15 septembris, 2009

R.I.P. Jim Carroll (1950-2009)


Jim Carroll (01.08.1950 - 11.09.2009)

Diemžēl šajās dienās esam bijuši spiesti atvadīties arī no diviem talantīgiem un leģendāriem sava aroda pratējiem – Holivudas aktiera Patrika Sveizija (filmas „Dirty Dancing”, „Ghost”, „Donny Darko” u.c.), kā arī slavenā rakstnieka un dzejnieka Džima Karola. Ja par Sveiziju ir runāts gari un plaši Latvijas medijos, tad mazāk uzmanības ir veltīts Kerolam, kura talantu gribētu īpaši pieminēt.

Džims Kerols miris 59 gadu vecumā no sirdstriekas savās mājās, kā vēsta wikipedia.org, strādājot pie sava rakstāmgalda. Kerols bija labi pazīstams rakstnieks un dzejnieks 70’tajos gados, taču, iespējams, savu slavas kulmināciju piedzīvoja 1995.gadā, kad uz ekrāniem nonāca filma „The Basketball Diaries” ar Leonardo Di Kaprio galvenajā lomā. Tas ir ne tikai Kerola rakstīts stāsts, tas ir autobiogrāfisks stāsts par pašu rakstnieku, kurš bija atkarīgs no heroīna jau kopš 13 gadu vecuma.

70’tajos gados Džims Kerols darbojās arī punk-rock scēnā, sadarbojoties ar dažādiem slaveniem māksliniekiem, piemēram, Petiju Smitu un vadot arī pats savu grupu – The Jim Carroll Band, kuras slavenāko dziesmu „People Who Died” (ar video materiāliem no minētās filmas) varat apskatīt zemāk.



Rest in Peace...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru