19 februāris, 2010

NEDĒĻAS SINGLS (15.02.-21.02.)

SINGLE OF THE WEEK

The Maccabees – „No Kind Words”

Release date: 01/03/2009
Label: Polydor
AMG rating: 8/10


Cilvēkiem, kurus manāmi varētu izbrīnīt fakts, ka par šīs Nedēļas Singlu AMGmusic kļūst dziesma, kas izdota 2009.gada martā, atgādināšu vēlreiz stāstu, ko stāstīju Jums jau pirms nedēļas.

Pagājušajā nedēļā The Maccabees laida klajā jaunu singlu ar nosaukumu „Empty Vessels”, kas tapis kopā ar britu reperi Roots Manuva. Tā kā es vēl joprojām neesmu noklausījies visu slavēto The Maccabees otro studijas ierakstu „Wall of Arms”, nezināju, ka patiesībā „Empty Vessels” ir šī albuma dziesmas „No Kinds Words” pusinstrumentāla versija ar Roots Manuva repojumu pa virsu. Noklausījos, kā tad skan oriģināls un biju uz pakaļas.

Ilgi domāju pagājušajā nedēļā, ko tad iesākt – kuru no dziesmām piedāvāt AMGmusic lasītājiem, līdz izlēmu piedāvāt abas – pirms nedēļas – aktuālo „Empty Vessel”, bet šonedēļ – pirms gada izdoto „No Kind Words”. Lieki prognozēt, kurai no abām versijām būs lielāki panākumi 2010.gada Februāra Top 20. Un galu galā – kāpēc lai mēs laistu garām dziesmu tikai tāpēc, ka tā izdota pagājušajā gadā? Turklāt, ja nekļūdos, nekur tā īsti Latvijā „No Kind Words” nav skanējis.

Zinātāji stāsta, ka „No Kind Words” esot pārliecinoši drūmākā dziesma jaunajā grupas albumā. Tādā ziņā pat žēl, ka es par šo skaņdarbu uzzinu tikai tagad, jo „No Kind Words” būtu pat ĻOTI radikāla skanējuma maiņa, ja salīdzinām ar 2007.gada grupas pirmajiem, viegli saulainajiem indie-rock singliem. Atgādināšu, ka The Maccabees ar pirmo OFCIĀLO singlu no albuma „Wall of Arms” – „Love You Better” – 2009.gada maijā izcīnīja 2.vietu. Vai būs pirmais #1 grupai? Uzzināsim jau pēc divām nedēļām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru