19 februāris, 2010

DMS NEDĒĻAS IZLASE (15.02.-21.02.)

DIFFERENT MUSIC SELECTION OF THE WEEK

5.Wild Nothing - "Summer Holiday" [Captured Tracks]
(
lejupielādē šeit)

Lai arī šis skaņdarbs ir pat uzkrītoši līdzīgs pērnā gada vienu no labāko debitantu – ņujorkiešu The Pains of Being Pure At Heart – gabalam „Young Adult Friction”, tas nebūt nemazina Wild Nothing jaunākā singla „Summer Holiday” skaistumu un gaisīgo vieglumu. Zem Wild Nothing segvārda noslēpies kāds amerikāņu mūziķis vārdā Džeks Tatums. Viņa debijas albums „Gemini” gaidāms maijā.

4.Martyn feat Dbridge - "These Words" (Roska's Speechless mix) [3024]
(available on 12” „Remixes 2/2”, out now)


Nesen piedāvāju Jums burvīgu Zomby remiksu holandiešu dubstep mākslinieka Martyn skaņdarbam „Hear Me”, kas bija atrodams platē „Remixes 1/2”. Šonedēļ manā rīcībā nonāca otrā remiksu plate, un tajā nešaubīgs hailaits ir Roska remikss dziesmai „These Words”. Oriģinālu meklējiet Martyn pērnā gada albumā „Great Lenghts”.


3.Moon Duo - "Stumbling 22nd St" [Woodsist]
(
lejupielādē šeit)

Sanfrancisko kvarteta Wooden Shjips dalībnieka Ērika Džonsona jaunais projekts Moon Duo piedāvā dziesmu no debijas albuma „Escape”, kas jau šobrīd pieejams uz leibla Woodsist. Viens no pēdējo mēnešu iespaidīgākajiem rokmūzikas skaņdarbiem – gandrīz septiņu minūšu garš opuss, kurā jūtamas tiešas The Stooges ietekmes. Pietiekami repetitīvs, lai nepatiktu lo-fi rock nīdējiem, bet pietiekami jaudīgs un masīvs, lai uzdzītu patīkamu zosādu 60’to un 70’to gadu rokmūzikas cienītājiem.

2.Zola Jesus - "Night" [Sacred Bones]
(
lejupielādē šeit)

Ar Zola Jesus jeb īstajā vārdā Niku Rouzu Danilovu es Jūs jau iepazīstināju pērn, kad piedāvāju paklausīties grupas Former Ghosts skaņdarbu „The Bull and the Ram”, kurš beigās pat iekļuva 2009.gada DMS labāko dziesmu izlasē. Former Ghosts, ja atceraties, ir viņas kopprojekts ar Džeimiju Stjuartu no Xiu Xiu, bet, lūk, arī Zola Jesus visā savā krāšņumā dziesmā no viņas solo debijas albuma „The Spoils”.

„Night” noteikti nav tik depresīvs un nomācošs kā „The Bull and the Ram”, bet, pateicoties fantastiskajam Danilovas vokālam (starp citu, viņa ir savulaik mācījusies par operas dziedātāju!), šeit ir saglabāta tā neatkārtojamā naksnīgā un mistiskā noskaņa, kāda piemita arī Former Ghosts ierakstam. Būs jāpameklē viss albums, kurš MP3 formātā iznāca jau pērnā gada vasarā.

1.Pional - "In Another Room" [Hivern Discs]
(
lejupielādē šeit)

Un jau atkal par DMS dziesmu kļūst kāds klubu skaņdarbs. Šoreiz pie vainas kāds mistisks mākslinieks ar segvārdu Pional. Pitchfork.com vēsta, ka puiša īstais vārds esot Miguels Barošs, savukārt viņa MySpace lapā minēts, ka jaunietis cēlies no Honkongas. Vai tam visam var ticēt, es nezinu, bet fakts ir tāds, ka „In Another Room” ir viens no jaudīgākajiem un īpašākajiem house mūzikas gabaliem, ko šogad esmu dzirdējis. Ja Jums par vienveidīgu un izstieptu šķita pērnā gada Four Tet hīts „Love Cry”, varbūt ne tik ļoti patiks arī šis, bet man liekas, ka ir teju vai izcili. Nudien asociācijas ne tikai ar pieminēto Four Tet, bet pat ar dubstep nekronēto karali Burial. Tāpat šeit ir kaut kas ļoti pazīstams no 2000’to gadu sākumposma house mūzikas, tikai pagaidām vēl neesmu atkodis, tieši kas. Brīdis (ap 1:50), kad ieslēdzas basi un galvenā melodija, ir vienkārši maģisks. MA-ĢISKS!



VĒL ŠONEDĒĻ VĒRTS DZIRDĒT:

Kingdom feat Shyvonne - "Mindreader" (CFCF Remix)
(lejupielādē šeit)

Jauns remikss no mums jau labi pazīstamā kanādiešu producenta Maika Silvera jeb CFCF. Šoreiz Silvera kungs ķēries pie ņujorkiešu dīdžeja Kingdom skaņdarba „Mindreader”.

Sharon Jones and the Dap-Kings - "I Learned the Hard Way"
(lejupielādē šeit)

Pirmais skaņdarbs no gaidāmā Sharon Jones & The Dap Kings albuma, kas iznāks aprīlī.

The Very Best - "Ambling Alp" (Yeasayer Overdub)
(lejupielādē šeit)

Afrikāņu apvienība The Very Best, ko iepazinām pērn ar lielisko albumu „Warm Heart of Africa”, izveidojuši savu versiju nesenajam Yeasayer hītam „Ambling Alp”. Pat neskatoties, ka saprast nevar ne vārda, izklausās gana saulaini un jautri.

Marissa Nadler - "I Love My Man"
(lejupielādē šeit)

1.martā leibls Buffet Libre izdos iespaidīgu kompilāciju, kurā būs ietvertas 56 dažādu valstu mākslinieku dziesmas. Izlases ienākumi tiks ziedoti „Amnesty International”, kas cīnās par cilvēktiesībām visā pasaulē. ASV pārstāvēs Marisa Nadlere ar šo dziesmiņu.

Die Antwoord vs Enya - "Orinoco Ninja Flow" (Wedding DJs Remix)
(lejupielādē šeit)

Šī brīža interneta sensācija no Dienvidāfrikas Die Antwoord mash-up ar Enjas klasisko „Orinoco Flow”. Jautrība sit augstu vilni, un Yo-Landi „sail away mother-fuckers” vienkārši ierullē! :)))

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru