29 janvāris, 2010

Nedēļas Singlu Apskats (25.01.-31.01.), 1.DAĻA


Gorillaz feat Bobby Womack & Mos Def - "Stylo" [EMI; 25/01/2010]
AMG rating: 8/10

Sagaidīt kādu muzikālu dāvanu no Deimona Olbērna vienmēr ir Notikums. Vai tas būtu Blur apvienošanās koncerts, vai The Good, The Bad & The Queen albums, vai arī Gorillaz jauns singls. No pirmdienas pavisam oficiāli var iegādāties MP3 izskata pirmo singlu no martā gaidāmā jaunā, pēc skaita trešā Gorillaz albuma „Plastic Beach”, pie kura Deimons kopā ar kolēģi Džeimiju Hjūletu strādājot jau kopš 2007.gada nogales.

Plašāk par albumu, par kuru ir ne mazums interesanti stāsti, parunāsim, kad tas būs nonācis AMGmusic ķetnās. Šobrīd vien varu atzīmēt, ka pirmais singls pārliecina. Neesmu gan tik lielā sajūsmā, kā pagājušās nedēļas nogalē, kad „Stylo” gāja uz „repeat”, bet dziesma ir padevusies gana liriska, plūstoša un interesanta. Turklāt ļoti labi iederas arī Bobija Vomaka ķērcienīgais dziedājums dziesmas vidū un Mos Def reps caur telefonu gabala beigās. Savukārt bīts ir teju vai PERFEKTS.



Bullion - "Say Goodbye To What" [One-Handed Music; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10

Psihodēlisks pop/funk skaņdarbs no Londonas mākslinieka Bullion, par kuru pagaidām detalizētākas informācijas trūkst. Zināms vien tas, ka jaunietis dzīvo un strādā Londonā, kur pērn arī iznāca viņa pirmie ieraksti limitētos daudzumos un man neatrodamos formātos. Šobrīd uz leibla One-Handed Music pieejams pirmais oficiālais singls „Say Goodbye To What”. Ļoti interesants un narkotiski dulls skaņdarbs, kas labi uzmundrina darbdienu rītos.



Islands - "No You Don't" [ANTI-; video single]
AMG rating: 7/10

Jau solīju, ka šogad singlu topā iekļausim arī dziesmas, kas formāli nemaz singla formātā nav iznākušas. Lūk, pirmais no šādiem skaņdarbiem, kas cerēs uz augstu vietu mēneša singlu topā.

Islands vārds, pateicoties tieši šai dziesmai, pirmoreiz AMGmusic uzpeldēja pērnā gada vasarā, taču man nezināmu iemeslu dēļ tā arī „No You Don’t” nevienā no mēneša Different Music Selection topiem neiekļāvu. Acīmredzot gaidīju, kad tad šī dziesma beidzot iznāks singla formātā.

„No You Don’t” joprojām nav iznācis (un visticamāk arī neiznāks) kā singls, taču gada nogalē beidzot tapa videoklips šai jautrajai psych-pop/funk dziesmiņai, turklāt ļoti atbilstošs dziesmas tēmai: „nepinieties ar šaubīgiem narkotiku pārdevējiem” („Don’t buy dope / From the man you don’t know”). Interesanti, ka man šīs dziesmas instrumentālais pavadījums visvairāk atgādina Raimonda Paula 80’to gadu ierakstus, šķiet, ar Laimu. Ir līdzība, ko?



Editors - "You Don't Know Love" [Kitchenware; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10


Otrais singls no Editors 2009.gada albuma „In This Light and On This Evening”, kas pamanījās iekļūt arī AMGmusic gada albumu Top 20. Jau pēc pirmās noklausīšanās reizes nebija gandrīz nekādu šaubu, ka „You Don’t Know Love” varētu būt tā otrais singls – viens no retajiem, t.s. „radio draudzīgajiem” skaņdarbiem visādi citādi padrūmā un izstieptu kompozīciju savērptā albumā.

Jā, saslavēju es Editors par viņu aizraušanos ar elektroniskām lietām un ģitāru nomainīšanu pret sintezatoriem, bet... Kaut kas tomēr nav līdz galam labi. Katrā ziņā pārspīlēt ar šo dziesmu neiesaku. Ja neklausās vairāk par divām/trim reizēm nedēļā, tad ir gana smuka dziesma. Vēl viens plusiņš par skaisto videoklipu. Un iesaku no sirds arī CagedBaby remiksu! Tas gan dikti labs. Pamodināja otrdien no rīta tā, ka maz neliekas.



Get Well Soon - "Angry Young Man" [City Slang; 25/01/2010]
AMG rating: 7/10


Nav jau tā, ka Vācijā neviens nemāk ģitāru spēlēt un vispār indie/folk-rock mūzikas lauciņā būtu melns un apaļš caurums, bet tomēr katru dienu iepazīties ar grupu no Vācijas, kuras skanējums ir izteikti britisks, nenākas. Tad nu iepazīstieties – Get Well Soon un tās līderis, divdesmit astoņus gadus vecais Konstantins Gropers.

Tiesa gan, jau 2008.gadā Vācijā, Austrijā un Šveicē tika izdots Get Well Soon debijas albums „Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon”, kurš gan lielāko uzmanību no mūzikas apskatniekiem guva... Jā, protams, Lielbritānijā. Get Well Soon debijas ierakstu pat pamanījās rekomendēt mega slavenais žurnāls NME.

1.februārī uz leibla City Slang tiks izdots šī albuma turpinājums – „Vexations”, kas jau izpelnījies kritiķu uzmanību vēl pirms dienas gaismas ieraudzīšanas. Ja atliks laiks, noteikti nākamnedēļ šai platei pievērsīšu uzmanību arī es, bet tikmēr uzmanības centrā tā pirmais singls „Angry Young Man”, ko varētu salīdzināt ar pērnā gada britu debitantiem Bastila un Animal Kingdom.



Kid Cudi feat MGMT & Ratatat - "Pursuit of Happiness" [Universal; 25/01/2010]
AMG rating: 6/10


Arī jaunākais amerikāņu repera Kid Cudi singls AMGmusic un internetā vispār grozās jau kopš pērnā gada rudens, kad klajā vēl pat nebija nācis mākslinieka debijas albums „Man on the Moon: The End of Day”. Tolaik lielu interesi no mūzikas apskatniekiem izraisīja viņa sadarbība ar respektablajiem ņujorkiešu elektroniskās mūzikas grupējumiem MGMT un Ratatat. Jāatzīstas, sākotnēji par šo sadarbības augli biju krietni augstākās domās nekā šobrīd. Un tomēr – ballītēs iet labi!



David Byrne & Fatboy Slim feat Santigold - "Please Don't" [free download; 18/01/2010]
AMG rating: 6/10


Visnotaļ ieintriģēja mani informācija, ka 22.februārī iznāks albums „Here Lies Love”, ko kopīgi veidojuši 80’to gadu Talking Heads līderis un vēlāko gadu solo mākslinieks Deivids Bērns un 90’to gadu deju mūzikas spožākā zvaigzne Normans Kuks jeb Fatboy Slim, kurš pirms pusotra gada atrādījās arī Latvijas publikai festivālā Positivus. Joprojām svaigā atmiņā Bērna teicamais kopprojekts ar citiem deju mūzikas korifejiem – X-Press 2 – dziesmā „Lazy” pirms deviņiem gadiem.

„Here Lies Love” būs konceptuāls albums par Filipīnu pirmās Lēdijas Imeldas Markosas dzīvi un attiecībām. Jo interesantāk, ka albumā būs vesela plejāde ar slavenām un ļoti slavenām dziedātājām. Nosaukšu vien dažas – Florence Velča no Florence and the Machine, Torija Eimosa, Roušīna Mērfija, Sia un Santigold. Tieši ar pēdējo amerikāņu dziedātāju tapusī dziesma „Please Don’t” izvēlēta kā pirmais singls.

Dziesmu par velti iespējams lejupielādēt Deivida Bērna oficiālajā mājaslapā:
http://www.davidbyrne.com/here_lies_love/

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru