18 septembris, 2009

NEDĒĻAS "DMS" ASPKATS (14.09.-20.09.)

The Drums - "I Felt Stupid" [self-released]
(self-released)
AMG rating: 8/10


Šīs nedēļas DMS labākais skaņdarbs atkal nāk no Ņujorkas, turklāt atkal no diviem ļoti jauniem cilvēkiem, kas nupat kā beiguši koledžu. Šis ir viņu debijas singls, kas izlaists pašu spēkiem un pieejams internetā MP3 formātā par velti, taču drīzumā jau gaidāms arī puišu debijas EP.

Laikā, kad dienas sāk palikt arvien īsākas un laikapstākļi – arvien drēgnāki, šis ir lielisks atgādinājums par sauli un vasaru. Ļoti pozitīvs un mīļš skaņdarbs, kurā var saklausīt gan synth-pop ietekmes, gan arī The Cure (vai arī Latvijas kontekstā – Auroras) tipisko 80’to gadu ģitāras skaņu.



Wolfmother - "New Moon Rising" (YACHT remix) [unknown]
(bootleg)
AMG rating: 8/10


2005.gadā austrālieši Wolfmother izdeva savu debijas albumu, pie kam ļoti veiksmīgu. Sastrīdējās. Pašķīrās. Solists sameklēja jaunus cilvēkus, un drīzumā gaidāms otrais Wolfmother albums. Bet tas nav svarīgi. Svarīgi ir tas, ka tik ļoti drīz Rīgā gaidītie YACHT ir izveidojuši TEICAMU remiksu pirmajam jaunā albuma singlam „New Moon Rising”. Starp citu, oriģināls iznāca jau pirms mēneša, taču tā arī neesmu to dzirdējis. Bet remikss ir ideāls – jau nevaru sagaidīt nākošo ballīti. Vismaz 2 reizes dzirdēsit šo!

Kačājiet veseli:
http://www.rcrdlbl.com/artists/Wolfmother/track/New_Moon_Rising_YACHT_Remix

Avner - "Kanslor" [Sincerely Yours]
(from album „Lyssna”, out now)
AMG rating: 8/10


Kārtējais interesantais pienesums no mums nu jau ļoti labi iepazītā zviedru neatkarīgā leibla Sincerely Yours. 2005.gadā dibinātais leibls jau devis šogad mums tādus jaunus māksliniekus kā Air France un jj, tagad kārta arī kādam dziedātājam vārdā Avners.

Interesanti, ka šis nemaz nav viņa sacerēts darbs, bet gan kaverversija pazīstamā britu dziedātāja Daniela Džonstona kompozīcijai „Some Things Last a Long Time”. Vēl interesantāk, ka šī kaverversija iedziedāta... zviedriski! Mainījies arī dziesmas nosaukums – „Kanslor” nozīmējot „jūtas” zviedru valodā (es jau sabijos, ka par kancleriem būs dziesma).


White Lies - "Taxidermy" [Fiction]
(from 7” single „To Lose My Life”, out now)
AMG rating: 8/10


Šis White Lies skaņdarbs ir pieejams jau kopš gada sākuma, kad tas tika iekļauts kā b-puses gabals White Lies mega hīta „To Lose My Life” septiņu collu platē. Tā kā lielai daļai jauniešu plašu atskaņotāji ir sveša lieta, bet dziesma izpelnījusies ļoti lielu atsaucību, šomēnes White Lies beidzot oficiāli „Taxidermy” piedāvā iegādāties arī MP3 formātā. Izmantojiet šo iespēju, jo dziesma patiešām viena no grupas labākajām, manuprāt.



Bear In Heaven - "Lovesick Teenagers" [Hometapes]
(from album „Beast Rest Forth Mouth, out in October)
AMG rating: 8/10


Šis ir atkal kas ļoti interesants un garšīgs nakts mūzikas ceļojumam. Jauns projekts no Bruklinas, Ņujorkas Bear in Heaven oktobrī piedāvās savu debijas plati „Beast Rest Forth Mouth”, no kuras nāk šī dziesma. Tāds new-wave sakausējums ar art-pop. Padrūmi, bet interesanti. Labs teksts arī: „Lovesick teenagers don’t ever die/ They will live forever”. Interesanti, ka pa šo dziesmu safanojušies arī šīs nedēļas varoņi Grizzly Bear, kuri pat savā mājas lapā piedāvā lejupielādēt šo dziesmu:
http://grizzly-bear.net/blog/2451/new-bear-in-heaven-is-so-wonderful/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru