28 oktobris, 2009

Trīs jauni skaņdarbi DMS izlasei



Tā kā 26.oktobra folderītis AMG fonotēkā jau sāk pildīties, ir laiks piedāvāt trīs jaunums arī Jums. Jaunumi visi kā viens ietilpst deju mūzikas kategorijā. Nu, labi – elektroniskās mūzikas kategorijā. Starp citu, šī vispār ir IZTEIKTI elektroniska nedēļa AMG, bet par to vēlāk – kad pienāks singlu apskata laiks.

LCD Soundsystem – „Bye Bye Bayou” [DFA Records]

Pirms pāris nedēļām viena no centrālajām ziņām bija, ka Džeimss Mērfijs aka LCD Soundsystem nākamā gada martā grasās izdot jaunu albumu, kura pirmais singls „Bye Bye Bayou” (70’to gadu post-punk ikonas Alana Vegas dziesmas kaverversija) nākšot klajā novembra vidū. Lieki teikt, ka bija nepieciešamas dažas dienas pacietības, lai šo dziesmu jau visai brīvi varētu nokačāt interneta milzīgajos plašumos. Mērfija kungs no šī pasākuma izdarīja pareizos secinājumus un vairākas dienas „Bye Bye Bayou” bija iespējams labākā kvalitātē novilkt pavisam oficiāli no LCD Soundsystem mājaslapas. Par velti. Tiesa gan, cilvēkiem, kuriem tīkamāks šķiet mūzikas taustāmais formāts, varēs 9.novembrī iegādāties šo dziesmu plates izskatā.

Visiem pārējiem piedāvāju dziesmu paklausīties šeit. Starp citu, viens no maniem mīļākajiem LCD Soundsystem gabaliem. Nopietni! LABS!


P.S. LCD Soundsystem mājaslapā šo dziesmu gan vairs nevar novilkt, bet to varat joprojām izdarīt šeit:
http://prettymuchamazing.com/mp3/lcd-soundsystem-bye-bye-bayou-free-download


Marina & The Diamonds – „Mowgli’s Road” (Mille remix) [679]

Jauno velsiešu dziedātāju Marina & The Diamonds (īstajā vārdā Marina Diamanidis) pirmoreiz pamanīju šī gada Glastonberijas festivālā. Ap to laiku iznāca arī meitenes debijas singls „I Am Not A Robot”, kuram gan diemžēl jūlija Top 20 iekļūt neizdevās, lai arī bija tuvu tam.

Šovasar Marina noslēgusi līgumu ar lielo Warner Brothers, kas nākamā gada sākumā laidīs klajā Marina & The Diamonds debijas albumu „Family Jewels”. Savukārt 16.novembrī albumu jau ieskandinās pirmais oficiālais tā singls „Mowgli’s Road”. AMG rīcībā (un tūlīt jau arī Jūsu) ir nonācis kāds vienkārši lielisks remikss šim gabalam, ko veidojis jauns producents no Zviedrijas Mille. Tas ir viss, ko par viņu pagaidām varu pateikt. MILLE. ZVIEDRS.

Toties viņa rokās „Mowgli’s Jewel” no patīkamas pop dziesmiņas ala Florence and the Machine stilā ir pārvērtusies par sintezētu electro-pop paraugu, ar ko lepoties varētu pat Fever Ray.

Lejupielādēt iespējams šeit:
http://vinylandvodka.com/2009/10/marina-the-diamonds-mowglis-road-mille-remix/

„Mowgli’s Road” oriģināls un videoklips:



Charlotte Gainsbourg – „IRM” (diskJokke remix) [Elektra]

Nupat uz Latvijas kinoteātru ekrāniem nonākusi skandalozā Larsa fon Trīra jaunākā filma „Antikrists” (noguruma dēļ neaizgāju pērnajā vīkendā, noteikti labošu šo kļūdu jau tuvāko dienu laikā), kur galvenās lomas atveidotāja ir Šarlote Geinsbūra. Šī simpātiskā sieviete jau sen vairs nav slavena tikai ar saviem vecākiem (tēvs – franču aktieris/mūziķis Seržs Geinsbūrs, māte – britu aktrise/dziedātāja Džeina Birkina), bet sevi jau vairākkārtīgi pierādījusi kā teicamu aktrisi (Šona Penna „sieva” filmā „21 Grams”; Stefānija Mišela Gondrī filmā „The Science of Sleep” ir tikai daži piemēri).

2006.gadā Šarlote mūs pārsteidza arī ar lielisku albumu „5:55”, kura singls „The Songs That We Sing” 2006.gada decembrī pat pamanījās izcīnīt 2.vietu AMG popmūzikas topā. Atgādināšu, ka tajā albumā Šarlotei muzikāli piepalīdzēja pazīstamais franču mūzikas duets Air (drīzumā Rīgā) un Džārviss Kokers no Pulp, savukārt albumu producēja par Radiohead sesto dalībnieku dēvētais Naidžels Godričs.

Decembrī iznāks otrs Šarlotes albums (principā trešais, ja pieskaitām 1986.gada „Charlotte For Ever”, bet jāņem vērā, ka šī albuma autors būtībā ir Šarlotes slavenais tētis Seržs, turklāt pašai meitenei bija vien 14 gadi), kuru atkal producējis un daļēji sarakstījis kāds mūzikas aprindās labi zināms personāžs. Šoreiz tas ir amerikāņu dziesminieks Beks. Pirms nedēļas Šarlote par velti piedāvāja lejupielādēt plates pirmo singlu „IRM” no savas mājaslapas (apmaiņā pret Jūsu e-pasta adresi), bet šonedēļ esam tikuši pie kāda eksellenta remiksa.

Remiksa autors ir elektroniskās mūzikas lauciņā sevi arvien skaļāk piesakošais norvēģu producents DiskJokke jeb īstajā vārdā Joakims Dirdāls. Starp citu, savulaik strādājis kopā gan ar Lindstrom, gan arī Prins Thomas. Pagājušā gada pavasarī iznāca viņa debijas albums „Staying In”, kas no prestižā pitchfork izpelnījās augsto atzīmi 8.0. Kosmiskās un futūristiskās noskaņās ieturēts arī šis mikss.

Lejupielādēt remiksu iespējams šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13516-irm-diskjokke-remix/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru