04 janvāris, 2010

AMG AWARDS 2009 - THE WINNERS

AMG AWARDS 2009


LABĀKĀ DMS DZIESMA 2009: YACHT – „Psychic City”
Also nominated were: The Drums – „I Felt Stupid”, jj – „Things Will Never Be The Same Again”, Magic Wands – „Kiss Me Dead” & Thom Yorke – „Hearing Damage”.

Komentārs: "Psychic City" ir viennozīmīga un neapstrīdama AMGmusic 2009.gada vasaras himna. Tā tas vienkārši ir. Lai kā man sirds kustu pie Toma Jorka "Hearing Damage" vai jj "Things Will Never Be The Same". Starp citu, jj skaņdarbs uzvarēja šajā nominācijā Jūsu balsojumā! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


KLUBU HIMNA 2009:
PASSION PIT – „Little Secrets” (Jack Beats Remix)

Also nominated were: Aufgang – „Channel 7 (you and me)” (John Talabot Remix), Fever Ray – „Triangle Walks” (Rex The Dog Remix), Moby – „Mistake” (Yuksek Remix) & Nari & Milani – „Disco Nuff” (Louis Botella Remix).

Komentārs: Kā jau to varēja paredzēt, šeit Jūsu domas dalījās visvairāk. Ar nelielu pārsvaru Jums vairāk iepatikās Yuksek remikss Mobija singlam, bet mēs par labāko atzinām nesošo un jumtu raujošo reivu Jack Beats izpildījumā. Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKAIS VIDEO 2009
: DEPARTMENT OF EAGLES – „No One Does It Like You” (Rež. Patrick Daughters & Marcel Dzama)
Also nominated were: Coldplay – „Strawberry Swing” (Rež. Shynola), Depeche Mode – „Wrong” (Rež. Patrick Daughters), Gus Gus – „Add This Song” (Rež. Heimir Sverris & Jon Atli Helgason) & Ramona Falls – „I Say Fever” (Rež. Stefan Nadelman).

Komentārs: Iespējams, vissmagāk bija izšķirties, kam atdot šo balvu. Visi pieci (un vēl daži ārpus piecinieka palikušie!) ir fantastiski video darbi, pie kuriem piesiet acis, bet, šķiet, lielāko iespaidu tomēr atstāja pavasarī skatītais Patrika Dotersa darbs Department of Eagles videoklipam. Kā jau to varēja paredzēt, Jūsu balsojumā uzvarēja Depeche Mode "Wrong". Depeche Mode fani nemirst! :) Mierinājums - Patriks Doterss vienalga balvu ieguva! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKĀ DEBIJA 2009:
THE XX

Also nominated were: Florence and the Machine, The Pains of Being Pure At Heart, Passion Pit & White Lies.

Komentārs: Šeit arī bez variantiem. Kāpēc? Atbilde meklējama pārējo balvu ieguvēju sarakstā. Pārliecinošs Londonas trijotnes xx uzvaras gājiens 2009.gadā - gadā, kad bija daudz un veiksmīgu debiju. Interesanti, ka Jūs balvu atdevāt White Lies. Kāpēc interesanti? Skatīt labākās grupas balvu! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.



LABĀKAIS SOLO IZPILDĪTĀJS 2009:
THOM YORKE
Also nominated were: Ian Brown, Pete Doherty, Moby & Patrick Wolf.

Komentārs: Iespējams, lielākais AMGmusic 2009 Awards šoks. Uzvar mākslinieks, kas izdevis vien 2 singlus. Noteicošais faktors šoreiz bija "Hearing Damage". Sorry, Moby, sorry, Pete. Maybe next time. Starp citu, vēl lielāks šoks, ka arī Jūsu balsojumā uzvarēja Toms Jorks! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.



LABĀKĀ SOLO IZPILDĪTĀJA 2009:
FEVER RAY

Also nominated were: Annie, Bat For Lashes, Little Boots & Speech Debelle.

Komentārs: Šeit bija bez variantiem. Arī Jūsu balsojumā. Bat For Lashes tuvākā konkurente, bet šis bija Fever Ray gads! Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKAIS LATVIEŠU IZPILDĪTĀJS 2009:
TRIBES OF THE CITY

Also nominated were: Gaujarts, Gustavo, Otra Puse & Satellites LV.

Komentārs: Ja būtu atsevišķa balva par gada labāko debiju latviešu mūzikā, nešaubīgi tā pienāktos Gaujartam. Ja būtu iznācis Gustavo ilgi gaidītais albums... Tikmēr Tribes of the City izdeva vairāk nekā pārliecinošu trešo studijas plati, kuru es pat ar lepnumu piedāvātu jebkuram pitchforkmedia vai NME žurnālistam paklausīties. Prieks, ka arī Jūs esat novērtējuši traibus, tieši viņiem piešķirot balvu. Otra Puse gan bija gandrīz turpat blakus. Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKĀ GRUPA 2009:
THE XX
Also nominated were: Arctic Monkeys, Placebo, Yeah Yeah Yeahs & White Lies.

Komentārs: Lielākais pārsteigums - arī Jūs esat nobalsojuši par The xx. Tas nudien bija mazliet šokējoši, ņemot vērā, cik skaļi vārdi bija blakus. Acīmredzot, neesmu vienīgais, kas bija vairāk nekā dziļi vīlies Placebo jaunajā albumā. Piebildīšu, ka mums šeit izvēle svārstījās starp the xx un Arctic Monkeys, taču... jaunība uzvar pieredzi. Reti, ļoti reti gadās, kad debitanti savāc Labākās Grupas balvu. Visus piecus pretendentus var noklausīties šeit.


LABĀKAIS ALBUMS 2009:
THE XX – „xx”

Also nominated were: Fever Ray – „Fever Ray”, Girls – „Album”, Passion Pit – „Manners” & Wild Beasts – „Two Dancers”.

Komentārs: Šķiet, tikai The Guardian bez AMGmusic nosauca "xx" par gada albumu, taču, šķiet, neatradu nevienu prestiža mūzikas mēdija gada topu, kur šis albums nebūtu desmitniekā. Turklāt, kopējā kritiķu topā šis ierindojas 2.vietā, kas nozīmē, ka, ja atmetam idealizēto Animal Collective plati - nešaubīgu kritiķu favorītu 2009.gadā - tad mūsu domas atkal sakrīt. ĢENIĀLS darbs. Lai arī Wild Beasts mazliet žēl. Bija pelnījuši šogad. Jūsu vērtējumā pilnīgi identiski balsis sadalījās starp Wild Beasts un Fever Ray. Visu gada labāko albumu topu var apskatīt šeit.


LABĀKAIS SINGLS 2009
: ANIMAL COLLECTIVE – „My Girls”
Also nominated were: Grizzly Bear – „While You Wait For The Others” [Warp], White Lies – „To Lose My Life” [Polydor], Wild Beasts – „All The King’s Men” [Domino] & Yeah Yeah Yeahs – „Heads Will Roll” [Polydor]

Komentārs: Arī šeit BEZ VARIANTIEM. Ģeniāls skaņdarbs, kas pelnīti saņēma 10 no 10 no AMGmusic. Kāpēc - to izskaidroju gada singlu topā, ar kura piecinieku var iepazīties šeit. Jūsu vērtējumā neizšķirts starp Animal Collective un Yeah Yeah Yeahs.


Tāds, lūk, AMGmusic skatījums uz mūziku un to autoriem 2009.gadā. Lielākie uzvarētāji: THE XX - 3 nominācijas - 3 balvas. Tikpat nominācijas bija arī White Lies, bet šoreiz nācās palikt tukšā. Tas nekas. Viss vēl priekšā!

PRIECĪGU 2010. VĒLREIZ!!!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru