17 septembris, 2009

Jaunie Singli (17.09.2009)

Skunk Anansie - "Because Of You" [One Little Indian; 14/09/2009]
AMG rating: 7/10


Godīgi sakot, 90’tajos gados tā arī nespēju pa īstam pavilkties pie Skunk Anansie (jā, jā, arī „Hedonism” mani uzrunāja stipri vēlāk par 1997.gadu), tādējādi mans vienīgais albums, ar ko asociējas šī savulaik nenoliedzami ļoti populārā un ietekmīgā grupa ir viņu līdz šim beidzamais ieraksts „Post Orgasmic Chill”, kas datēts ar 1999.gadu. Un arī tas lielu sajūsmu neizraisīja.

Sekoja grupas darbības pārtraukšana 2001.gadā un kolorītās dziedātājas Skin solo karjera, lai pēc astoņiem gadiem atgrieztos būtībā tajā pašā vietā, kur tika piestāts. Tas gan šajā gadījumā nav ļauni domāts, jo principā dziesma diezgan laba, lai arī varētu vēlēties mazliet skanīgāku piedziedājumu, kurš īsti netiek līdzi pārējai dziesmai. Novembrī gaidāms Skunk Anansie labāko dziesmu apkopojums „Smashes and Thrashes”, kas zin, kas sekos tālāk.


Speech Debelle - "Spinnin" [Big Dada; 14/09/2009]
AMG rating: 5/10


Tā ir tā meitene, kas izčakarēja visus šī gada Mercury Music Prize ceremonijā un pievāca trofeju ar visiem 20 tūkstošiem mārciņu. Nudien, nezinu, ko vēl piebilst par Speech Debelle, jo pēdējās divas nedēļas AMG par viņu runāts visvairāk. Kā smejas mūzikas apskatnieki, ļoti trāpīts ar singla izdošanas laiku. Tā teikt, kaļam dzelzi, kamēr karsts. Trešais singls no apgredzenotā debijas albuma „Speech Therapy”. Ne tas spožākais.


The Dodos - "Fables" [Wichita; 14/09/2009]
AMG rating: 6/10


Šī mēneša sākumā klajā nāca trešais kaliforniešu The Dodos albums „Time to Die”, ko gan tā arī nesaņēmos noklausīties, lai arī to producējis pats Fils Eks (Band of Horses, The Shins un, galvenais, Fleet Foxes pērnā gada albumu producents).

„Fables” ir visnotaļ simpātiska un piemīlīga dziesmiņa no šī albuma, kas ieturēta labākajās indie/folk tradīcijās, tomēr noteikti nav pats spēcīgākais, kas šajā lauciņā dzirdēts.


The Gossip - "Love Long Distance" [Columbia; 14/09/2009]
AMG rating: 7/10


The Gossip laikam katrā albumā ir tikai viens ĻOTI liels hīts, pārējās ir vienkārši labas dziesmas. Ja atceramies 2006.gadu, neviens no sekojošajiem singliem pat ne tuvu nesasniedza himniskā „Standing in the Way of Control” panākumus. Līdzīgi, visticamāk, būs arī ar sekojošajiem pēdējā albuma „Music for Men” singliem, kas netiks līdzi pavasara „Heavy Cross” augstumiem. Visādi citādi – atkal patīkams skaņdarbs no lieliskās Betas Dito un kompānijas (vai kāds vispār zina, cik vēl grupā ir dalībnieki, nemaz nerunājot, kā viņus sauc?!).


The Heavy - "How You Like Me Now" [Counter Records; 14/09/2009]
AMG rating: 6/10


The Heavy ir salīdzinoši jauna grupa no Anglijas, kas kopā spēlē vien divus gadus. Viņu debijas albums „Great Vengeance and Furious Fire” (noteikti zīmīgs nosaukums Kventina Tarantino un „Pulp Fiction” faniem...) iznāca 2007.gada nogalē, bet oktobra sākumā veikalu plauktos nokļūs četrotnes jaunākais veikums „The House That Dirt Built”.

Grupa spēlē samērā interesantu muzikālo kokteili, kurā atrodamas tādas sastāvdaļas kā indie rock, neo soul un pat hip-hop. Tiesa, līdz galam šis jaunākais grupas singls „How You Like Me Now” tomēr nepārliecina.


Thom Yorke - "All For The Best" [Mezzotint; 14/09/2009]
AMG rating: 7/10


Ar albumu „In Rainbows” pirms diviem gadiem Radiohead un īpaši Toms Jorks pielika punktu visam AMG atturīgumam, kā rezultātā tagad var izdot da jebko, un tas vienalga šeit tiks mīlēts un celts debesīs. Tā jūs domājat? :) Nē, nu tik traki vis nav.

Tomēr nevar noliegt, ka jebkas, ko dara Jorks, iegūst pavisam citu krāsu un saturu, un to var attiecināt arī uz šo singlu. „All For The Best” ir amerikāņu mūziķa Marka Malkeihija skaņdarbs, kas ierakstīts speciālai izlasei, kura tiks izdota septembra beigās. Tajā dažādi slaveni mūziķi iedziedājuši Malkeihija dziesmas savās versijās, starp viņiem arī, piemēram, Maikls Staips no R.E.M.

Marks Malkeihijs šobrīd piedzīvo visai grūtus laikus. Pirms gada gāja bojā viņa sieva, un šobrīd finansiālā bedrē esošajam Malkeihijam vienam jāaudzina 3 gadu vecas dvīnītes. Cik labi, ka pasaulē ir draugi, turklāt vēl slaveni mūziķi! Tieši ar nolūku savākt līdzekļus Malkeihijam tapusi šī izlase ar savulaik Malkeihija rakstītām dziesmām. Pašam Markam karjera tā īsti neizveidojās, ja neskaita iesildītāja statusu nelaiķim Džefam Baklijam (starp citu, abiem ļoti līdzīga dziedāšanas maniere) un, iespējams, nu jau arī „nelaiķim” – grupai Oasis. Starp citu, singla „All For The Best” b-pusē atrodams paša Malkeihija iedziedātais „Ciao, My Shining Star”.

Šī „All For The Best” versija tapusi tipiskā „The Eraser”/”Amnesiac” manierē, kur visas dziesmas pamatā uz laptopa veidots bīts un Toma Jorka vokāls, vien beigās pieslēdzoties dzīvajām bungām un griezīgai, bet patīkamai ģitārai (Džonijs Grīnvuds?). Plate, starp citu, izdota ļoti limitētā daudzumā – vien 4000 eksemplāros.

Interesanti, ka jau nākamnedēļ klajā nāk paša Toma Jorka sacerēts jauns singls, pat dubultsingls. Savukārt pagājušajā mēnesī DMS izlasē jūsmojām par jauno Radiohead dziesmu „These Are My Twisted Words”. Tā kā Radiohead albums tuvākajos gados nav plānots (tā pats Jorks izteicās intervijā), noprotams, ka nav tālu līdz Jorka otrajam solo albumam. Gaidīsim ar lielu nepacietību.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru