15 februāris, 2011

VIDEO: Yeasayer - "I Remember"

Yeasayer – „I Remember” [Secretly Canadian]
(dir. Sophia Peer)

Jau Ziemassvētkos jokojos, ka man patīk mākslinieki, kuriem savukārt patīk dāvināt. Katrā jokā, kā zināms, ir daļa taisnības, un Yeasayer turpina pelnīt plusiņus. Uz Ziemassvētkiem Ņujorkas kvartets, ko pērn Hype Machine atzina par gada blogotāko grupu pasaulē, mums dāvāja ļoti garšīgu un baudāmu koncertu MP3 versijā. Savukārt mīlniekus Valentīna dienā grupa aplaimoja ar uzreiz divām dāvanām – par velti lejupielādējamu EP (tajā bez „I Remember” albuma versijas atradīsit arī divus remiksus), kā arī jaunu videoklipu.

Videoklipi parasti ir tā AMGmusic sadaļa, kuru es atstāju kā pēdējo. Zinot manu dabu, tas var novest tikai pie viena rezultāta – klipi krājas kaudzītē, bet līdz šai lapai nokļūt tiem nav lemts. Taču tas noteikti nevarēja notikt Yeasayer gadījumā – aizmāršīgajiem ļaužiem atgādināšu, ka grupa, ja būtu atbraukusi ciemos pie manis uz Jūrmalu pērnā gada nogalē, uz mājām dotos ar AMGmusic improvizēto statueti un Goda Rakstu par „Gada Labāko Video” dziesmai „Madder Red”.

Grupas jaunākā videoklipa „I Remember” autore ir Ņujorkas māksliniece Sofija Pīra, un atšķirībā no romantiski traģiskajiem notikumiem dziesmas „Madder Red” vizualizācijā, šeit stāsts vairāk dēvējams par sirreāli-halucigēnisko. Pietiekami dulls, pietiekami smieklīgs un pietiekami narkotisks, lai patiktu gan Jums, gan mums.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru