16 septembris, 2009

Muse - "Origin of Symmetry" (2001)

MUSE – „Origin Of Symmetry”
Release date: 17/06/2001
Label: Mushroom Records
AMG rating:
Tracklist:


01. New Born
02. Bliss
03. Space Dementia
04. Hyper Music
05. Plug In Baby
06. Citizen Erased
07. Micro Cuts
08. Screenager
09. Darkshines
10. Feeling Good
11. Megalomania

Savu otro studijas albumu „Origin of Symmetry” Muse laida klajā 2001.gada vasarā. Interesanti, ka ASV šis albums nemaz neiznāca līdz pat 2005.gadam, jo Muse pamanījās saiet ragos ar Amerikas mūzikas tirgū sevi pārstāvošo kompāniju – Maverick Records, kas uzskatīja, ka Belamija pārlieku augstais falsets nav piemērots ASV radiostacijām, tāpēc vairākas dziesmas ir jāpārdzied. Lieki piebilst, ka grupa atteicās to darīt.

„Origin of Symmetry” iezīmēja diezgan lielas pārmaiņas grupas skanējumā. Jaunajā platē Muse krietni vairāk eksperimentēja ar skaņu, kas īpaši attiecās uz ģitāru skanējumu un Belamija ļoti augsto dziedāšanas manieri. Taču beigu rezultāts sanāca ļoti veiksmīgs, ko pierādīja ne tikai 3.vieta Lielbritānijas pirktāko albumu sarakstā, bet arī ļoti augstie kritiķu vērtējumi – nereti tika piešķirts arī maksimālais vērtējums. Žurnāls „Q” pat 2006.gadā šo albumu iekļāva savā 100 visu laiku labāko albumu sarakstā.

AMG gan vairāk sliecas domāt, ka vēl veiksmīgāks par šo bija pēc diviem gadiem sekojošais „Absolution”, tomēr nevar noliegt, ka salīdzinājumā ar debijas plati „Showbiz” „Origin of Symmetry” bija milzīgs solis uz priekšu. Turklāt albuma pirmais singls „Plug In Baby” joprojām ir, manuprāt, viens no Top 5 Muse skaņdarbiem EVER. Turklāt teicams skaņdarbs, pie kā izārdīties koncertos, kam pierādījumu var redzēt zemāk.

"Plug In Baby" no koncertieraksta Parīzē, kas vēlāk tika izdots DVD ar nosaukumu "Hullabaloo":

Albuma trešā singla "Bliss" videoklips:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru