29 oktobris, 2009

FIVE TRACKS FOR DMS (29.10.)



Claude VanStroke – „Moster Island” [Dirtybird]

Turpinot šīs nedēļas elektroniskās mūzikas noskaņas, kā nākošo spožo pēdējo dienu atklājumu Jums piedāvāju amerikāņu producenta Claude VonStroke (īstajā vārdā Bārnlijs Krenšovs) instrumentālo darbu „Monster Island”, kas atrodams viņa nesen iznākušajā albumā „Bird Brain”.

Pieļauju, ka ne visiem AMG lasītājiem būs viegli sagremojams šis ļoti minimālais tehcno-house treks, bet iesaku vienkārši pagriezt skaļāk un izbaudīt līdz pēdējam sīkumam katru šī treka detaļu. Jaudīgi – tas vēl ir maigs apzīmējums. Spokainu noskaņu radošs un perfekti noproducēts gabals, kas personīgi man atsauc atmiņā 2001.gada Chamber remiksu Depeche Mode dziesmai „I Feel Loved”. Tāpat atsevišķas vietas asociējas ar šīs desmitgades sākumā radītajiem Pablo Ceballos tribal/progressive skaņdarbiem. Iedvesmojošs gabals!


Lejupielādēt var šeit:
http://pitchfork.com/reviews/tracks/11586-monster-island/


Zomby – „Tarantula” [Hyperdub]

Šonedēļ beidzot tikām pie lieliskās divu disku izlases „Five Years of Hyperdub” (veikalos pieejama jau no 5.oktobra), kas tapusi par godu Londonas dubstep leibla Hyperdub piecu gadu jubilejai. Ja otrajā diskā sakompilēti Hyperdub spožāki piecu gadu mirkļi, tad pirmajā diskā atrodamas 16 pavisam jaunas dziesmas no māksliniekiem, kas bāzējas uz minētās ierakstu izdevniecības.

Lielākā ažiotāža ap šo izlasi tika sacelta dēļ tā, ka minētajā pirmajā diskā atrodams jauns Burial skaņdarbs „Fostercare” (starp citu, atkal jau kārtējās uzslavas šim londonietim!), kurš pieejams tikai „Five Years of Hyperdub” kompilācijā, tomēr AMG uzmanību vēl vairāk piesaistīja sevi arvien skaļāk dubstep scēnā piesakošā Zomby jaunais, līdz šim nekur neizdotais skaņdarbs „Tarantula” ar saviem elegantajiem sintezatora pieskārieniem.



The Cribs – „Modern Way” (Kaiser Chiefs cover) [iTunes]

Sen neesam piedāvājuši Jums kādu jaudīgu kaverversiju. Pēdējais laiks.

2008.gadā speciāli NME (ir tāds populārs britu mūzikas žurnāls) balvu pasniegšanas ceremonijai un tam sekojošajam bonus diskam, pie kura tika NME lasītāji, The Cribs ierakstīja 2005.gada Kaiser Chiefs hīta „Modern Way” (3.vieta AMG rokmūzikas topā 2005.gada novembrī!) kaverversiju. Savukārt šonedēļ ar mērķi savākt līdzekļus trūcīgajiem bērniem Līdsā un Rietumjorkšīrā (no turienes nāk The Cribs) šis singls jau par zināmām naudiņām ir iegādājams iTunes interneta veikalos.

Starp citu, ir zināms, ka nākamais The Cribs singls no viņu šī gada albuma „Ignore The Ignorant” būs „We Share The Same Skies”, un tas iznāks jau 9.novembrī. Pirmais singls „Cheat On Me” septembra Top 20 AMG neiekļuva...



Ellie Goulding – „Under The Sheets” [Neon Gold]

Ar šo, iespējams, esam mazliet pasteigušies, jo nupat man tapa zināms, ka „Under The Sheets” novembrī pavisam oficiāli iznāks kā debijas singls jaunajai dziedātājai Elijai Goldingai, taču... tas jau neliedz mums par šo dziesmu papriecāties jau tagad. Kad pienāks laiks, varbūt iekļausim arī singlu apskatā.

Elija Goldinga ir nu jau kārtējā jaunā britu dziedātāja, kas debitē mūzikas tirgū 2009.gadā. Nezinu, vai tās ir Goldingas velsiešu saknes, bet kaut kur viņa man atgādina Kerisu Metjūsu no Catatonia. No jaunākām dziedātājām Eliju liktu blakus Florencei Velčai no Florence and the Machine.

Vasarā Elija Goldinga noslēdza ierakstu līgumu ar populāro ierakstu kompāniju Polydor, un šobrīd strādā pie sava debijas albuma ar producentu Marku Ronsonu. Paralēli tam arī uzstājas kā iesildītāja Little Boots Lielbritānijas tūrē.

Lou Rhodes – „There For The Taking” [Neon Gold]

Visbeidzot arī viens t.s. „naksnīgais gabals”. Mančestras folk dziedātāja Lū Roudsa nākamā gada pavasarī laidīs klajā savu trešo studijas albumu „One Good Thing”, no kura šobrīd par velti piedāvā dziesmu „There For The Taking”. To Jūs varat iegūt šeit apmaiņā pret savu e-pasta adresi. Starp citu, decembrī „There For The Taking” tiks izdota arī CD versijā kā singls. Pieļauju, ka ap Ziemassvētku laiku šis skaņdarbs tik tiešām iedarbosies vēl spēcīgāk.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru