14 augusts, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (10.-16.AUGUSTS) - DMS

DIFFERENT MUSIC SELECTION

Šonedēļ īpaša DMS izlase Jūsu uzmanībai. Trīs skaņdarbi izvērtēšanai. Pieci skaņdarbi, kas sastāda šīs nedēļas īpašo Saulrietu miksu jeb AMG’S Sunset Mix. Un vēl trīs treki, ar ko uzsākt nedēļas nogali tā jestrāk. Apbruņojieties ar laiku un pacietību, un te nu būs:

Radiohead – „These Are My Twisted Words” [bootleg]
AMG rating: 8/10


Radiohead ir no tām grupām, kurām nav jāizdod jauns albums, lai pretendētu uz šobrīd aktuālākās grupas statusu. Knapi nedēļa pagājusi kopš „Harry Patch (in memory of)” izdošanas, kā par grupu runā atkal. Šīs nedēļas galvenais jautājums bija - IR vai NAV šī jauna Radiohead dziesma, kas noplūdusi internetā. Domāju, tas, ka šī IR Radiohead dziesma, ir diezgan ausīmdzirdami. Jautājums tikai – jauna vai veca, jo izklausās kā ņemta no „Kid A”/”Amnesiac” ēras. Katrā ziņā atkal – LIELISKS skaņdarbs. Ko tu spēcīgam padarīsi...




Almighty Defenders – „Cone of the Light” [Vice Records]
AMG rating: 7/10


Pirms pāris mēnešiem Jums stāstīju par kādu savdabīgu projektu Almighty Defenders, kurā apvienojušies Black Lips un King Khan dalībnieki. Kā izrādās, iespējams biju mazliet par daudz romantizējis šo bezbēdīgo vīru ierakstu sesiju. Gaidāmā albuma otrais skaņdarbs „Cone of the Light” jau atstāj nopietnāku un profesionālāku iespaidu. Bet varbūt puiši vienkārši daudz tur?

Šeit iespējams skaņdarbu lejuplādēt par velti:
http://www.rollogrady.com/almighty-defenders-cone-of-light/

Lumina – „I'll Be With You” (Black Lips cover)
AMG rating: 8/10


Tikmēr nesnauž arī paši Black Lips. Augusta beigās nāks klajā kārtējais singls no trakā amerikāņu kvarteta šī gada albuma „200 Million Thousand” – dziesma „Drugs”. To vērtēsim, kad pienāks laiks, taču singla b-pusē būs Black Lips dziesmas „I’ll Be With You” eleganta kaverversija The Horrors solista Ferisa Bedvona aka Lumina izpildījumā. Protams, jādzird ir šīs 60’to gadu flower punk stilā ieturētās dziesmas oriģināls, lai saprastu, cik spocīgi un neatvairāmi šī dziesma izklausās šādā versijā. Iesaku naktī uz austiņām!

Dziesmu lejuplādēt šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13225-ill-be-with-you-black-lips-cover/


ŠĪS NEDĒĻAS ĪPAŠĀ SAULRIETA IZLASE:

Madrid – „Reply (To Everyone)”
AMG rating: 7/10

Kārējais saundtreks 2009.gada vasarai. Šoreiz tie ir kanādieši Madrid, kas septembrī gatavojas izlaist savu otro studijas albumu „Original Message”. Pirmais skaņdarbs ir patīkams lounge/chill out noskaņās ieturēts atmosfērisks electro/balearic skaņdarbs saulrieta sagaidīšanai.

Lejuplādēt šeit:
http://pitchfork.com/forkcast/13210-reply-to-everyone/

Memory Cassette – „Asleep At A Party”
AMG rating: 8/10


Diemžēl nav vēl sanācis pārbaudīt, bet, šķiet, ka šis varētu būt PER-FEKTS skaņu celiņš saulrietam. Kā jau minēju Single of the Week apskatā, Memory Cassette ir kāda amerikāņu mūziķa projekts. Viens no projektiem. Kopā tādu viņam ir trīs. Bez Memory Cassette vēl arī Wierd Tapes un Memory Tapes, kas esot abu apvienojums. Enīvej, nav pamata lauzīt galvu, kam vienam cilvēkam nepieciešami trīs segvārdi. Tā vietā iesaku ļauties šim pasakainajam un sapņainajam skaņdarbam. Eksellenti!



Small Black – „Despicable Dogs”
AMG rating: 7/10


Pāris nedēļas nebija ienācis nekas salīdzinoši baudāms no šogad tik aktuālā lo-fi stila. Ja jums patika Crocodiles, tad noteikti pie sirds ies arī šis – gaisīgs un atsvaidzinošs, nomierinošs lo-fi/indie pop gabals, kura autori ir Small Black – duets no Longailendas, kas pagaidām ar albumu vēl nevar lepoties.

Dziesmu lejuplādēt iespējams šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11441-despicable-dogs/

The Raveonettes – „Suicide” [Vice Records]
AMG rating: 7/10


Viens no patīkamākajiem atklājumiem mūzikā 2005.gadā man bija dāņu shoegaze duets The Raveonettes, kam togad iznāca otrais studijas albums „Pretty In Black” un lieliskais tā singls „Love in a Trashcan”. Vēl patīkamāk pārsteidza Raveonettes trešais albums „Lust Lust Lust” pirms diviem gadiem, tādēļ saprotams, ka ļoti gaidu iznākam ceturto grupas plati „In And Out Of Control”, kas veikalos nonāks oktobrī. Šobrīd internetā pieejams pirmais tā priekšvēstnesis – dziesmiņa „Suicide”. „Your boyfriend’s mean/And your mom’s a bitch...” Šoreiz gan salīdzinoši saulaini vēl. :)

Dziesmu lejuplādēt iespējams šeit:
http://www.hearya.com/2009/08/06/the-raveonettes-suicide-new-mp3/

The Very Best feat Ezra Koening – „Warm Heart of Africa” [Green Owl]
AMG rating: 8/10


Šis kaut kā aizķēries stāv AMG fonotēkā vairāk nekā mēnesi. Pagaidām vēl saules Latvijā netrūkst, bet ja tāda diena pienāks – lūk, Jums rezervīte. Vēl pozitīvāk nav iespējams. Saulains afrobeat skaņdarbs no The Very Best, turklāt piedaloties arī pašam pērnā gada varonim – Ezram Kēningam no Vampire Weekend. Starp citu, arī Vampire Weekend gatavo jaunu albumu!

Lejuplādēt šo rezerves sauli iespējams šeit:
http://www.prefixmag.com/media/the-very-best/warm-heart-of-africa-ft-ezra-koenig-mp3/29805/

+

ŠĪS NEDĒĻAS „3 FOR THE WEEKEND”:

Miike Snow – „Animal” (Peter Bjorn and John remix) [Downtown]
Calvin Harris – „Ready For The Weekend” (High Contrast Remix) [Columbia]
Moby – „Mistake” (Yuksek mix) [Little Idiot]


SPRIDZINOŠI!!!
http://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&title=moby_yuksek_remix_free_mp3&more=1&c=1&tb=1&pb=1

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru