30 decembris, 2010

GADA SINGLU TOP 100: 20.-11.vieta

2010.GADA SINGLU TOP 100:
2.DAĻA: 20.-11.vieta


20.Forest Swords - "Rattling Cage" [No Pain In Pop]
AMG rating: 9/10 (3.vieta oktobrī)


AMGmusic rakstīja: „Spocīgo vokāla semplu, drūmās atmosfēras un, kā jau minēju, dubstep raksturīgo bītu piesātinātais „Rattling Cage” ilgi tika marinēts pa dažādiem AMGmusic folderiem, līdz to nejauši atkal uzgāju šīs nedēļas sākumā un atskārtu, ka ir pēdējais laiks palaist arī tautās. Starp SALEM un Darkstar albumiem, oOoOO un Džeimsa Bleika jaunākajiem EP „Rattling Cage” ne tikai nepazūd, bet uz šī fona pat pamanās izcelties kā viens no spēcīgākajiem skaņdarbiem.” Vairāk šeit.



19.Fever Ray - "Mercy Street" [Rabid Records]
AMG rating: 9/10 (2.vieta augustā)


AMGmusic rakstīja: „(...) Mēs taču visi zinām, kas ir Pīters Geibriels un, cerams, daudzi zinām arī viņa mega-slaveno un neatkārtojamo 1986.gada albumu „So”. Šajā albumā ir atrodama dziesma „Mercy Street”, kuru 2010.gadā savā manierē pārveidojusi Fever Ray. Varat minēt desmit reizes, kuru no versijām klausoties, man pār muguru maršē skudriņas. Sēdieties, divi – tiem, kas lika uz leģendāro Genesis solistu. Nudien, maģiska versija par klasisku dziesmu. MA-ĢI-SKA. Nopietni.” Vairāk šeit.



18.Yeasayer - "Madder Red" [Secretly Canadian]
AMG rating: 9/10 (1.vieta septembrī)


AMGmusic rakstīja: „Bruklinas eksperimentālā roka pārstāvji Yeasayer turpina izdot singlu formātā visus spožākos sava otrā studijas albuma „Odd Blood” gabalus, tādējādi it kā sakot visai pasaulei: „Neticiet pitchfork! Ticiet AMGmusic – „Odd Blood” IR lielisks albums!”. Februāra #1 un vienam no potenciāli labākajiem gada singliem – „O.N.E.” – seko mans plates otrs lielākais favorīts „Madder Red”. „Madder Red” ir izcils popmūzikas paraugs ar lielisku aranžējumu, lipīgu piedziedājumu, gudru liriku un teicamu dziesmas uzbūvi, kas aizrauj arvien vairāk ar katru nākošo sekundi, faktiski sasniedzot savu kulmināciju pašās dziesmas beigās ar izmisīgi lūdzošo rindiņu „Please don’t ask me why...”.” Vairāk šeit.



17.Shine 2009 - "New Rules" [EXPO]
AMG rating: 9/10 (1.vieta maijā)

AMGmusic rakstīja: „ (...) Shine 2009 ieslīga manās ausīs kā medus, un turpmākās 5 minūtes pagāja totālā transā. Liels bija mans pārsteigums, uzzinot, no kuras valsts nāk šis kolektīvs – no Somijas! Acīmredzot somi ir izanalizējuši kaimiņu zviedru saulainās un debešķīgās popmūzikas veiksmes recepti. Miko Pikiri un Sami Sova veidotā projekta Shine 2009 pirmo singlu varētu nosaukt kā 90’to gadu popmūzikas un šobrīd aktuālā chill-wave stila krustojumu, kuram tā uz sitienu pat nenāk prātā neviens ekvivalents salīdzinājumam. Vai varētu būt tā, ka 80’to gadu popmūzikas vilni beidzot nomainīs 90’to gadu tendences? Ļoti gribētos cerēt!” Vairāk šeit.



16.Crystal Castles - "Baptism" [Polydor]
AMG rating: 9/10 (2.vieta jūlijā)


AMGmusic rakstīja: „Ja albuma pirmais singls „Celestica” (ieņēma 10.vietu AMGmusic topā aprīlī, kas gan ir dueta līdz šim zemākais panākums pie mums) pārstāv plates miermīlīgāko synth-pop pusi, tad jaunais „Baptism” ir īsts deju zāļu grāvējs. Tas gan nav tik dulls un noise skaņu pildīts kā „Doe Deer”, taču ir ne mazāk inficējošs un baudāms. 8-bit un chiptune skaņas, papildinātas ar pasakainu un kājas pašas kustinošu bītu, kuru piedziedājumā nomaina nesošs un reivisks electro sintezatoru vilnis un Glāsas ierastais dziedājums, no kura saprast nevar ne vārda.” Vairāk šeit.



15.Hot Chip - "One Life Stand" [EMI]
AMG rating: 9/10 (2.vieta februārī)

AMGmusic rakstīja: „ (...) Palieku pie viedokļa, ka tik lipīgs, aizraujošs, draudzīgs radiostacijām un ārkārtīgi gaumīgi izveidots singls vienlaikus no Hot Chip sen nebija bijis. Faktiski, manuprāt, kopš 2006.gada singla „A Boy From School”, ar ko Hot Chip savulaik debitēja AMG topā, ierindojoties 4.vietā. Visu laiku augstākais rādītājs gan tika uzstādīts 2008.gada jūlijā, kad dziesma „Touch Too Much” aizsniedzās līdz 2.vietai tā laika AMG popmūzikas topā. Tagad šis panākums ir atkārtots.” Vairāk šeit.



14.ceo - "come with me" [Modular]
AMG rating: 9/10 (1.vieta jūnijā)


AMGmusic rakstīja: „Zviedru uzvaras gājiens popmūzikā un invāzija AMGmusic topos turpinās, turklāt nav nekādas pazīmes, ka tas varētu kaut kad arī apstāties. Jau esmu rakstījis un, visticamāk, rakstīšu vēl, ka, lai nu kur, bet popmūzikā pēdējos gados ar zviedriem konkurēt ir grūti pat amerikāņiem, nemaz nerunājot par britiem. Jaunākais pienesums mūsu ziemeļu kaimiņu mūzikā ir vienai pusei no dueta The Tough Alliance – Erika Berglunda jaunākais projekts ceo. (...)Vēl viena vasaras himna mūsu rīcībā, draugi!” Vairāk šeit.



13.The Drums - "Let's Go Surfing" [Island]
AMG rating: 9/10 (3.vieta augustā)

AMGmusic rakstīja: „„Let’s Go Surfing” faktiski ir dziesma, kas padarīja The Drums par superzvaigznēm, un tas ir jāatzīst arī man – cilvēkam, kam daudz vairāk pie sirds iet The Drums liriskākie skaņdarbi „I Felt Stupid” un „Down By The Water”. Ja nu ir kāda dziesma himniska, saulaina un vasaras dvašas caurstrāvota, tad tā noteikti ir „Let’s Go Surfing”, kuras piedziedājumu joprojām gribas dziedāt kā „Obama, I wanna go surfing / Obama, I don’t care about nothing”! :) Jā, jā, zinu – „Oh, mama!” patiesībā viņi dzied.” Vairāk šeit.



12.Oberhofer - "Away FRM U" [self-released]
AMG rating: 9/10 (1.vieta jūlijā)


AMGmusic rakstīja: „Klausoties „Away FRM U” un iedziļinoties tā divu pantu tekstā, ir tiešām grūti noticēt, ka apvienības Oberhofer pamatā ir kāds 19gadīgs(!) bruklinietis vārdā Breds Oberhofers, kurš tikai gada sākumā internetā par velti piedāvāja lejupielādēt savu pirmo EP „o0Oo0Oo”. Klusi nočukstējis „labāk vēlāk nekā nekad” šonedēļ šo EP nolādēju arī es, un, ziniet, - ticiet man – pie indie mūzikas durvīm ir dzimusi jauna zvaigzne! Oberhofer skanējumu gribētos raksturot kā Animal Collective eksperimentālisma, The Pains of Being Pure At Heart indie-pop un art-punk (ala No Age) krustojumu, kam ir viena izteikta, dominējoša un ļoti svarīga īpašība – MELODISKUMS.” Vairāk šeit.



11.SALEM - "King Night" [IAMSOUND]
AMG rating: 9/10 (3.vieta jūlijā)


AMGmusic rakstīja: „Savā MySpace vietnē Salem paši sevi dēvē par psihodēliskas gotiskās mūzikas pārstāvjiem. Mūzikas kritiķi viņu daiļradei ir piemeklējuši atbilstošāku nosaukumu – witch house jeb raganu house mūzika, vairāk gan iegājies termins „drag music”, par kuru varat palasīt arī vikipēdijas vietnē. Salem, kas tiek faktiski uzskatīti par drag music pionieriem, sastāvā darbojas trīs Mičiganas iedzīvotāji – Džons Holands, Džeks Donahjū un Hetera Marlate. Izpelnījušies uzmanību jau ar saviem pirmajiem EP singliem 2008.gadā, šķiet, īsto sprādzienu viņi sarīkos šī gada septembrī, kad paredzēts izdot trijotnes debijas albumu „King Night”. Kāpēc man šķiet, ka sarīkos sprādzienu? Paklausieties „King Night”!” Vairāk šeit.


1.DAĻU (GADA SINGLU TOP 100: 100.-21.vieta) lasiet šeit.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru