19 februāris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (15.02.-21.02.), 2.DAĻA

Xiu Xiu - "Dear God, I Hate Myself" [Kill Rock Stars; 19/01/2010]
AMG rating: 8/10



Līdzīgi kā cigaretēm nāk līdzi brīdinājumi par tās ietekmi uz jūsu plaušām, sirdi un ko tur vēl ne, šim singlam vajadzētu klāt brīdinājumu, ka tas nav ieteicams personām, kuras sirgst ar depresiju. Dziesmas piedziedājums: „Dear God, I hate myself / Dear God, I hate myself / And I will never be happy / I will never feel normal” jau izsaka daudz ko. Es pat spēju gara acīm iztēloties, kā šīs rindiņas kā mantru skaita melnās drēbēs tērpusies pusaudze pusnaktī uz tilta margām... Brr.

Tomēr, ja jūs nesirgstat ar nervu kaitēm, tad šo es no visas sirds iesaku. Kārtējais gaumīgais pop šedevrs no amerikāņu eksperimentālās rokgrupas Xiu Xiu, kas šonedēļ laida klajā savu septīto studijas albumu. Ārkārtīgi interesants akustiskās ģitāras un citu instrumentu apvienojums ar elektronikas fīčām. Turklāt melodiju pat gribētos nodēvēt par skaistu, jo īpaši kopā ar liriski smeldzīgo Džeimija Stjuarta dziedājumu. Kad paskatās no šāda skatpunkta, dziesmas teksts „And I will always be nicer to a cat / Than I am to you” pat šķiet ironiski smieklīgs. Viens no mēneša labākajiem singliem manā skatījumā.

P.S. UZMANĪGI AR TO VIDEO!!! Ir cilvēki, kam tas var izsaukt vemšanu. Nopietni.



The Courteeners - "You Overdid It Doll" [Polydor; 15/02/2010]
AMG rating: 7/10


The Courteeners mani turpina pozitīvi pārsteigt! Lai arī jaunākais singls „You Overdid It Doll” jau ir daudz tuvāk grupas pirmā albuma skanējumam nekā decembrī atklātībā nonākušais „Cross My Heart & Hope To Fly”, šis tik un tā ir solis uz priekšu. Ar lielu interesi jāgaida pirmdiena, kad veikalos nonāks kvarteta otrais studijas albums „Falcon”.

Atgādināšu, ka The Courteeners arī ir no t.s. „2008.gada izlaiduma” grupām. Tā gada aprīlī iznāca viņu debijas albums „St. Jude”, kas, lai arī melodisks un ar atsevišķiem skaņdarbiem ļoti priecējošs ieraksts, tomēr bija pārāk tipisks un klišejisks brit-rock albums, ko pēc pāris reižu noklausīšanās noliku maliņā. Pat neskatoties uz to, ka tā albuma singls „Not Nineteen Forever” aizsniedzās līdz augstajai 4.vietai AMGmusic topā 2008.gada aprīlī un bija gana spēlēta dziesma tajā vasarā.

2009.gada decembrī The Courteeners mani burtiski šokēja ar pieminēto dziesmu „Cross My Heart & Hope To Fly” – smeldzīgu, melodisku un himnisku skaņdarbu ar stadionisku piedziedājumu un lieliskām stīgu instrumentu iespēlēm dziesmas beigās. Izskatās, ka šis atkal būs no tiem salīdzinoši retajiem gadījumiem, kad debijas albuma turpinājums izrādīsies veiksmīgāks. Katrā ziņā atsevišķi britu mēdiji jau ļoti augstu novērtējuši albumu „Falcon”. Ļoti, ļoti gaidu pirmdienu.



Uffie - "MCs Can Kiss" [Because Music; 15/02/2010]
AMG rating: 7/10

Īsti pat nevaru saprast, ar kuru valsti asociēt šo dziedātāju. Uffie jeb īstajā vārdā Anna Katrīna Hārtlija ir dzimusi ASV, uzaugusi Honkongā, bet šobrīd dzīvo un strādā Francijā. Lai nu kā tur arī nebūtu ar kosmopolītismu, svarīgāk tomēr ir tas, ka no daudzajām jaunajām electro, nu skool un hip-hop izpildītājām tieši Uffie man šobrīd šķiet visinteresantākā un baudāmākā dziedātāja. Līdz meitenes debijas albumam ir jāpaciešas (pie tā Uffie strādā kopā ar producentiem Mogwai un Mr. Oizo), bet jaunākais singls „MCs Can Kiss” ir ļoti gaumīgs un oriģināls skaņdarbs, kurā jūtamas gan hip-hop un nu skool, gan arī franču electro noskaņas.



Operator Please - "Logic" [free download; 08/02/2010]
AMG rating: 6/10


2008.gada indie pop spīdekļi no Austrālijas atgriežas ar jaunu singlu „Logic”, kas ir priekšvēstnesis gaidāmajam kvinteta otrajam studijas albumam „Gloves”, kuru paredzēts izdot maijā. Atgādinu, ka šie jaunieši diezgan veiksmīgi debitēja AMGmusic 2007.gada nogalē, ar singlu „Leave It Alone” ierindojoties augstajā 7.vietā. Turklāt tam sekoja vēl divi Top 20 singli 2008.gada martā („Get What You Want” – 5.vieta) un jūlijā („Just a Song About Ping Pong” – 11.vieta). Izgudrotajam divritenim detaļas nav mainītas arī jaunākajā singlā „Logic”. Tiesa, 2010.gadā šis vairs tik ļoti simpātisks neliekas.



Timbaland feat Katy Perry - "If We Ever Meet Again" [Polydor; 15/02/2010]
AMG rating: 3/10

Timbalands decembrī ir izdevis jaunu albumu. KĀ ES TO VARĒJU PALAIST GARĀM? Ārprāc. Šis esot albumā. Super. Keitija Perija arī. Vispār ideāli!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru