19 februāris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (15.02.-21.02.), 1.DAĻA

Esben and the Witch - "Lucia, at the Precipice" [Too Pure; 08/02/2010]
AMG rating: 8/10



Es jau gaidīju, kad tad 2010.gadā sāks parādīties 2009.gada fenomena The xx līdzinieki. Ilgi nebija jāgaida. Ar to gan es negribu teikt, ka Esben and the Witchšūgeiziski atmosfēriska trijotne no Braitonas – kopē pērnā gada varoņus. Taču muzikālās kopsakarības ir ļoti jūtamas dziesmā „Lucia, at the Precipice”, jo īpaši kāpjošajā sitamo instrumentu daļā dziesmas otrajā minūtē un grupas dalībnieku dziedājumā. Interesanti, ka faktiski lielākais dziesmas skaistums un maģiskums sākas vien pēc 4.minūtes (kopējais skaņdarba garums – nepilnas sešas minūtes).

Vēl interesanti, ka tikai tagad – meklējot internetā informāciju par Esben and the Witch – atklājās, ka gada sākumā šo jauno grupu žurnālam NME rekomendējis... Olivers Sims no The xx! Neesmu kļūdījies līdzību piefiksēšanā. Starp citu, šo grupu Sims rekomendē kopā ar Trailer Trash Tracys, ar ko es Jūs iepazīstināju jau pagājušā gada rudenī. Ļoti gaidu turpinājumu no šīs grupas.

Dziesmu var paklausīties šeit: http://esbenandthewitch.bandcamp.com/


Los Campesinos! - "Romance Is Boring" [Polydor; 15/02/2010]
AMG rating: 7/10


Ļoti sabēdināja mani Los Campesinos! šogad. Pēc tik fantastiskiem singliem, kādi pērn bija „The Sea Is a Good Place to Think of the Future” un arī „There Are Listed Buldings”, bija tikai normāli, ka es lieku milzu cerības uz jauno Los Campesinos! albumu „Romance is Boring”. Diemžēl plate labākajā gadījumā ir sanākusi klausāma, bet noteikti ne izcila. Nedēļas nogalē tai došu vēl pēdējo iespēju iespraukties AMGmusic februāra albumu topa pieciniekā, bet tikmēr grupa piedāvā trešo singlu no šīs plates – tituldziesmu „Romance is Boring”, kas tik tiešām atkal ir veiksmīga singla izvēle. Žetons par videoklipu:



Eluvium - "The Motion Makes Me Last" [free download; ??/12/2009]
AMG rating: 7/10

Tā arī nedēļas laikā nespēju atcerēties, tieši kuru filmu man tik ļoti atgādina „The Motion Makes Me Last” klavieru solo. Taču jebkurā gadījumā tieši filmu mūziku visvairāk atsauc atmiņā šis bezgala skaistais un trauslais Eluvium jaunākais singls no gaidāmā albuma „Similes”. Ambient mūziķa Metjū Kūpera solo projekts Eluvium līdz ar šo beidzot debitē arī AMGmusic. Starp citu, singlu par velti iespējams lejupielādēt jau kopš pagājušā gada nogales.



Gonjasufi - "Cowboyz and Indians" [Warp; 25/01/2010]
AMG rating: 6/10


Šis nu ir pilnīgs jaunums, par ko pat lielākie mūzikas mēdiji vēl nerunā, bet pavisam noteikti (esmu par to pārliecināts!) šogad runās un runās daudz. Gonjasufi ir kāda Losandželosas jaunieša projekts, kuru muzikāli pat ļoti grūti definēt. Visam pamatā noteikti minamas hip-hop saknes, bet jūtamas gan dub-step, gan electronica, gan african beats, gan arī neo soul pazīmes. Pēdējās jo īpaši manāmas singla b-puses skaņdarbā „My Only Friend”, ko varat atrast nupat uz Warp Records iznākušajā 7 collu plates singlā. Ļoti interesants skaņdarbs!

Godīgi sakot, neesmu īpaši sajūsmā par „Cowboyz and Indians”, taču pieļauju, ka šis pirmais singls nav jāuzskata par tiešu vizītkarti gaidāmajam Gonjasufi debijas albumam „Sufi Says”, kas jau pēc pāris nedēļām beidzot tiks izdots. Interneta forumos daži mūzikas fani šo albumu jau dēvē par vienu no pēdējo gadu iespaidīgākajiem ierakstiem. Noteikti būs vērts vismaz noklausīties.



Kasabian - "Vlad The Impaler" [Sony Music; 15/02/2010]
AMG rating: 6/10


Jaunākais singls no nesen Brit Awards par labāko grupu pasludinātās apvienības Kasabian. Tiesa gan, arī man nav saprotama Kasabian motivācija kā trešo singlu no pērnā gada albuma „West Ryder Pauper Lunatic Asylum” izdot „Vlad The Impaler”, ko pati grupa pirms gada jau piedāvāja lejupielādēt par velti. Samaksājot naudu šī dziesma skan kaut kā skaistāk? Varbūt. Katrā ziņā albums, ko, piemēram, žurnāls Q pat nosauca par 2009.gada labāko, būs beidzot jānoklausās.



Dum Dum Girls - "Jail La La" [Sub Pop; 15/02/2010]
AMG rating: 6/10


Debijas singls no Kalifornijas meiteņu garage-pop apvienības Dum Dum Girls. 2008.gadā radies kā Kristīnes Gandredas solo projekts, vēlāk Dum Dum Girls pārtapis kvartetā un jau pērn vasarā noslēdzis līgumu ar zināmo ierakstu leiblu Sub Pop, kas marta beigās laidīs klajā meiteņu debijas albumu „I Will Be”. Dum Dum Girls ir jūtamas gan lo-fi, gan arī 60’to gadu popmūzikas ietekmes, ko pati Gandreda jeb Dee Dee skaidro ar savu lielo aizraušanos ar 60’to gadu mūziku (The Beatles, Jefferson Airplane) jau bērnībā. Pirmais singls no gaidāmā debijas albuma – „Jail La La”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru