29 oktobris, 2011

Nedēļas Izlase (03.10.11.-09.10.11.)

Sveiciens!

Atceraties, es reiz solīju, ka AMGmusic Nedēļas Izlases vairs nebūs? Es meloju. Joks. Tā bija balta patiesība, bet tā nu sanāca, ka oktobra pirmo nedēļu es noslimoju (tā bija tāda interesanta slimība; ārsti to nosauca par „Ivīts atbrauca no Zviedrijas” slimību. Jā, parasti ar to slimojot 1-2 dienas, bet man sanāca... nedēļa!), un šis tas no lieliskas mūzikas palika aiz AMGmusic borta. Tā kā šis sestdienas rīts ir mazliet brīvāks un tuvojas Oktobra Singlu Top 20, nolēmu mazliet patīt bildi uz atpakaļ un piedāvāt Jums četrus lieliskus singlus no pirmās oktobra nedēļas + pāris satriecošus remiksus. Bez pārlieku garām runām, vairāk mūzikas. Sākam!


SINGLE OF THE WEEK



How To Dress Well - "Here In Heaven" (Elite Gymnastics cover) [Acephale]
(from f/c LP "Ruin 3", out in November)
(available as a free download)

Man jau sāk aptrūkties vārdu, lai raksturotu, cik skaists ir t.s. eksperimentālais r’n’b, ko piedāvā gan kanādietis The Weeknd, gan arī viņa amerikāņu kolēģis, vēl romantiskākais How To Dress Well jeb Toms Krells. Kamēr viņš gatavo turpinājumu pērnā gada debijas albumam „Love Remains”, How To Dress Well palīdzību palūguši Elite Gymnastics, kuru albumu „Ruin” AMGmusic atzina par Septembra Labāko Albumu. Elite Gymnastics novembrī izdos albuma „Ruin” jaunu versiju, kurā viņu dziesmas būs pārmiksējuši jeb pārdziedājuši citi mākslinieki, to skaitā CFCF, Unicorn Kid, Physical Therapy un arī How To Dress Well. Toma Krella versijā „Here In Heaven” skan gluži kā no citas pasaules.



A-LIST TRACK:

Rocketnumbernine - "Matthew and Toby" [Text Records] (released as a digital single on September 20th)

Par šo skaņdarbu, lai neteiktu 13(!) minūtes garo opusu, man skaļi jāpateicas gan Twitter spēkam, gan jo īpaši britu producentam Four Tet, kurš tviterī par šo iečivināja. Zem Rocketnumbernine paslēpušies divi brāļi no Londonas – Toms un Bens Peidži, kas ar mūziku nodarbojas jau gadus sešus. Tikai šogad viņus pamanījuši zināmākie Radio 1 dīdžeji, sekojušas arī tūres ar AMGmusic tik pazīstamajiem Caribou un Four Tet, un te nu ir rezultāts. Pasakaini atmosfērisks un dziļi būvēts skaņdarbs, kur ir no visa pa druskai – džezs, electro, house, papildināts ar dzīvajām bungām, kas arī ir visa treka lielākais sāls. Apburoši! Singls, kopā ar Four Tet remiksu izdots uz Kīrena Hebdena(tas pats Four Tet vien ir) leibla Text Records 20.septembrī. Ņemiet ciet abus trekus!


B-LISTED TRACKS:

Frank Alpine - "Dark Places" [Wierd Records]
(from LP "Frank Alpine", released on October 25th)
(available as a free download)

Labi vien ir, ka par šo treku neko neuzrakstīju oktobra sākumā. Tagad varu pilnīgi oficiāli šo pasludināt par AMGmusic 2011.gada HELOVĪNU HIMNU! Frank Alpine jeb Ričs Moreno tikmēr laidis klajā arī savu debijas albumu „Frank Alpine” uz Wierd Records. „Dark Places” ir viens no spocīgākajiem un ellišķīgākajiem electro-pop trekiem, kādu nācies dzirdēt savā mūžā. Tas, ar kādu intonāciju Ričs izrunā „Dark Places”, vien ir ko vērts.


Sepalcure - "Deep City Insects" [Frite Nite]
(from compilation "Surreal Estate", out now)
(available as a free download)

Sepalcure ir post-dubstep duets no Ņujorkas, kura sastāvā darbojas Pravīns Šarma un Treviss Stjuarts, kurš elektroniskās mūzikas pasaulē vairāk pazīstams ar pseidonīmu Machinedrum. Novembrī nāks klajā dueta debijas albums uz pazīstamā leibla Hotflush, bet „Deep City Insects” ir viņu pienesums Kalifornijas leibla Frite Nite izlasei „Surreal Estate”. Ļoti uzrunā vokāla semplu izmantošana šai trekā. Lielisks skaņu celiņš nakts pārdomām!


THREE REMIXES OF THE WEEK:

WIM - "See You Hurry" (Twin Shadow Remix) [Modular]
(no release info)

WIM ir jauna grupa no Austrālijas, kas novembrī caur leiblu Modular piedāvās klausītājiem savu debijas albumu. Folk-rock grupas aktuālo singlu „See You Hurry” savā ģeniālajā manierē pārtaisījis pērnā gada viens no spožākajiem debitantiem Džordžs Lūiss jeb Twin Shadow.


The Rapture - "How Deep Is Your Love" (A-Trak Dub aka Dub For Mehdi) [DFA]
(from "How Deep Is Your Love" remix EP, out now)

The Rapture himniskais skaņdarbs „How Deep Is Your Love” jau pats par sevi ir teju vai klubu himna. Tagad vēl vairāk piemērotu deju zālēm šo treku padarījis amerikāņu producents A-Trak, kuru tagad zinām kā Duck Sauce dalībnieku. Mikss, kā jau pēc tā nosaukuma var redzēt, veltīts nesen traģiski bojā gājušajam franču dīdžejam Mehdi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru