06 janvāris, 2010

06.01.2010. AMGmusic ziņas īsumā

The Knife piedāvās operu CD formātā

Jau pirms vairākiem mēnešiem aprunātā zviedru dueta The Knife opera martā tiks izdota CD formātā. Ieraksts ar nosaukumu “Tomorrow, In a Year” iznāks 1.martā, un tajā būs dzirdams brāļa un māsas Dreijeru sacerētais muzikālais materiāls operai, kas tapusi, iedvesmojoties no Čārlza Darvina grāmatas „On The Origin Of The Species”. Mūzika operai tapusi kopā ar Berlīnes apvienībām Mt. Sims un Planningtorock.

Albuma pirmais skaņdarbs „Colouring of Pigeons” jau šobrīd pieejams lejupielādei par velti no grupas mājaslapas http://theknife.net/. Viss, kas Jums jāizdara, jāpiereģistrē savs e-pasts. Skaņdarbs – IESPAIDĪGS! Minētajā lapā varat arī iegūt sīkāku informāciju par „Tomorrow, In a Year”.


Elija Goldinga atklāj debijas albuma detaļas

Jaunā velsiešu dziedātāja Elija Goldinga, kas pirms mēneša tika iekļauta paplašinātajā BBC sarakstā „Sound of 2010” un joprojām, manuprāt, ir kandidāte uz Top 3 šajā topā, paziņojusi, ka debijas albums iznāks 1.martā un tā nosaukums būs „Light”. Savukārt nedēļu iepriekš veikalu plauktos nonāks singls „Starry Eyed”, kas AMGmusic rīcībā jau nokļuva pagājušā gada rudenī. Albuma producents būs Starsmith.


Pavement martā izdos labāko dziesmu izlasi


Leģendārā amerikāņu alternative rock/grunge apvienība Pavement, kas pērnā gada nogalē paziņoja par apvienošanos pēc 10 gadu pārtraukuma un došanos koncertturnejā 2010.gadā, marta sākumā laidīs klajā labāko dziesmu izlasi. „Quarantine the Past: The Best of Pavement” tiks izdota 8.martā uz leibla Domino Records. Tāpat tiks pārizdoti arī vecie grupas albumi. Atgādinām, ka Pavement no marta līdz maijam dosies iespaidīgā koncertturnejā, uzstājoties četros dažādos kontinentos. Veseli četri koncerti notiks arī Londonas Brixton Academy.



Bejonsī māsa būs dzirdama jaunajā Of Montreal albumā

Jau pērn slavenā dziedātāja Bejonsī intervijā britu laikrakstam The Guardian stāstīja par aizraušanos ar psihedēliskām indī mūzikas grupām un īpaši Of Montreal, uz ko viņu esot pavedinājusi jaunākā māsa Solandža. Kā izrādās, Noulza jaunākā piedalīsies savu jauno elku gaidāmajā albumā.

Jaunumus portālam Stereogum apstiprinājis of Montreal līderis Kevins Bārnss, kurš tāpat darīja zināmu, ka albumu plānots izdot vasaras beigās vai rudens sākumā, bet par tā nosaukumu vēl esot dilemma. Pašreiz tiek apspriesti divi varianti – „False Priest” vai „The Controller Sphere”. Tāpat Bārnss piebilda, ka nākotnē labprāt sadarbotos arī ar pašu Bejonsī.


Miris soul mūzikas producents Villijs Mičels

5.janvāra rītā savas dzimtās pilsētas Memfisas slimnīcā pēc decembrī pārdzīvota infarkta 81 gada vecumā miris leģendārais soul mūziķis un producents Villijs Mičels. Lielāko slavu viņš iemantojis kā Ela Grīna (Al Green) producents un muzikālais virzītājs. Tieši Mičels, tad jau būdams Hi Recordings vadītājs, 60’to gadu izskaņā noslēdza līgumu ar Grīnu un sarakstīja un producēja viņa lielākos 70’to gadu hītus, ieskaitot leģendāro un personīgi man tik tuvo „Let’s Stay Together”.

Arī pēdējos savas dzīves gados Mičels turpināja darbu kā producents un ierakstu studijas vadītājs, strādājot ar Entoniju Hemiltonu, Džonu Meijeru un Rodu Stjuartu.

R.I.P.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru