24 jūlijs, 2009

NEDĒĻAS APSKATS (20.-26.JŪLIJS) - DMS

1.Ramona Falls – „Russia” [Barsuk]


Vēl viens no mēneša skaistākajiem skaņdarbiem, kas teicami iederēsies AMG chill-out izlasītē. Portlendiešu mūziķa Brenta Knopfa jaunākais projekts Ramona Falls ar treku „Russia” no debijas albuma „Intuit”. Iesākas kā tradicionāls lēns indie roks, kas balstīts uz akustiskās ģitāras, taču pacietieties līdz 34.sekundei, kas liek noprast, ka šis fantastiskais 3 minūšu meistardarbs piedāvās ko daudz vairāk. Smeldzīgas zāles saskumušai sirdij, kas man personīgi atsauca prātā Simon & Garfunkel klasisko „Sound of Silence”.

Spiest peles labo pogu un "save target as":
http://downloads.pitchforkmedia.com/Ramona%20Falls%20-%20Russia.mp3


2.Blue Daisy feat. LaNote – „Space Ex” [Black Acre]

Šī nedēļa ir tāda kā dubstep nedēļa AMG. Ja parasti pusgada laikā ienākas 3-4 labi dubstep treki, tad šonedēļ vien šis ir jau, šķiet, piektais. „Space Ex” tomēr gluži nevarētu saukt par tipisku dubstep skaņdarbu, tajā atrodamas atsauces uz daudziem mūzikas stiliem – r’n’b, glitch, hip-hop... Tomēr pamatā šis ir sapņains, naksnīgs un silts dubstep paveida wonky treks, kas, manuprāt, lieliski iederētos arī romantiska vakara noslēgumā. If you know what I mean sayingnoslēgumā”.... :)

Sīkāka informācija un iespēja noklausīties dziesmu te:


3.Guido – „Way U Make Me Feel” [Punch Drunk]

Vēl viens teicams dubstep gabals atslodzei no Bristoles producenta Guido. Kritiķi daudzviet slavē šīs plates a-pusi („Orchestral Lab”), kas ieturēta šobrīd arvien aktuālāk kļūstošajā wonky mūzikas paveidā, bet, manuprāt, lielākā plates pērle ir tieši b-pusē atrodamais atmosfēriskais „Way U Make Me Feel”. Ievērtējiet saksofona partiju! Sirsnīgi un skaisti.

+

Quad Throw Malchow – „Matter of the Mind” [Tummy Touch]

Pavisam jauna apvienība no Lielbritānijas, par kuru, godīgi sakot, neko līdz šim nebiju dzirdējis. Quad Throw Malchow spēlē interesantu un savdabīgu mūziku, kurā apvienoti krautroka, postroka un elektronikas elementi. Nav pats ģeniālākais darbs, bet kaut kas šajā dziesmā piesaista. It sevišķi tās otrā puse! Albums gaidāms augustā.

Kačāt te:


Black Daniel – „I Love You But Don’t Touch Me Cos’ You’re Sick”

Kā man patīk mīlestības dziesmiņas ar šādiem nosaukumiem – „mīlu Tevi, bet nepieskaries man, Tu esi slima”. :) Mīļi. Un jautri arīdzan. Vasaras pārbraucienu un pikniku himniņa ar, kā jau minēju, izteiksmīgi mīļu piedziedājumu. Kas attiecas uz Black Daniel, tad tā ir visai pajauna grupa no Londonas, kurā darbojas divi angļi un viens amerikānis. Meklējiet ierakstu veikalos viņu plates, bet šo, kāda Black Daniel singla b-pusi var novilkt te:


Islands – „No You Don’t” [Anti-]

Pirmais pieejamais treks no amerikāņu schizo-pop projekta Islands gaidāmā trešā studijas albuma, kas iznāks septembrī. Viegls un pozitīvs funk sajaukums ar synth-pop.


Monsters of Folk – „Say Please” [Rough Trade]

Monsters of Folk ir no t.s. „supergrupām”, kurā šoreiz apvienojies Bright Eyes līderis Konors Obersts, Morning Jackets dalībnieks Džims Džeimss un M.Ward. Septembrī gaidāms šīs trijotnes pirmais albums, bet tikmēr oficiālajā mājaslapā var tikt pie dziesmiņas „Say Please”. Tikai – jāatrisina kāda ļoooti sarežģīta puzle. :) http://monstersoffolk.com/


Rain Machine – „Give Blood” [Anti-]


Atslodzi no grupas TV on the Radio paņēmis tās solists Kips Melouns. Rain Machine ir viņa soloprojekts, kura debijas plate iznāks septembrī uz Anti- leibla. „Give Blood” pieejams jau šobrīd - http://downloads.pitchforkmedia.com/Rain%20Machine%20-%20Give%20Blood.mp3 (atkal vecais triks ar peles labo pogu...)

+++
Pagarš šonedēļ bija tas DMS dziesmu saraksts. Patiesībā palika pat vairāki skaņdarbi nenoklausīti. Pie VISA vainīgs positivus! :) Nekas, nākamnedēļ taisīsim Jūlija apskatu, un tad jau visi vērtīgie gabali parādīsies, nevienu neatsāsim bez ievērības!
Turpiniet klasīties interesantu mūziku un iesaktiet mums ar! ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru