17 septembris, 2009

Jaunie Singli (16.09.2009)

Grizzly Bear - "While You Wait For The Others" [Warp; 31/08/2009]
AMG rating: 8/10


Ar reklāmu Grizzly Bear viss ir vislabākajā kārtībā. Nepietiek ar to, ka Džonijs Grīnvuds no Radiohead pērnajā vasarā nosauca Grizzly Bear par savu mīļāko grupu, šogad kritiķi burtiski ir apbēruši ar visslavinošākajiem epitetiem brukliniešu jaunāko albumu „Veckatimest” (nu jau 100% var teikt, ka šī plate būs teju vai visu mūzikas mēdiju gada topu augstākajās vietās). Pēdējais sarakstā iesaistījies slavenais reperis Jay-Z, kurš pamanīts Grizzly Bear koncertā, turklāt pēc tā arī nepaskopojās ar labiem vārdiem.

Es gan personīgi neesmu stāvā sajūsmā par „Veckatimest” ierakstu, taču tieši „While You Wait For The Others” albuma izskaņā likās viena no pasakainākajām gada dziesmām, kad pirmoreiz klausījos šo disku. Emocijas ir gājušas mazumā, bet dziesmas lielisko ala Arcade Fire stilā ieturēto nobeigumu joprojām nevaru atturēties nepagriezis skaļāk ikreiz, kad tas ieskanas. Viens no mēneša Top 10 pretendentiem.


Los Campesinos! - "The Sea Is A Good Place To Think Of The Future" [free download; 09/09/2009]
AMG rating: 7/10


Tiešām kaut kāds dullums man laikam pagājušogad ir bijis uznācis, ka esmu palaidis garām uzreiz divus Los Campesinos! albumus, kuri izpelnījušies ļoti augstus rādītājus gan britu, gan amerikāņu presē.

Velsiešu septiņu cilvēku indie rock kolektīvs tikai 2008.gada sākumā laida klajā debijas plati „Hold On Now, Youngster...”, kad jau pēc nedaudz vairāk kā pusgada tai bija tapis turpinājums – „We Are Beautiful, We Are Doomed”. Tuvākajā laikā Los Campesinos laidīs klajā jau trešo albumu, no kura šobrīd atklātībā parādījies pirmais singls.

Zīmīgajā 2009.gada 9.septembrī grupa piedāvāja par velti savā mājaslapā jaunāko veikumu – dziesmu „The Sea Is A Good Place To Think Of The Future”. Kā jau teicu, neesmu tā arī dzirdējis Los Campesinos! (starp citu, „Zemnieki” – spāņu valodā) pirmos divus albumus, taču presē šis skaņdarbs nosaukts par krietni depresīvāku un skumjāku ierakstu atšķirībā no iepriekšējiem veikumiem. Laikam tā nākotne, par kuru ir runa dziesmā, nav diez ko spoža Los Campesinos! skatījumā... Bet labs. Tiešām LABS gabals.


Madonna - "Celebration" [Warner; 14/09/2009]
AMG rating: 3/10


Padzīvojusi dīva (Madonna) sadarbībā ar 90’tajos gados iestrēgušu un gadus piecpadsmit sevi izsmēlušu dīdžeju (Pols Okenfolds). Nu laikam nav slikti priekš šādas kombinācijas.

Āā, ja kādam interesē – pēc pusotras nedēļas iznāk Madonnas jaunākā labāko dziesmu izlase. Kārtējā. Vēl viens attaisnojums šai dziesmai.

Maps - "I Dream Of Crystal" [Mute Records; 14/09/2009]
AMG rating: 8/10


Biju jau paspējis piemirst par vienu no saviem patīkamākajiem atklājumiem mūzikā 2007.gadā – jauno producentu Džeimsu Čepmenu jeb Maps no Londonas, kas lieliski togad debitēja AMG topā izcīnot 2.vietu maijā ar dziesmu „It Will Find You”, kam sekoja 5.vieta augustā ar „You Don’t Know Her Name”. Abi šie singli meklējami ļoti gaumīgajā Maps debijas albumā „We Can Create”. Starp citu, albums 2007.gadā bija arī nominēts tā gada Mercury balvai, ko tomēr ieguva The Klaxons.

Jaunais singls „I Dream of Crystal” ir ne mazāk teicams! Joprojām mazliet kosmiska, sapņaina, bet noteikti ne iemidzinoša elektroniskā mūzikā, kurā var ļoti uzskatāmi atrast atsauces uz Maps favorītiem mūzikā – My Bloody Valentine, Mogwai, Spiritualized un citiem shoegaze, post-rock un space music mūziķiem. Ja palaidāt šo garām pirms diviem gadiem, tad noteikti atzīmējiet savā pierakstu blociņā 28.septembri – tad veikalu plauktos nonāks otrais Maps albums „Turning the Mind”.


Paramore - "Ignorance" [Fueled By Ramen; 14/09/2009]
AMG rating: 4/10


Tik cik kritiķi bija vīpsnājoši par iepriekšējo amerikāņu ēmo/pop-punk kolektīva Paramore studijas albumu „Riot!” (arī AMG noklausījās un... izmeta), tik šobrīd par viņiem dzird labus vārdus saistībā ar gaidāmo kvarteta trešo albumu „Brand New Eyes”. Nūū, es īsti atšķirību nesajūtu. Bet soliste Heilija Viljamsa, protams, joprojām smukiņa. :)


Placebo - "The Never-Ending Why" [Dream Brother; 14/09/2009]
AMG rating: 9/10


Karavāna (lasi – kritiķi) turpina riet, bet suņi (lasi (un nepārproti! :)) – Placebo) turpina iet tālāk. Jā, protams, arī man nākas atzīt, ka jaunākais Placebo albums nu tiešām ir pārkāpis to svītru, aiz kuras kādu muzikālu izstrādājumu jau ir iemesls dēvēt par mēslu, tomēr... Tomēr Placebo piemīt lieliskā izjūta, KURAS dziesmas no albuma izdot kā singlus. Un šeit viņi turpina nekļūdīties.

„The Never-Ending Why” es par labāko dziesmu platē „Battle For The Sun” nosaucu jau tad, kad pirmoreiz, tā teikt, izskrēju albumam cauri. Ļoti lipīgs piedziedājums, perfekti skaņas efekti pantiņos, paceļošas ģitāras, nu vienīgi bungu skanējums man šķiet neaudz tā kā ēmo-isks, ko neviļus gribas saistīt ar jaunā (arī gadu ziņā) bundzinieka Stīva Foresta iesaistīšanos grupā. Bet tas būtu sīkums.

Grozi kā gribi, bet izskatās, ka Placebo savu PERFEKTO statistiku AMG topos turpinās arī 2009.gada septembrī. Atgādinu, ka no grupas 15 singliem līdz šim tikai viens(!!!) nav iekļuvis Top 10 un tikai divi(!!!) nav iekļuvuši Top 3. Tātad – 13 (trīspadsmit!!!) Top 3 hīti... APBRĪNOJAMA statistika! Tiesa gan, pēdējoreiz 1.vieta sasniegta pirms vairāk nekā trim gadiem ar dziesmu „Infra-Red”. Visas iespējas atkal paņemt zelta medaļas.

Turklāt neaizmirstam, ka jau pēc nedaudz vairāk kā mēneša Placebo trešoreiz uzstāsies Latvijā. Pēc pēdējā, maigi izsakoties, ne visai spožā priekšnesuma pirms diviem gadiem gribētos cerēt, ka Placebo puiši to atmaksās ar uzviju – ar vēl vienu neaizmirstamu vakaru Arēnā Rīga. Un cerams, ka šo rindu autoram šoreiz nepaliks slikti ar sirdi. Ir jau sava romantika atstiept kātus Placebo koncertā, turklāt vēl mīļotās meitenes sabiedrībā (pēkšņi uzbūru sev ainiņu – puisis izdziest savas mīļotās rokās pie „Without You I’m Nothing”...), bet... varbūt tomēr labāk ne! :)

P.S.I know. I DO have a sick sense of humor. :)

Time will help you through
But it doesn’t have the time
To give you all the answers
To the never-ending why
...”

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru