildītāja”, „Labākā britu debija” un „Labākais britu albums”), kā arī Animal Collective, kas nominēti labākā starptautiskā albuma balvai („Merriweather Post Pavillion”) un labākajai starptautiskajai debijai.


Un tātad īsumā. Šonedēļ AMGmusic pievērsīs uzmanību sekojošiem pieciem albumiem:

1) Field Music – „Field Music (Measure)” [Memphis Industries]

Jau pagājušās nedēļas singlu aprakstā minēju, ka man līdz šim nav NEKĀDI izdevies saprast, kur slēpjas Field Music burvība, kas liek mūzikas kritiķiem šai Sanderlendas grupai piešķirt augstas atzīmes. Centīšos to izprast, klausoties brāļu dueta jaunāko albumu – divu disku ierakstu „Field Music (Measure)”.

2) Lightspeed Champion – „Life Is Sweet! Nice To Meet You” [Domino]

Otro albumu šonedēļ piedāvā britu dziesminieks Devontī Hains jeb Lightspeed Champion. Viņa debijas albums „Falling off the Lavender Bridge” savulaik nopelnīja pietiekami augsto 7/10 atzīmi, bet tomēr līdz galam nepārliecināja. Zinātāji saka, ka jaunajā albumā Lightspeed Champion esot vēl interesantāks, turklāt enerģiskāks un roķīgāks.

3) Lil Wayne – „Rebirth” [Young Money]

Šonedēļ arī vērtēsim jau pirms divām nedēļām izdoto repera Lil Wayne albumu „Rebirth”, kas gan jau paspējis tikt noriets no mūzikas kritiķu puses. Drīzumā Lil Wayne uz gadu dosies cietumā, pirms tam izdodams savu mēģinājumu rokmūzikā. Kas no tā visa Veinam sanācis, interesē arī mani.

4) Peter Gabriel – „Scratch My Back” [Virgin]

Šonedēļ iznāk arī slavenais Pītera Geibriela kaverversiju albums, par kuru runāja jau pagājušajā gadā. Albums, kurā dzirdēt, kā Arcade Fire, Radiohead, Deivida Bovija un Pola Saimonas dziesmas skan leģendārā 70’to un 80’to gadu dziedātāja versijā. Skeptiķi gan ņurd, ka esot pārāk vienmuļš sanācis ieraksts.

5) Xiu Xiu – „Dear God, I Hate Myself” [Kill Rock Stars]

Ja var ticēt manām priekšnojautām (rakstot šo rakstu, neesmu vēl noklausījies nevienu no albumiem), tad tieši šim ir lielākās izredzes kļūt par AMGmusic nedēļas albumu! Septītais amerikāņu indie mūzikas grupas Xiu Xiu (izrunā kā „sjū sjū”) ieraksts, kas esot tieši tik drūms, kā liecina tā nosaukums. Hmm, interesanti gan šis nosaukums izskatīsies zem mana profila bildes draugiem.lv gadījumā, ja tas tik tiešām kļūs par AMGmusic Nedēļas Labāko albumu...


Šīs nedēļas 12 singli, kurus izvērtēsim šonedēļ:

Dum Dum Girls - "Jail La La" [Sub Pop]
Eluvium - "The Motion Makes Me Last" [free download]
Esben and the Witch - "Lucia, at the Precipice" [Too Pure]
Gonjasufi - "Cowboyz and Indians" [Warp]
Kasabian - "Vlad The Impaler" [Sony Music]
Los Campesinos! - "Romance Is Boring" [Polydor]
Operator Please - "Logic" [free download]
The Courteeners - "You Overdid It Doll" [Polydor]
The Maccabees - "No Kind Words" [Polydor]
Timbaland feat Katy Perry - "If We Ever Meet Again" [Polydor]
Uffie - "MCs Can Kiss" [Because Music]
Xiu Xiu - "Dear God, I Hate Myself" [Kill Rock Stars]


Nu, ko turam īkšķus par saviem sportistiem (kas nu kuram tie ir) un turpinām klausīties arī labu mūziku! Lai Jums visiem veiksmīga un izdevusies nedēļa!

Piedāvāju Xiu Xiu jaunāko videoklipu jaunā albuma tituldziesmai (es gan no SIRDS neiesaku šo skatīties pirms vai tūlīt pēc brokastošanas. NOPIETNI. :) ):

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru