29 janvāris, 2010

DMS NEDĒĻAS APSKATS (25.01.-31.01.)

DIFFERENT MUSIC SELECTION OF THE WEEK

1.Grizzly Bear - "Boy From School" (Hot Chip Cover) [Bootleg]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10


Nedēļā, kad ir ļoti daudz labas mūzikas, bet nav neviena izcila skaņdarba, ir visgrūtāk izvēlēties labāko no DMS dziesmām, tomēr pēc ilgāka pārdomu brīža šīs nedēļas DMS titulu piešķiram Grizzly Bear, kas parūpējušies par šogad pagaidām labāko kaverversiju klasiskajam 2006.gada Hot Chip singlam „Boy From School” (pirmais Hot Chip singls, ar ko grupa debitēja AMG topā, 2006.gada maijā izcīnot 4.vietu).

Pirmkārt, šis ir pierādījums, ka Hot Chip ir kaut kas vairāk nekā tikai interesanta un dejojama elektroniskā mūzika. Otrkārt, šis ir pierādījums, ka jebkāda laba dziesma Grizzly Bear rokās kļūst par spēcīgu ieroci, ar ko atkausēt cietākās sirdis. Vienā vārdā – skaisti!

Lejupielādēt:
http://prettymuchamazing.com/mp3/grizzly-bear-boy-from-school-hot-chip-cover


2.Hurts - "Wonderful Life" (Arthur Baker remix) [unknown]
(unknown)
AMG rating: 8/10

Pat nezinu, kas īsti, bet kaut kas mani attur no pārlieku lielas jūsmošanas par jaunajiem mančestriešiem Hurts, kas pagājušā gada nogalē parādījās pie mūzikas apvāršņa ar nu jau mega-populāro debijas singlu „Wonderful Life”, savukārt šī gada sākumā izcīnīja augsto 4.vietu BBC „Sound of 2010” aptaujā, apsteidzot pat The Drums!

Toties teju ideāls ir šis remikss, ko veidojis 80’to gadu populārais producents Arturs Beikers, kas plašāk pazīstams kā ilggadējs New Order producents un remiksētājs. Beikera versijā „Wonderful Life” ne tikai kļuvusi uz pusi garāka, bet ieguvusi arī interesantas skaņas fīčas un odziņas, kas šai dziesmai jau liek pacelties augstāk par „kārtējais 80’to gadu synth-pop revival gabals” līmeni.

Interesanti, ka „Wonderful Life” joprojām oficiāli pieejams tikai 12 collu plates izskatā, un tajā NAV atrodams šis remikss. Tāpēc es pat nevaru Jums ieteikt, kur to meklēt. Atliek vien paklausīties šeit:



3.The Antlers - "Two" (Buffetlibre Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10

Pērnā gada viens no kritiķu augstāk novērtētajiem albumiem, kuru tomēr nesanāca noklausīties, bija ņujorkieša Pītera Silbermana grupas The Antlers albums „Hospice” – konceptuāls stāsts par vīrieti, kurš iepazīstas ar vēzi slimu sievieti, iemīlas viņā un beigās ir spiests noraudzīties, kā sieviete mirst. Piekritīsit, nav diez ko pozitīvs stāsts jautrai ballītei. Toties ārkārtīgi gaišs, ritmisks un jautrs ir šis remikss, ko veidojuši divi dīdžeji no Barselonas, kas pazīstami kā Buffetlibre. Pavisam noteikti no manas puses tiks spēlēts tuvākajos ballīšu miksos.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13775-two-buffetlibre-remix/


4.The xx – "VCR" (Matthew Dear Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10


Viena no šobrīd labākajām grupām un viens no šobrīd labākajiem singliem (sīkāk lasiet singlu apskatā!). Kas vēl vajadzīgs? Pareizi. Labs remikss. Par to šoreiz parūpējies amerikāņu dīdžejs un producents Metjū Diers, kas liriski mīlīgo „VCR” pārvērtis par avangardisku electro-pop ala YACHT stilā, pilnībā mainot šīs dziesmas būtību. Vēl viens jaunums manos DJ setos.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11733-vcr-matthew-dear-remix/


5.Tanlines – "Real Life" (Memory Tapes Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 8/10


Visbeidzot piecinieku noslēdz kārtējais mīļuma un pozitīvisma pārpilnais Memory Tapes remikss, šoreiz jaunā, uzlecošā Bruklinas dueta Tanlines singlam „Real Life”. Starp citu, Tanlines drīzumā beidzot izdos ilgi gaidīto debijas EP ar nosaukumu „Settings”, kurā būs iekļauts arī „Real Life” oriģināls. Memory Tapes, kā jau ierasts, šo remiksu piedāvā par baltu velti.

Lejupielādēt:
http://weirdtapes.blogspot.com/2010/01/real-life.html


VĒL ŠONEDĒĻ NOTEIKTI JĀDZIRD (alfabēta secībā):


Future Trends – "Darkness" [unknown]
(from f/c album „Palace of Dust”, out in summer 2010)
AMG rating: 7/10


Endrjū Klarks no Ohaio jeb Future Trends ar tipisku 80’to new romantics viļņa skaņdarbu. Ļoti romantiska un skaista dziesma no gaidāmā puiša debijas albuma, kas iznāks vasarā.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13766-darkness/


High Places - "On Giving Up" [Thrill Jockey]
(from f/c album „High Places vs. Mankind”, out in April)
AMG rating: 8/10


Pirmā internetā nokļuvusī dziesma no Bruklinas dueta High Places aprīlī gaidāmā otrā albuma „High Places vs. Mankind”. Ļoooti interesants muzikāls kokteilis, kurā apvienotas popmūzikas un deju mūzikas elementi.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13779-on-giving-up/


Lali Puna - "Remember" [Morr Music]
(from f/c album „Our Inventions”, out in April)
AMG rating: 7/10

Lali Puna – četru cilvēku indie-tronica apvienība no Minhenes – pēc sešu gadu pārtraukuma aprīlī atgriezīsies ar jaunu albumu „Our Inventions”. Šobrīd atklātībā nonākusi dziesmiņa „Remember” – liegs un patīkams dream-pop.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13785-remember/


Memoryhouse - "To The Light House" (Millionyoung Remix) [self-released]
(available as a free download)
AMG rating: 7/10

Jaunais Floridas projekts Millionyoung izveidojis ļoti baudāmu chill-wave remiksu kanādiešu dueta Memoryhouse dziesmai „To The Light House”, kuras oriģinālu var atrast EP „The Years”. Vēl viens ballīšu gabals, tiesa gan, ar nepatīkami nogrieztām beigām. Dodiet garāku versiju, LŪDZU!

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13752-to-the-light-house-millionyoung-remix/


The Delta Mirror - "He Was Worse Than The Needle He Gave You" [Lefse]
(from f/c album „Machines That Listen”, out in March)
AMG rating: 8/10


Vēl viens šīs nedēļas AMGmusic atklājums. Duets no Losandželosas, kas sākuši kā hip-hop žanra pārstāvji, bet vismaz šajā konkrētajā dziesmā nonākuši pie teicama šūgeiziska elektro-popa, kas izklausās tik tālu no hip-hopa, cik vien tas vispār ir iespējams. Jau dabūju puišu debijas albuma kopiju, martā noteikti pievērsīsim uzmanību.

Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13762-he-was-worse-than-the-needle-he-gave-you


RISKĒJIET PAŠI (alfabēta secībā):

Fool's Gold - "Nadine" (Ruckus Roboticus Remix)
Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13773-nadine-ruckus-roboticus-remix/


Phoenix - "Sad Eyed Lady of The Lowlands" (Bob Dylan cover)
Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/news/37686-phoenix-cover-bob-dylan/


Phoenix - "1901" (Memory Tapes Mix)
Lejupielādēt:
http://weirdtapes.blogspot.com/2010/01/1901.html


Toro Y Moi - "Timed Pleasure" (Body Language Remix)
Lejupielādēt:
http://pitchfork.com/forkcast/13776-timed-pleasure-body-language-remix/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru