30 oktobris, 2009

NEDĒĻAS SINGLS (26.10.-01.11.)

Ladyhawke – „Magic”

Release date: 26/10/2009
Label: Island
AMG rating: 8/10


Nudien nezinu, kas ir kalpojis par iemeslu, lai Ladyhawke izdotu piekto(!) singlu no sava nu jau pusotra gada vecā albuma precīzi pusgadu pēc tam, kad no tā iznāca līdz šim pēdējais singls – „Back of the Van” (Maijā diemžēl netika Top 20). Taču šis ir gadījums, kad iemesli nav svarīgi. Uzdrošinos apgalvot, ka „Magic” ir VISlabākais skaņdarbs Ladyhawke debijas albumā, kuru, starp citu, noklausījos pilnībā vien tagad.

Jaunā sieviete no Jaunzēlandes Pipa Brauna ar segvārdu Ladyhawke AMG topā debitēja 2008.gada vasaras pašā vidū – jūlijā – ar dziesmiņu „Paris Is Burning”, ko laikam jau arī jāuzskata par Ladyhawke populārāko hītu. AMG topā gan šis singls aizsniedzās vien līdz 15.vietai. Toties jau septembrī sekoja līdz šim pie mums visveiksmīgākais Ladyhawke singls „Dusk Till Dawn”, kas ne tikai izcīnīja 6.vietu AMG mēneša topā, bet, ja mani atmiņa neviļ, kļuva par vienu no lielākajiem hītiem AMG augusta ballītē L-57.

Decembrī vēl sekoja singls, starp citu, ne mazāk lieliskais „My Delerium”, kas arī ierindojās 6.vietā, un tad mēs, ja godīgi, par Ladyhawke pavisam piemirsām. Šonedēļ, kad AMG ienācās reti maz singlu, „Magic” kļūst par nešaubīgi lielāko hītu un arī spēlētāko dziesmu, nopietni pretendējot uz augstām vietām oktobra Top 20.

Lielisks ritms, kas sasaucas ar Ladytron daiļrades lipīgāko daļu, pārliecinošs un valdzinošs vokāls, PERFEKTS tā dēvētais bridžs („I`ve left my heart to you, but it`s not fair / Coz you`re taking me for granted baby”) un tam sekojošs pavelkošs piedziedājums – viss ietērpts samtainā 80’to gadu electro-pop aranžējumā, kas vietām arī sasaucas ar vēl vienu 2008.gada AMG favorītu – Cut Copy piedāvāto skanējumu. Nudien, nākamajā ballītē bez šī – NE-KĀ-DI! Priekā!

1 komentārs: