14 februāris, 2011

NEWS: Radiohead jaunais albums... jau ŠONEDĒĻ!

Aptuveni pusstunda šorīt pagāja, kamēr es svilpoju Arcade Fire dziesmu „Ready To Start” un no visas sirds priecājos par viņu pagājušajā naktī saņemto Gremiju par „Gada Labāko Albumu”. Kas notika pēc pusstundas? Pēc pusstundas tviteri un pēc tam arī visus mūzikas mēdijus pāršalca jauna ziņa – Radiohead izziņo jaunu albumu! It kā ar šo ziņu vēl nebūtu gana, šokējošākais bija noslēpts albuma iznākšanas datumā – 19.februāris! ŠO SESTDIEN!!!

Tiesa, ir arī sliktās ziņas – šoreiz atšķirībā no 2007.gada albuma „In Rainbows” par Radiohead jauno ierakstu būs jāmaksā naudiņa. Turklāt minētajā 19.februārī būs pieejamas vien albuma digitālās versijas – par 7 eiro MP3 320k versija, savukārt par 11 šīm pašām naudiņām varēsit savā rīcībā iegūt albuma nekompresētu WAV digitālo kopiju. Viens laimīgais izlozes kārtā papildus digitālajai versijai saņems arī 12 collu parakstītu vinila plati ar divām dziesmām.

Taustāmās mūzikas cienītājiem būs jāpaciešas līdz 28.martam, kad Radiohead piedāvās jaunā albuma komplektu, ko paši nodēvējuši par „pirmo pasaulē avīzes formāta albumu”. Tajā būs 2 vinila plates, kompaktdisks, kā arī vēl vesels lērums dažādu mākslas izstrādājumu, kurus man pat ir grūti precīzi iztulkot. Skaidrs ir vien tas, ka šis prieks maksās jau „drusku” dārgāk – 36 eiro, ja vēlēsieties šo komplektu komplektā ar MP3 versiju, bet 39 eiro, ja izvēlēsieties WAV versiju.

Ko vēl nepateicu? Ā, vienu mazu sīkumiņu – albuma nosaukumu. Radiohead fanu izmisīgi gaidīto grupas astoto studijas ierakstu sauks The King of Limbs un tā vāciņu varat apskatīt augstāk.

Diemžēl (vai, pareizāk izsakoties, par laimi!) šobrīd atklātībā nav nonācis NEVIENS albuma nosaukums, nemaz nerunājot par pašiem skaņdarbiem. Varbūt tiešām izdosies piedzīvot to nostalģisko laimi albumu pirmoreiz viscaur noklausīties iznākšanas dienā? Kaut kas tāds mūzikas dzīvē nav noticis sen. Gaidīsim!

P.S. Rakstot šo ziņu, jau pienākusi jauna. Radiohead fanu lapas Ateaseweb.com galvenais redaktors ziņo, ka šodien lapa vienā brīdī esot sabrukusi, jo uz jaunajām ziņām esot klikšķināts „vairākus desmitus tūkstošu reižu minūtē”, kam lapas serveris nav bijis gatavs. Tagad gan viss darbojas. Nočekoju.


AMGmusic 2008.gada GADA SINGLS – „Nude”:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru