17 februāris, 2010

Brit Awards 2010 - The Winners



Ar katru gadu arvien mazāku un mazāku interesi un cieņu izraisa dažādas balvu pasniegšanas ceremonijas, bet Brit Awards tradicionāli AMGmusic ir sekojis līdzi. Izskatās, ka arī tam būs jādara gals, jo ir daudz interesantākas lietas, kam ziedot veselas divas stundas no savas dzīves. Un tomēr īsumā atskatīsimies uz 2010.gada balvu ieguvējiem.

Labākais vīriešu izpildītājs – Dizzee Rascal.

Nominēti:
Calvin Harris
Dizzee Rascal
Mika
Paolo Nutini
Robbie Williams

Tātad nominēts ir viens palēts producents, sen jau savu ļoti īso zvaigžņu stundu pārdzīvojis falseta īpašnieks, izbijusi tīņu popgrupas zvaigzne, kas savu solo karjeru izsmēla pirmajos trīs albumos 90’to un 2000’to gadu mijā un vēl divi dziedātāji, kas pavisam NOTEIKTI nebija labākie pērn, bet no kuriem nācās izvēlēties labāko. Paldies Dievam, šoreiz līdzīgi domāja arī Brit Awards žūrija, beigās balvu piešķirot reperim Dizzee Rascal. Šķiet, saprātīgākā izvēle no piedāvātā.


Labākais starptautiskais vīriešu izpildītājs – Jay-Z.

Nominēti:
Bruce Springsteen
Eminem
Jay-Z
Michael Buble
Seasick Steve

Grūti pateikt, vai no šiem pieciem labākais ir Jay-Z, taču katrā ziņā redzamākais gan. Eminems pērn izdeva vienu no vājākajiem albumiem karjerā, Brūss vairāk palicis atmiņā ar uzstāšanos Glastonberijā (par to gan balvu nepiešķir), bet vai kāds vispār atceras, ko tādu pērn izdarīja Maikls Bublē (WTF?) un Seasick Steve? Es nē. Acīmredzot loģiska Jay-Z uzvara.

Video: īsi fragmenti no Lily Allen, JLS un Kasabian uzstāšanās, kā arī Dizzee Rascal un Jay-Z pateicības runas:



Labākais albums pēdējos 30 gados – Oasis – „(What’s The Story) Morning Glory?”.

Nominēti:
Coldplay - A Rush of Blood to the Head
Dido - No Angel
Dire Straits - Brothers in Arms
Duffy - Rockferry
Keane - Hopes & Fears
Oasis - (What’s the Story) Morning Glory?
Phil Collins - No Jacket Required
Sade - Diamond Life
The Verve - Urban Hymns
Travis - The Man Who

Šis, šķiet, bija pats lielākais farss. Nē, ne jau Oasis uzvara, bet nominētie albumi. Ja palūkojas uz šo sarakstu, kurā IT KĀ vajadzētu būt apkopotiem labākajiem albumiem britu mūzikā pēdējos 30(!!!) gados, tad... tad sāk likties, ka es esmu dzīvojis citā, daudz patīkamākā un interesantākā pasaulē, kur sagadīšanās pēc arī bija Lielbritānija. Tikai atšķirībā no šīs Lielbritānijas, manā pasaulē karaliste ar šādu nosaukumu bija muzikāli daudz bagātāka un krāšņāka.

Atmetot ironiju, šajā sarakstā pelnīti atrodas vien Coldplay (un arī vēl jautājums!), Oasis un The Verve albumi. No šiem trim es visticamāk izvēlētos Coldplay, bet Oasis arī ir saprātīga izvēle. Bet... Absurds jebkurā gadījumā. Jāpiebilst, ka balvu saņemt devās Liams, pateicoties visiem Oasis dalībniekiem, izņemot brāli. Noela vārdu Liams nepieminēja vispār. Kašķis turpinās.


Labākā debija – JLS.

Nominēti:
Florence & the Machine
Friendly Fires
JLS
La Roux
Pixie Lott

Arī šis ir ļoti dīvaini, ņemot vērā, ka Friendly Fires savu albumu izdeva 2008.gadā. Tieši šī iemesla dēļ es balvu novēlēju iegūt Florence and the Machine, lai gan Friendly Fires pat iespējams būtu pelnījuši vairāk. Nebūtu ļoti sašutis, ja balva tiktu La Roux, kuras debijas albums arī bija tīri baudāms pagājušajā vasarā. Bet... JLS. Bez komentāriem. Vienīgais attaisnojums – šo balvu piešķīra Radio 1 klausītāji balsojumā. Vismaz tagad zinu, ar kādu auditoriju nabaga Radio 1 ir darīšana. Līdzjūtība.


Kritiķu izvēle – Ellie Goulding.

Nominēti:
Ellie Goulding
Delphic
Marina and the Diamonds

Par šo balvu bija zināms jau iepriekš, ka tā tiks Elijai Goldingai. Visvairāk patika kāda Clash Music žurnālista teiktais: „Es arī esmu kritiķis, bet es NEVIENU no šiem pat nebūtu iekļāvis nominantu sarakstā. Ja nu jāizvēlas tieši no šiem, tad, protams, Delphic.” Pilnībā pievienojos šim žurnālistam.


Labākā grupa – Kasabian.

Nominēti:
Doves
Friendly Fires
JLS
Kasabian
Muse

Jau atkal izvēles iespējas nocirstas pašā saknē, izvēloties nominēt vienai no prestižākajai balvai tieši šos piecus. Visu cieņu Muse, bet pēdējo albumu par izdevušos tomēr nevar saukt. Par JLS es konsekventi neizteikšos. Friendly Fires – jau teicu, ka viņi tomēr albumu un tā galvenos singlus izdeva 2008.gadā, tātad nav īsti godīgi. Atliek Doves un Kasabian. Šoreiz pārsteidzošā kārtā saprāts uzvar un balva tiek Kasabian.


Labākā starptautiskā sieviešu izpildītāja – Lady GaGa.

Nominēti:
Lady Gaga
Ladyhawke
Norah Jones
Rihanna
Shakira

Kur Fever Ray?! Tas ir mans vienīgais jautājums. Visādi citādi Lady Gaga uzvaru netaisos apstrīdēt. Ladyhawke? Jā, nešaubīgi labākā no šīm piecām, bet viņas albums un četri(!!) no pieciem singliem iznāca 2008.gadā. Kāds sakars ar 2009.gadu? Lai cik tas nebūtu dīvaini no manas puses, bet pelnīta uzvara Lady Gaga. Protams, ja mēs iebāžam smiltīs galvu un izliekamies, ka Fever Ray neeksistē.


Labākā starptautiskā debija – Lady GaGa.

Nominēti:
Animal Collective
Daniel Merriweather
Empire of the Sun
Lady Gaga
Taylor Swift

Naivi, protams, no manas puses bija cerēt uz Animal Collective uzvaru, bet tas būtu vienīgais taisnīgais lēmums. Empire of the Sun? Varbūt. Bet notika paredzamais, un Lady Gaga saņēma jau otro trofeju. Šeit manas rokas nolaidās (pārnestā nozīmē, protams. Nekur neko nebiju nemaz pacēlis) pirmoreiz.


Labākais starptautiskais albums – Lady GaGa – „The Fame”.

Nominēti:
Animal Collective - Merriweather Post Pavilion
Black Eyed Peas - The End
Empire of the Sun - Walking on a Dream
Jay-Z - The Blueprint 3
Lady Gaga - The Fame

Šajā mirklī manas pēdējās naivās cerības paliekas par Brit Awards balvu piešķīrēju godaprātu pazuda. Šķiet, uz neatgriešanos. Animal Collective ir aplaupīti. Puņķi un asaras uz skatuves (no Lady Gaga). Sausais atlikums – Lady Gaga kļūst par pirmo starptautisko mākslinieku kopš 2005.gada, kas iegūst 3 balvas vienā vakarā. Apsveiktu, ja viena no tām balvām netiktu nolaupīta Animal Collective.


Labākais singls – JLS – „Beat Again”.

Nominēti:
Alesha Dixon - Breathe Slow
Alexandra Burke Ft Flo Rida - Bad Boys
Cheryl Cole - Fight For This Love
Joe McElderry - The Climb
JLS - Beat Again
La Roux - In For The Kill
Lily Allen - The Fear
Pixie Lott - Mama Do
Taio Cruz - Break Your Heart
Tinchy Stryder Ft N-Dubz - Number 1

Otrs lielākais vakara farss. To es par nominācijām. KO NO ŠĪ ĀRPRĀTĪGĀ SARAKSTA VISPĀR VAR IZVĒLĒTIES?!? La Roux, protams, ir vienīgais variants. Vai viņiem tika balva? Protams, ka nē. Bez komentāriem.


Video: īsi fragmenti no Lady Gaga un JLS balvu saņemšanas, kā arī Šerilas Koulas un Florence and the Machine uzstāšanās:



Labākais albums – Florence and the Machine – „Lungs”.

Nominēti:
Dizzee Rascal - Tongue n’Cheek
Florence & the Machine - Lungs
Kasabian - West Ryder Pauper Lunatic Asylum
Lily Allen - It’s Not Me, It’s You
Paolo Nutini - Sunny Side Up

Laikam jau, lai es vēl saglabātu minimālu interesi par šo pasākumu 2011.gadā, vakara pēdējā balva tika iedota Florence and the Machine. Uzskatu, ka ne tuvu tas nebija pērnā gada labākais albums Lielbritānijā (kur Wild Beasts? Kur The xx? Kur The Horrors? Kur kaut vai Manic Street Preachers vai The Big Pink?), tomēr no šī piecinieka tieši Florence bija pelnījusi balvu. Vismaz VIENS mazītiņš prieciņš.


Balva par mūža ieguldījumu mūzikā – Robbie Williams.

Labāku komentāru par Clash Music žurnālista ierakstīto es nespēšu izdomāt, tāpēc atliek citēt. Lūk, viedoklis par šo:
Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha Ha ha ha ha ha FUCK OFF!

Ak, Dievs... Labi, ar labunakti. Rīt no rīta hokejs, bet man vēl daudz darāmā. Lai iet viens gabals no Florence and the Machine tad:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru