18 februāris, 2011

Nedēļas Izlase (14.02.11.-20.02.11.)

AMGmusic Nedēļas Izlase #7 (14.02.2011. – 20.02.2011.)

Sveicināti!

Pēc vairākām cigaretēm, dziļām pārdomām un elpas ievilkšanas izdomāju, ka tomēr būs šonedēļ AMGmusic ierastā Nedēļas Izlase. Nu jau ar kārtas skaitli 7. Zinu, jau zinu, ka visu mūzikas fanu prātus un sirdis, un ausis šobrīd ir aizņēmis Radiohead jaunais albums „The King of Limbs”, kurš vēl nenoklausīts atrodas arī uz mana cietā diska, bet būtu pietiekami nekorekti ignorēt šīs nedēļas labāko singlu autorus tikai tāpēc, ka Radiohead šodien pieņēma negaidītu lēmumu albumu piedāvāt nekavējoties.

Tiesa gan, pāris izmaiņas šīs nedēļas izlasē Radiohead ir ieviesis. Šorīt no rīta biju gatavojies beidzot uzrakstīt par PJ Harvey ģeniālo albumu „Let England Shake”, kā arī negaidīti lielisko Nicolas Jaar debijas plati „Space Is Only Noise”, ko tagad nākas atlikt uz pirmdienu. Tāpat arī izpaliks jauno videoklipu apskats, kā arī detalizētāks izklāsts par šīs nedēļas labākajiem remiksiem. Videoklipu izlasi arī centīšos sagatavot pirmdien, lai gan nezinu, kā es šo parasti tik grūto dienu izstiepšu garāku.

Lai nu kā, bet AMGmusic septītā 2011.gada nedēļas izlase, kā ierasts, sākas ar Nedēļas Dziesmu!

TRACK OF THE WEEK:

Alpines - "Drive" [Polydor]
(released as a single on February 11th)


Naksnīgs un auksts, taču vienlaikus arī dinamisks un kustinošs. Gluži kā kāds būtu izdomājis samiksēt The xx ar 90’to gadu Massive Attack spēlēto trip-hopu, kamēr Poksones balss atsauc atmiņā labākos grupas Kosheen laikus. Plašāk par dziesmu šeit.



A-LISTED TRACKS:

Baths - "The Nothing" [Anticon]
(from 7” vinyl „The Nothing / Nightly, Daily”, out on March 1st)


Saglabājot debijas albuma chillwave un glitch-pop tradīcijas, „The Nothing” daudz lielāku uzsvaru guvis vokāls un melodija, kas šo dziesmu padara par „vis-popsīgāko” Baths kompozīciju, kādu mūziķis ir izlaidis. Plašāk par dziesmu šeit.
Baths - "The Nothing" by anticon


Panda Bear - "Last Night At The Jetty" (album version) [Paw Tracks]
(from f/c LP "Tomboy", out on April 12th)
(available as a
free download)

Albuma versijā „Last Night at the Jetty” saglabā visus savus iepriekšējos plusus (perfekta melodija, perfektas cilpas un raksturīgais vokāla šarms), taču tiem klāt nākuši daudz izteiktāki un spēcīgāki basi, kā arī vokāla atbalsošana (pats vokāls arī šeit šķiet skaļāks un saprotamāks), kas kopā rada jau kaut ko no tām maģiskajām emocijām, ko sniedza 2009.gada Animal Collective šedevrs „Merriweather Post Pavillion”. Plašāk par dziesmu šeit.
Panda Bear - Last Night At The Jetty by Hypetrak


Planningtorock - "Doorway" [DFA]
(from f/c LP "W", out on May 16th)
(released as a digital single on February 21st)


Šis aukstais un ārkārtīgi tumšais, monotonais, spilgti jo spilgti Fever Ray un The Knife daiļradi atgādinošais skaņdarbs vislabāk baudāms ar videoklipu, ar kuru droši var baidīt mazgadīgus bērnus, ja tie atsakās jūs klausīt. Plašāk par dziesmu šeit.



WIN WIN feat Alexis Taylor - "Interleave With You" [Vice]
(from LP "WIN WIN", out now)


Perfekts, pulsējošs sintezators komplektā ar Aleksa Teilora izteikti melanholisko dziedājumu stipri atgādina labākās Hot Chip balādes, un tas WIN WIN ir liels kompliments. Plašāk par WIN WIN debijas albumu šeit.
Interleave ft. Alexis Taylor by xxxchange


ALBUM OF THE WEEK:

PJ Harvey – „Let England Shake” [Island]
AMG rating: 9/10


Jā, tieši tā un nekā savādāk. Pirmais albums, kam šogad piešķiram augsto novērtējumu 9/10, „pateicoties” Radiohead, palicis bez sīkākas analīzes (atkārtojos vēlreiz – tā noteikti sekos pirmdien), taču tas nekādā veidā nemazina faktu, ka jaunākais ekstraordinārās punk/alternative/folk rokmūziķes Pollijas Džīnas Hārvijas ieraksts ir, ja ne vislabākais, tad viens no viņas ģeniālākajiem ierakstiem pavisam noteikti.

Albums, kas, kā mēdz teikt, sit pa pieri no visas sirds. Kā pareizi atzīmēja kāds mūzikas žurnālists (neatceros gan, kurš), mākslas vēsturē ir bijušas izcilas grāmatas par karu, ir bijušas izcilas filmas par karu. Tagad ir arī izcils mūzikas albums par karu, kurā netrūkst nedz sāpju un asaru, nedz dusmu un naida, nedz arī ļoti trāpīgas ironijas un sarkasma. Pēdējās īpašības vislabāk izpaužas dziesmā „The Words That Mateth Murder”, ko ievietoju šīs nedēļas izlasē.

P.S. Jā, šonedēļ vēl tika izdots arī pavisam neslikts Bright Eyes albums „The People’s Keys”, kā arī ļoti atzīstami debijas albumi no Nikolasa Džāra (par viņu arī nākamnedēļ) un jaunā projekta WIN WIN, kuru albuma apskats atrodams šeit.



THREE REMIXES OF THE WEEK:

Cassius - "I Love U So" (Skream's „Made Zdar Feel Like He Was 20 Again” Remix) [Because Music]
(from 12" vinyl "I Love U So - Remixes", out on February 28th)

Pēc ilgāka laika klusēšanas pērnā gada nogalē ar jaunu EP „The Rawkers” atgriezās franču duets Cassius. Tolaik no minētā EP izcēlu himnisko dziesmu „I Love U So”, kura nākamnedēļ iznāks kā atsevišķs singls ar patapinātiem remiksiem. No piedāvātās miksu buķetes visgaršīgākais šķiet Londonas dubstep producenta Skream rīmeiks, kurā sapludināts kādu laiku piemirstais drum’n’base stils kopā ar 90’to gadu reiva noskaņām! Šis ir vēl vairāk piemērots deju zālēm kā oriģināls!
Cassius - I Love You So (Skream remix) by sssharf


Hercules and Love Affair - "My House" (Tensnake Remix) [Moshi Moshi]
(no release information yet)


Palicis bez 2010.gada AMGmusic balvas „Gada Klubu Himna” (bija lielas cerības viņam iegūt šo balvu par miksu Azari & III skaņdarbam „Reckless With Your Love”), vācu producents Tensnake nav metis plinti piesnigušajos krūmos. Tā vietā viņš perfekti turpina tradīcijas pārveidot aktuālus deju skaņdarbus tā, ka tie izklausās it kā būtu radīti 80’to gadu nogalē kaut kur Čikāgā. Kārtējais žetons Tensnake!
My House (Tensnake Remix) by moshi moshi music


The Streets - "Puzzled by People" (Zoo Kid Remix) [self-released]
(available as a
free download)

Uz lauriem neguļ arī pirms mēneša AMGmusic titulu "Best New Artist" saņēmušais 16 gadus vecais Ārčijs Māršals jeb Zoo Kid. Taču tā vietā, lai izlaistu nākošo sirdi aizkustinošo ģitārgabalu ala The xx stilā, Zoo Kid šoreiz ķēries pie producēšanas grožiem, sev ierastajā naksnīgajā noskaņā samiksējot The Streets dziesmu „Puzzled by People”, kuras oriģināls atrodams nupat izdotajā albumā „Computers and Blues”. Turklāt lielākā odziņa seko miksa beigās, kur Māršals eleganti pievienojis arī savu balsi. Izrādās, ka šim pusaudzim piemīt arī kaut kas no Džeimija Smita / Džeimsa Bleika talanta.
The Streets - Puzzled By People (Zoo Kid Remix) by 679artists


NEWS OF THE WEEK:


Šai bija jābūt nedēļai, kurā par centrālo notikumu cīkstētos Amerika pret Angliju. Proti, Grammy Awards pret BRIT Awards. Visas balvas ir izdalītas, taču kuram vairs interesē, kas un ko ieguva, ja dienu vēlāk Radiohead nāk klajā ar paziņojumu, ka viņu jaunais albums „The King of Limbs” ir ne tikai ierakstīts, bet tiks izdots jau pēc sešām dienām. Šodien gan Radiohead izspēlēja kārtējo joku, piedāvājot plati jau piektdienā nevis sestdienā, bet tas ir vēl labāk – šis piektdienas vakars būs neaizmirstams! Nu, ko? „The King of Limbs” ir lejupielādēts. Klausīšanās var sākties. Pirms tam gan noslēdzam šīs Nedēļas Izlasi. Noslēdzam ar videoklipu singlam „Lotus Flower”.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru