16 septembris, 2009

Jaunie Singli (15.09.2009)

Chromeo - "I Can't Tell You Why" [K7; 07/09/2009]
AMG rating: 6/10


Electro-funk duets no Monreālas – Chromeo – AMG pirmoreiz atrādījās pirms diviem gadiem ar lielisko singlu „Fancy Footwork” no tāda paša nosaukuma albuma, kas bija grupas otrais un līdz šim arī pēdējais studijas darbs. 2007.gada septembrī tika izcīnīta 3.vieta. Pēc tam sekoja arī singls „Needy Girl”, kas 2008.gada aprīlī aizkļuva līdz 13.vietai.

Nav pagaidām informācijas, vai Chromeo grasās drīzumā izdot trešo studijas plati, taču uz leibla K7 pirms nedēļas iznācis jauns dueta singls „I Can’t Tell You Why” – krietni nomierinošāks un vieglāks skaņdarbs atšķirībā no saviem dejiskajiem priekšgājējiem. Dziesmas sākums ļoti atsauc atmiņā Radiohead 1995.gada singla „Street Spirit (fade out)” b-puses skaņdarbu „Talk Show Host” (plašāk pazīstams no 1996.gada Baza Lurmana filmas „Romeo & Juliet”), savukārt pati dziesma ļoti labi iederētos kādā franču elektroniķu Air platē.


EDIT(!). Nupat uzzināju, ka šis nemaz nav Chromeo skaņdarbs, bet gan kaverversija vecai grupas Eagles (tie paši, kas "Hotel California" sacerējuši) dziesmai. Tāpat uzzināju, ka šis nāk no Chromeo sakompilētās izlases "DJ Kicks", kurā dažādas grupas izveido savu mīļāko dziesmu izlasi, nereti tajā iekļaujot arī kādu savu skaņdarbu. Šajā gadījumā laikam ir nošauti divi zaķi ar vienu šāvienu.

Coldplay - "Strawberry Swing" [EMI; 14/09/2009]
AMG rating: 6/10


Ceturtais singls no pērnā gada Coldplay albuma „Viva La Vida or Death & All His Friends”. Pats albums jau lielu sajūsmu neizsauca, bet „Strawberry Swing” noteikti nav šī diska veiksmīgākais skaņdarbs. Toties visu izvelk FANTASTISKAIS videoklips! Iesaku! Tajā Kriss Martins pārvēršas par supermenu (beidzot!), cīnās ar dullu vāveri, nokļūst zivs-tīģera hibrīda vēderā un pamanās izglābt kādu daiļavu.

Tikmēr šis ļoti iespējams būs tikai otrais Coldplay singls viņu karjerā, kas neiekļūs AMG Top 20. Gribat nošokēties un uzzināt, kas bija pirmais un līdz šim vienīgais? 2000.gada vasarā 21.vietā palika „Yellow”... :)Nopietni.


Florence And The Machine - "Drumming Song" [Island; 14/09/2009]
AMG rating: 7/10


Vēl viena no t.s. „growing songs”. Par Florence and the Machine debijas albumu „Lungs” esmu sajūsmā jau kopš vasaras, konkrētāk – pēc Glastonberijas uzstāšanās, kam sekoja albuma iznākšana. Abi pieskaitāmi pie 2009.gada vasaras AMG notikumiem ar lielo N. Toties „Drumming Song”, par kuru Florence Velča Glastonberijā sacīja: „Next song has a lot of drums... That’s whay it’s called „Drumming Song”!”, nebija no maniem iecienītākajiem plates skaņdarbiem. Savukārt šobrīd šis šķiet stabils mēneša Top 20 skaņdarbs, pat neskatoties, ka septembrī konkurence būs diezgan nežēlīga.

There's a drumming noise inside my head
That starts when you're around
I swear that you could hear it
It makes such an all mighty sound

Video skatīt šeit: http://www.youtube.com/watch?v=pwsg3Czyl78 (fckn, ja vēl turpināsies šī embedēšanas kodu aizliegšana, es vienkārši ļaušu šeit šo dziesmu brīvi lejupielādēt, dārgie Island Records pārstāvji! / My dear Island Records friends, if you will continue to disable embedding code from youtube, I will start to upload these tracks in HQ for people to download for free. Is it such a fckn difference from where people watch these clips?!)

Fuck Buttons - "Surf Solar" [ATP; 14/09/2009]
AMG rating: 8/10


Ar lielu nepacietību gaidu oktobri, kad iznāks otrais bristoliešu drone/experimental rock dueta Fuck Buttons albums „Tarot Sport”. Šonedēļ veikalos nopērkams plates pirmais singls „Surf Solar”, kas beidzot liek arī man saprast, par ko britu un arī amerikāņu kritiķi tik ļoti fanoja pērn, kad tika izdots Fuck Buttons debijas disks.

Kas notiek, kad house ritmu un noskaņu sajauc ar eksperimentālu roku? To klausieties zemāk. Iesaku pagriezt skaļāk – diezgan iespaidīgs instrumentāls šedevrs. Vairāki mūzikas žurnāli tieši šo ir atzinuši par nedēļas singlu. Starp citu, albuma versija ir vairāk nekā 10(!) minūtes gara, kas nozīmē, ka šī radio versija ir dziesmas saīsinājums par gandrīz septiņām minūtēm. Skarbi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru