19 novembris, 2009

3 JAUNI VIDEO (Dylan, Ok GO! & Vampire Weekend)

Vampire Weekend – „Cousins” [XL]

Pēc pāris nedēļām jau veikalu plauktos nonāks pirmais OFICIĀLAIS singls no Vampire Weekend gaidāmā otrā studijas albuma „Contra”, kurš tiks izdots 2010.gada otrajā nedēļā. Atgādināšu, ka pirms mēneša Ņujorkas afro-pop kvartets piedāvāja par velti lejupielādēt dziesmu „Horchata”, kas gala rezultātā izcīnīja 15.vietu AMG oktobra Top 20.

Jaunais singls pēc pirmajām divām klausīšanās reizēm gan šķiet neizteiksmīgākais, ko grupa savas neilgās, bet jau spožās karjeras laikā ir radījusi. Tomēr ne par to šoreiz. Dziesmai, kuru, starp citu, sauc „Cousins”, tapis videoklips, kurš no vakardienas pieejams arī plašajos interneta laukos. AMGmusic piedāvā to noskatīties arī Jums (neesiet pret mani bargi, ja brīdī, kad spiedīsiet „play”, klips būs jau izņemts – šis nav no oficiālā VW YouTube kanāla, tāpēc pieļauju, ka tas ilgi šeit neuzkavēsies):

EDIT
: Klips nu ir pieejams OFICIĀLI. Starp citu, pats gabals arī sāk iepatikties arvien vairāk! :))



OK Go! – „WTF” [Capitol]


Vienā nedēļā ar Vampire Weekend (11.janvārī) jaunu albumu (trešo pēc skaita) ar nosaukumu „Of The Blue Colour Of The Blue Sky” izdos arī čikāgiešu apvienība OK Go!. Šī četrotne nekad nav izcēlusies ar īpašiem sasniegumiem mūzikā, toties nereti iepriecinājusi ar lieliskiem videoklipiem, piemēram, savam līdz šim pēdējam singlam „Here It Goes Again”. Starp citu, šis klips 2007.gadā ieguva arī Grammy balvu kā „labākais īsais mūzikas video”, savukārt pirms pāris mēnešiem žurnāls pitchfork to iekļāva starp desmitgades spožākajiem videoklipiem.

Pirmais singls no gaidāmā jaunā albuma, dziesma „WTF” šoreiz iepriecina GAN vizuāli, gan arī muzikāli. Diemžēl youtube.com pagaidām vēl nav pieejams, tāpēc piedāvājam Jums to noskatīties šeit:


Bob Dy
lan – „Must Be Santa” [Capitol]

Vēl kāda nedēļa, un radiostacijās jau sāks skanēt Ziemassvētku dziesmas. Skanēt tik bieži, ka dienā, kad it kā viņām VAJADZĒTU skanēt, Jums jau būs tās tā piegriezušās, ka vēlēsities labāk paklausīties sešdesmit septīto reizi dzirdēto dzejoli no mazliet iereibušā onkuļa vai Valda Dombrovska uzrunu, kurā, PROTAMS, tiks iekļauts kaut kas no „mums no krīzes jātiek ārā kopīgiem spēkiem” sērijas.

Tomēr šogad iznācis (jā, jā, JAU ir pieejams!) arī kāds visai interesants Ziemassvētku albums, kas, šķiet, varētu piesaistīt ne tikai kvēlākos leģendārā Boba Dilana cienītājus, bet arī vienkāršus mūzikas interesentus kā mani vai Jūs (cerams). Albuma nosaukums ir „Christmas in the Heart”, un tajā apkopotas 15 vairāk vai mazāk tradicionālas Ziemassvētku dziesmiņas Dilana apdarē. Šo plati gan neesmu noklausījies, šoreiz – apzināti – lai būtu lielāks prieks to klausīties Decembrī.

Savukārt pirms dažām dienām atklātībā nonācis dziesmas „Must Be Santa” videoklips, kas interesantā kārtā ir pirmais videoklips šajā desmitgadē, kurā ar savu klātbūtni mūs pagodinājis PATS Dilana kungs (vīriņš ar garajiem sirmajiem matiem un Ziemassvētku cepuri). Jāsaka, ka gan dziesma, gan video vairāk atgādina tādu plus/mīnus iereibušu īru ballīti nekā Ziemassvētkus, bet... man patīk! Starp citu, neslikta ideja (es par tiem dzērušajiem īriem...) 2009.gada Ziemassvētku tematiskajai ballītei!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru