09 decembris, 2009

AMG 2009.gada noslēgums (INTRO)

Tas, kādos straujos tempos un kādā laikmetā mēs dzīvojam, atspoguļojas arī mūzikas biznesā. Gaidīju decembri, lai tad mierīgā garā, lēni un nesteidzīgi nodotos gada dziesmu/albumu izvērtējumam, būdams pie pilnas pārliecības, ka šomēnes, atskaitot neatņemamos Ziemassvētku gabalus, nekas kliedzoši jauns tak’ neparādīsies. He he. Smieklīgi naivs esmu brīžiem.

Tāpēc vispirms vēlos atvainoties. Pašam sirds sāp, ka nāksies šomēnes paskriet garām ļoti daudzām interesantām mūzikas ziņām, neatliks laika arī paanalizēt lielāko britu un amerikāņu mūzikas mēdiju gada topus (tiesa gan, tiem varbūt tomēr gada izskaņā pieskarsimies, tīri lai salīdzinātu tos ar AMG gada topu), bet visvairāk kremt, ka pāris perfektas dziesmas paliks neapskatītas. Nu, piemēram, šonedēļ iznākuši 2 singli, kuri izskatās, ka varētu nopelnīt atzīmi 9/10...

Tāpat manā rīcībā ir arī pāris ekskluzīvi jaunumi. Piemēram, jaunākais Smashing Pumpkins singls, vēl viens ļoti interesants treks no pirms nedēļas iepazītās jaunās mākslinieces tUnE-yArD, kurš nav atrodams viņas debijas platē, nemaz nerunājot par pāris interesantiem jauniem remiksiem un jaunāko Sigur Ros solista Jonsi debijas solo singlu „Boy Lilikoi”. Ok, uztaisīšu nedēļas beigās vienkārši sarakstiņu ar dziesmām, kuras Jums iesaku un tad jau tiksit paši galā, ja būs milzīga vēlēšanās, vai ne?

Tikmēr darbs pie 2009.GADA AMG BALVĀM rit pilnā sparā. Par to tad arī vēlējos Jums pastāstīt. Tā teikt, pačukstēt pirmos jaunumus. Pirmkārt, šogad ir nedaudz samazināts balvu daudzums – no 14 uz 10. Šogad nedalīsim balvas atsevišķiem pop, rock, dance/electronica un hip-hop/r’n’b albumiem. Tam ir pat vairāki iemesli. Svarīgākais – šogad ļoti maz sanāca kārtīgi izvērtēt deju albumus, kā arī hip-hop plates. Otrs svarīgākais – man ir APNIKUŠI strīdi, kas IR un kas NAV rokmūzikas albums, tāpēc tam vienkārši vēlos darīt galu. Nu, piemēram, kur Jūs liktu Wild Beasts albumu – pie rokmūzikas vai popmūzikas? Un The xx? ... Nav viegli, vai ne?

Līdz ar to 2009.gada AMG balvas tiks pasniegtas sekojošās kategorijās:

1)Gada SINGLS
2)Gada ALBUMS
3)Gada GRUPA
4)Gada DEBIJA
5)Gada VIDEO
6)Gada VĪRIEŠU izpildītājs
7)Gada SIEVIEŠI izpildītāja
8)Gada LATVIEŠU mākslinieks
9)Gada DMS dziesma
10)Gada KLUBU HIMNA

Jau šobrīd ir atlasīti pieci nominanti piecām no desmit balvām. Tos tad arī svinīgi Jums stādīšu priekšā piektdien – 1)gada grupa, 2)gada debija, 3)gada vīrietis, 4)gada sieviete, 5)gada video. Pārējās piecas nominācijas tiks atklātas vēl pēc nedēļas – 18.decembrī. Atgādinu, ka balvu pasniegšanas mazā un klusā ceremonija notiks, kā parasti, gada pēdējā sestdienā. Šogad tas sanāk 26.decembris – Otrie Ziemassvētki. Būs interesanti.

Nu pagaidām laikam arī viss. Ir vēl daudzas idejas par to, kas un kā mainīsies AMG darbībā 2010.gadā, bet par to pagaidām paklusēsim. Par to parunāsim jau 2010.gada sākumā, kad man būs tas milzīgais prieks Jūs visus pirmoreiz uzrunāt jaunā gadā, turklāt šajā gadījumā – jaunā desmitgadē. Ak, jā, par desmitgadēm runājot – neko neesmu aizmirsis, arī AMG taisīs DESMITGADES topu, bet mēs to veidosim AMG 14 gadu svinības ietvaros – 2010.gada martā. Tā kā, viss notiks.


Labi, patīkamu Jums visiem dieniņu un nedēļu, un gada nogali! Lai patīkama mūzika vienmēr ar Jums!

Ar cieņu,
A.Žagars /AMGmusic editor-in-chief/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru