16 februāris, 2011

A-LIST: Panda Bear - "Last Night At The Jetty"

Panda Bear - "Last Night At The Jetty" (album version) [Paw Tracks]
(from f/c LP "Tomboy", out on April 12th)
(available as a
free download)

Kad viens pēc otra Animal Collective dalībnieki Avey Tare (Deivids Portners) un Panda Bear (Noa Lenokss) izsludināja solo albumus, saprotamu iemeslu dēļ daudz lielākas ekspektācijas liku uz pēdējā albumu. Pirmkārt, lai arī Animal Collective grupā pienākumi sadalīti izcili brālīgi, Noa Lenokss tomēr uzskatāms par grupas muzikālo līderi. Otrkārt, atšķirībā no kolēģa, Panda Bear jau ir pieredze solo albumu veidošanā – viņa kontā jau trīs plates, tai skaitā izcilus panākumus guvušais 2007.gada „Person Pitch”.

Tamdēļ jo lielāka vilšanās bija pagājušajā gadā izlaistie pirmie albuma singli, kuriem... kaut kas pietrūka. Nezinu, vai tas bija apzināts solis publikas maldināšanai, vai pats Lenoksa kungs rūpīgāk noklausījās izdotos vinila singlus, taču lēmumu viņš ir pieņēmis vispareizāko. Albuma versijā „Last Night at the Jetty” saglabā visus savus iepriekšējos plusus (perfekta melodija, perfektas cilpas un raksturīgais vokāla šarms), taču tiem klāt nākuši daudz izteiktāki un spēcīgāki basi, kā arī vokāla atbalsošana (pats vokāls arī šeit šķiet skaļāks un saprotamāks), kas kopā rada jau kaut ko no tām maģiskajām emocijām, ko sniedza 2009.gada Animal Collective šedevrs „Merriweather Post Pavillion”.

Atliek vien Noa Lenoksam pārstrādāt pārējos singlus, bet mums savukārt gaidīt 12.aprīli, kad veikalu plauktos nonāks ceturtais Panda Bear albums „Tomboy”.
Panda Bear - Last Night At The Jetty by Hypetrak

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru