20 novembris, 2009

NEDĒĻAS SINGLS (16.11.-22.11.)

SINGLE OF THE WEEK

The xx – „Islands”

Release date: 26/10/2009
Label: Young Turks
AMG rating: 8/10


Nu jau nedēļu kā Londonas kvartets The xx ir Londons TRIO The xx. Informāciju par oficiālu Barijas Kvareši aiziešanu no grupas (varu palepoties, ka AMGmusic lapā šī ziņa parādījās veselas 2 stundas ātrāk nekā LIELĀKAJĀ britu mūzikas interneta mēdijā NME.com!!!) ir apstiprinājuši arī paši The xx dalībnieki, tiesa, neko jaunu gan nepaskot. „Mums atšķīrās viedokļi, nebija pa ceļam” un bla bla bla. Skaidrs, ka Kvareši ne tuvu nebija svarīgākā The xx sastāvdaļa, taču zināmu uztraukumu rada tas, ka grupa, kuru pirms pusgada nezināju pat es(!), jau šobrīd ir nokļuvusi zem diezgan nopietna preses spiediena un tagad ir ļoti svarīgi, lai The xx šo spiedienu izturētu un spētu saglabāt savu neatkarību un apbrīnojamo iekšējo mieru, kāds izstarojas no ikkatras viņu dziesmas. Tādi talanti, TICIET MAN, ir jāsargā un jālolo.

Visādi citādi nekas nav mainījies – ieskanoties kādai The xx dziesmai joprojām rodas tāda kā maģiskuma, sirrealitātes sajūta, kas nepamet vēl kādu brīdi pēc dziesmas noklausīšanās. Tāpat joprojām apskaužu tos cilvēkus, kas jau ir pabijuši kādā The xx koncertā – par tiem turpina jūsmot mūzikas apskatnieki, uzsverot, ka tas ir gluži vai neticami, kā pilnīgi jauna grupa veselu pusotru stundu NOTUR cilvēkus gluži kā hipnotizētus zālē, teju vai nepakustoties. Kāds komentētājs internetā pazobojās, ka viņam koncertā blakus gadījusies kādas manāmi iereibušas meitenes, kas uz pārējiem skatījušās ar sejas izteiksmi: „kas tie par idiotiem, kas vispār koncertā nekustās un nelēkā?!”. Jā, tā nu tas ir – koncerti un programmas ir dažādas. Nu nevar taču salīdzināt The xx ar, piemēram, Placebo un teikt, ka viens vai otrs kādu pārspēj.

Kamēr uz Latviju The xx vēl nebrauc (un, visticamāk, tuvākajā laikā arī nebrauks), tikmēr mūsu rīcībā ir albums „xx” un tagad arī jaunākais singls „Islands”, kas gan iznāca jau gandrīz pirms mēneša (vainīgs, palaidu garām šo faktu!). Joprojām pieturos pie viedokļa, ka „Islands” NE TUVU nav spožākais skaņdarbs platē, bet... Ja arī ar šo var izcīnīt AMG Nedēļas Singla titulu, tad tas jau laikam par kaut ko liecina.

Tomēr piedziedājums ir PA-SA-KA!!! „I am yours now / So now I don’t ever have to leave / I’ve been found out / So now I’ll never explore”.

Tā kā augstāk publicētais NAV oficiālais dziesmas video, piedāvāju Jums arī The xx uzstāšanos Jools Holland šovā 29.septembrī:



Un šādi šajā pašā šovā izklausījās debešķīgi naksnīgais un fascinējošais albuma noslēguma gabals "Night Time":

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru